E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σμαράγδα Καρύδη απαντά στη Ζέτα Δούκα: Θέλω το τοπίο στο θέατρο να καθαρίσει

H αρχική δήλωση της ηθοποιού για τα περιστατικά κακοποίησης στο θέατρο είχε προκαλέσει την αντίδραση της Ζέτας Δούκα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/2/2021 | 14:00

Σμαράγδα Καρύδη απαντά στη Ζέτα Δούκα: Θέλω το τοπίο στο θέατρο να καθαρίσει

Μία διαδικτυακή κόντρα έχει ξεκινήσει από χτες ανάμεσα στην Ζέτα Δούκα και τη Σμαράγδα Καρύδη σχετικά με τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα για κακοποιητικές συμπεριφορές αλλά και περιστατικά σeξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο του θεάτρου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Σμαράγδα Καρύδη έκανε μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook και μεταξύ άλλων έγραψε: «Στηρίζω τα θύματα κακοποίησης αλλά δεν μπορώ να χαρώ με την καταστροφή των άλλων». Με αφορμή αυτή την ατάκα, η Ζέτα Δούκα αποφάσισε να απαντήσει δημόσια στην Σμαράγδα Καρύδη εκφράζοντας τη διαφωνία της με όσα υποστήριξε η ηθοποιός.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Σμαράγδα Καρύδη αποφάσισε να απαντήσει στη Ζέτα Δούκα και να εξηγήσει αναλυτικότερα τη θέση και τα πιστεύω της.

“Αγαπητή Ζέτα, νομίζω ότι στο κείμενο που έγραψα έγιναν κάποιες παρανοήσεις και οφείλω κυρίως σε σένα που μου απευθύνεσαι μια απάντηση. Δε μου αρέσει που γίνεται δημοσίως αλλά εδώ που φτάσαμε έτσι πρέπει να γίνει. Ούτως ή άλλως για τη διαφάνεια παλεύουμε τώρα. Έχεις δίκιο για τη βροχή και τα βρεγμένα ρούχα. Σίγουρα τώρα δεν είναι η ώρα για να νιώθει κάποιος λύπη. Πόσο μάλλον να την εκφράζει δημόσια γιατί μπορεί αυτό να θολώνει το τοπίο που οφείλει να είναι ξεκάθαρο για να λάμψει επιτέλους η αλήθεια.

Όμως δεν ήταν αυτό το κυρίως θέμα της τοποθέτησης μου. (Και αυτό μπορεί κάποιος να το διαπιστώσει διαβάζοντας το πλήρες κείμενο μου και όχι τίτλους , αποσπάσματα ή τυχόν ερμηνείες του). Δεν έβαλα ποτέ στην ίδια ζυγαριά θύτες και θύματα. Ούτε κρατάω ίσες αποστάσεις. Δε ξέρω από που προκύπτει αυτό. Είμαι 100% μαζί σας. Θαυμάζω και σέβομαι απεριόριστα κι εσένα κι όλους όσοι βγήκαν μπροστά και το είπα αρκετές φόρες, όποτε μου ζητήθηκε χωρίς αλλά και αστερίσκους. Και πρέπει να βγουν κι άλλοι να μιλήσουν. Έτσι γενναία όπως το κάνατε εσείς. Η υποστήριξη μου είναι γι αυτούς που αδικούνται και γι αυτό μίλησα για τους νόμους που θα μας προστατεύουν.

Χωρίς δίκαιο και νόμους επικρατεί το χάος. Αυτό είπα. Γι αυτό πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία και ο νόμος τώρα γιατί αλλιώς θα φαγωθούμε μεταξύ μας για την κάθε λέξη που θα λέμε. Θέλω αυτοί που έκαναν κακουργήματα να τιμωρηθούν με τρόπο παραδειγματικό. Θέλω το τοπίο στο θέατρο να καθαρίσει από κάθε είδους κακοποίηση γιατί είναι ο χώρος που όλοι αγαπάμε και αξίζουμε να είναι καθαρός.

