E-Daily

Η ενοχλητική ιστορία του αγοριού που ενέπνευσε τον συγγραφέα του «Εξορκιστή»

Όταν ο εξορκισμός ήταν η μόνη απάντηση

7/9/2017 | 17:16

Όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του «Εξορκιστή» από την ταινία, η οποία φυσικά στηρίχθηκε στο βιβλίο του William Peter Blatty. Αυτό που δεν ξέρουν όμως οι περισσότεροι, είναι πως ο συγγραφέας εμπνεύστηκε την ιστορία του κοριτσιού που το σώμα του είχε καταληφθεί από δαίμονες, από ένα αληθινό περιστατικό.

Πρωταγωνιστής του αληθινού περιστατικού δεν ήταν ένα κορίτσι αλλά ένα αγόρι. Που μάλιστα, εν έτη 1949, για να προστατέψουν την ταυτότητά του από την φοβισμένη και προληπτική κοινωνία, αναφέρεται παντού ως «Roland Doe». Το αγόρι προσπαθώντας να ξεπεράσει τον θάνατο της πνευματίστριας θείας του, με την οποία είχε έρθει πολύ κοντά, άρχισε να χρησιμοποιεί έναν πίνα Ouija συνεχώς, για να επικοινωνήσει μαζί της.

Όμως μετά από αρκετές χρήσεις αυτού του «επικίνδυνου» παιχνιδιού, λέγεται ότι στο σπίτι ακούγονταν παράξενοι θόρυβοι και πως συνέβαιναν μερικά ανεξήγητα πράγματα. Οι γονείς φοβήθηκαν και κάλεσαν τον Λουθηρανό ιερέα. Ο ιερέας έβγαλε την γνωμάτευση ότι στο σώμα του παιδιού ζούσε ένας δαίμονας.

Δυο εξορκιστές επιστρατεύτηκαν στο νοσοκομείο του Georgetown για να «σώσουν» το παιδί. Του έκαναν 30 επίπονους εξορκισμούς. Οι μαρτυρίες λένε πως κατά την διάρκειά τους, το παιδί μιλούσε στα λατινικά, είχε βίαιη συμπεριφορά και πως ενίοτε οι λέξεις «κακό» και «κόλαση» εμφανίζονταν γραμμένες στο δέρμα του. Όταν οι εξορκισμοί ολοκληρώθηκαν, το παιδί ήταν καλά και συνέχισε κανονικά την ζωή του.

Η μη αποκάλυψη της πραγματικής του ταυτότητας, δεν βοήθησε ώστε να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την ζωή του Roland Doe πριν και μετά τους εξορκισμούς. Οι ερευνητές αναφέρουν πως επρόκειτο ξεκάθαρα για ένα παιδί με ψυχολογικά προβλήματα, που μισούσε το σχολείο και που σε αντίθεση με τα περισσότερα παιδιά της εποχής, είχε αντιδραστική συμπεριφορά. Ίσως κάτι που σήμερα θεωρείται φυσιολογικό.

Κατά τον τελευταίο εξορκισμό, αφού κατά την διάρκεια των προηγούμενων το παιδί κρατιόταν βίαια από τρείς άντρες και οι ιερείς ανέφεραν πως είδαν ακόμη και το πρόσωπο του σατανά στο πόδι του, ο Roland Doe σηκώθηκε και φώναξε «Σατανά! Είμαι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ! Σε διατάζω να φύγεις από αυτό το σώμα τώρα!». Και το παιδί αφού έκανε έναν σπασμό τους είπε, «Έφυγε». Και αυτό τους έφτανε...

Όπως έγραψε ένας από τους ιερείς στο ημερολόγιό του, το αγόρι από τότε έγινε ένα καλός και τίμιος άντρας. Έκανε οικογένεια, παιδιά και εργαζόταν για την κυβέρνηση. Οι αναλυτές σήμερα, εξηγούν πως τα συμπτώματα και η συμπεριφορά του παραπέμπουν σε ψυχική ασθένεια, όπως σχιζοφρένεια ή σύνδρομο τουρέτ. Όμως το 1949, στην πολιτεία του Μέριλαντ το 1949, δεν γνώριζαν τίποτα τέτοιο. Και η απάντηση στην περίπτωση του Roland Doe ήταν μια...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories 26.04.2024
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories 26.04.2024
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Χτες
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή Χτες
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα Χτες
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Προχτές
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories Προχτές
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Προχτές
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...