Και όχι μόνο στο θέατρο. Και ειδικά αν η κακοποίηση έχει σχέση με ανήλικους ή παιδιά. Δε ξέρω πόσο καλά με γνωρίζεις αλλά κανένας απ’ τους εμπλεκόμενους δεν είναι φίλος μου, ούτε έχω με κανέναν επαγγελματικές σχέσεις όπως λες. Κι αν μάθαινα ότι κάποιος φίλος μου είχε κάνει όλα αυτά τα απαράδεκτα κι εγκληματικά που ακούμε, θα με πλήγωνε και θα ήμουν η πρώτη που θα καταδίκαζε την συμπεριφορά του. Γι αυτό μη μου χρεώνεις σκοπιμότητα γιατί δεν έχω. Είμαι απόλυτα υποστηρικτική σε αυτό που ξεκινάει τώρα. Είμαι μαζί σας εφ’ όλης της ύλης και τώρα που βρέχει κι όταν θα βγει ο ήλιος”, σημείωσε η Σμαράγδα Καρύδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Παπατζής» ο Μουτσινάς; Η ερώτηση του Μικρούτσικου που προκάλεσε «έκρηξη» στο Buongiorno

TV Buzz 05.02.2026
Μια αναφορά του Δημήτρη Ουγγαρέζου για τον Νίκο Μουτσινά στάθηκε η αφορμή για να ανέβουν επικίνδυνα οι τόνοι ανάμεσα στον ίδιο και τον Ανδρέα Μικρούτσικο

Η Κλόε Καρντάσιαν δήλωσε πως δεν φοβάται τον θάνατο: Ξέρω πού πηγαίνω και ανυπομονώ

Tabloid 05.02.2026
Ξέρω ότι αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ μακάβριο, διευκρίνισε η 41χρονη τηλεπερσόνα

Δασκάλα δημοτικού υποδυόταν την «γιαγιά» στο OnlyFans

Παράξενα 05.02.2026
Της απαγορεύτηκε να διδάσκει στη Βρετανία

Μπρούκλιν Μπέκαμ: «Έσβησε» το τατουάζ του πατέρα του και λέει όχι στη συμφιλίωση

Tabloid 05.02.2026
Ο Μπρούκλιν έχει καλύψει και το τατουάζ «mama’s boy» στο στήθος του, το οποίο ήταν αφιερωμένο στη μητέρα του, Βικτόρια Μπέκαμ

Ιουλία Καλλιμάνη: Η σπάνια εμφάνιση με τη μητέρα της και το ιδιαίτερο ντουέτο τους

Tabloid 05.02.2026
Ένα ιδιαίτερο βίντεο ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό της στο Tik Tok ανέβασε η Ιουλία Καλλιμάνη

Kylie Jenner: Φόρεσε μπικίνι από ρόδια και τρέλανε τους θαυμαστές της

Social 05.02.2026
Η Kylie Jenner αφήνει ελάχιστα στη φαντασία καθώς επιδεικνύει το εντυπωσιακό μπούστο της με ένα μπικίνι φτιαγμένο από σπόρους ροδιού

Γιώργος Παπαδάκης: Θα γινόταν σήμερα 75 ετών: Τα συγκινητικά λόγια του Παναγιώτη Στάθη και του Στέφανου Σίσκου

Media 05.02.2026
«Για εμάς όλους, όταν λες `Καλημέρα Ελλάδα`, Παπαδάκης λες», είπαν οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1

Στο νοσοκομείο ο Τσάνινγκ Τέιτουμ: «Αυτή θα είναι δύσκολη πρόκληση» ‑ Τι συνέβη

Tabloid 05.02.2026
O ηθοποιός μοιράστηκε μια φωτογραφία στο Instagram από το κρεβάτι του νοσοκομείου

Χρύσπα: Μιλά πρώτη φορά για το χωρισμό της – «Δύσκολη πίστα, δεν το περίμενα»

Tabloid 05.02.2026
Η Χρύσπα βρέθηκε καλεσμένη στο «Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα, και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο διαζύγιό της από τον Παναγιώτη Νικολάου

Δύσκολες ώρες για τη Νίκη Κάρτσωνα

Tabloid 05.02.2026
Πένθος για τη Νίκη Κάρτσωνα, η οποία τις τελευταίες ώρες θρηνεί για τον θάνατο της μητέρας της, Τζένης

Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Πριν από ένα χρόνο διαγνώστηκα με αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα»

Tabloid 05.02.2026
Καλεσμένη στο Happy Day ήταν σήμερα 5/2 η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και μίλησε για όλα