E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όταν ο παππούς του Τραμπ διατηρούσε οίκο ανοχής

Ενώ ήταν μετανάστης στις ΗΠΑ

Δημοσίευση 23/11/2016 | 11:19

Όταν ο παππούς του Τραμπ διατηρούσε οίκο ανοχής

Μπορεί ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να μη θέλει τους μετανάστες στη χώρα του, αλλά προέρχεται από οικογένεια μεταναστών.

Ο παππούς του Τραμπ, Φρίντριχ Τραμπ, έφτασε στην Αμερική από το χωριό Κάλσταντ της Γερμανίας το 1885, σε ηλικία 16 ετών. Αρχικά δούλεψε για κάποια χρόνια στην Ν. Υόρκη ως κουρέας και λίγο μετά έκανε την πρώτη του επιχειρηματική κίνηση.

Πήγε στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, σε μια μικρή πόλη μεταλλωρύχων και άνοιξε ένα ρεστοράν που διέθετε στους πελάτες του και γυναίκες, στα πίσω δωμάτια.

Αφού έκανε, μια μικρή περιουσία, γύρισε στη Γερμανία, για να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιά του, Ελίζαμπεθ Κράιστ. Μετά το γάμο του, επέστρεψε στις ΗΠΑ, όμως η σύζυγος του δεν μπόρεσε να να προσαρμοστεί. Πουλώντας όλα τα υπάρχοντα τους, αποφασίζουν να γυρίσουν, στην Γερμανία, για μια νεά αρχή, αλλά ο παππους Τραμπ, δεν είχε υπηρετήσει στο Γερμανικό Στρατό, και του απαγορεύτηκε η είσοδος. Άρα αναγκαστικά έπρεπε να γυρίσει στις ΗΠΑ.

Έτσι ο παππούς και η γιαγιά του Ντόναλντ Τραμπ αναγκάστηκαν να επιστρέψουν, μόνιμα πια, στην Αμερική. Στη Ν. Υόρκη το 1905 γεννήθηκε ο πατέρας του Ντόναλντ, ο Φρεντ Τραμπ.

Ο παππούς Φρίντριχ πέθανε από ισπανική γρίπη το 1918 σε ηλικία μόλις 49 ετών. Πρόλαβε, όμως, να αφήσει ένα κομπόδεμα στην οικογένειά του που το χρησιμοποίησε για να στήσει μια μικρή εταιρία. Η εταιρία λεγόταν E. Trump & Son και ασχολείτο με κτηματομεσιτικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πωλείται το εγκαταλελειμμένο «παλάτι» του Γιάννη Πουλόπουλου

E-Daily 1.Hero 14.07.2026
Η άνοδος και η πτώση του θρυλικού «Ουράνιου Τόξου»

Εκεί που εμείς κάνουμε διακοπές, κάποιες γυναίκες φοβούνται να πάνε στη δουλειά

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Οι γυναίκες πίσω από το ελληνικό καλοκαίρι: Παρενόχληση, φόβος και σιωπή

Γιατί βγήκαν οι αγιοβασίληδες στο δρόμο, καλοκαιριάτικα, στη Δανία;

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Η πόλη που γέμισε Αγιους Βασίληδες ενώ η Ευρώπη έλιωνε από τη ζέστη

Τέλος το checkout στις 12; Η νέα τάση στα ξενοδοχεία γίνεται viral

E-Daily 1.Hero 14.07.2026
Μια νέα πολιτική που επιτρέπει στους επισκέπτες να μένουν ακριβώς 24 ώρες από τη στιγμή του check-in γίνεται viral και ίσως αλλάξει για πάντα τον τρόπο που ταξιδεύουμε

14 Ιουλίου 1789: Η μέρα που οι Γάλλοι έγραψαν ιστορία... κι ο Βασιλιάς τους δεν κατάλαβε τίποτα!

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Το ημερολόγιο του Λουδοβίκου ΙΣΤ`: «Σήμερα... Rien»

«Ως έφηβη είχα σχέση με έναν 37χρονο» ‑ Η αληθινή εξομολόγηση μιας σκοτεινής ιστορίας χειραγώγησης

E-Daily 3.Left Χτες
«Επειδή η διαφορά ηλικίας και εξουσίας με έκανε να νιώθω ότι δεν μπορούσα να πω «όχι»»

Γιατί χάνετε το σήμα όταν ταξιδεύετε με πλοίο ‑ Τι συμβαίνει στη θάλασσα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απόσταση από την ακτή, η καμπυλότητα της Γης και οι καιρικές συνθήκες είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν το ίντερνετ στα πλοία πρόβλημα για τους επιβάτες.

Ποιοι προορισμοί πνίγονται από τουρίστες ‑ και ποιες ελληνικές πόλεις βρίσκονται στη λίστα

E-Daily 3.Left Χτες
Δύο ελληνικές πόλεις κατατάσσονται στους δέκα πιο υπερφορτωμένους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τι συνέβη στην Καλιφόρνια: Η αύξηση μισθού που γύρισε μπούμερανγκ

E-Daily 3.Left Χτες
Ο στόχος των 30 δολαρίων την ώρα

Ποια ελληνική πόλη έχει τον πιο μολυσμένο αέρα ‑ δείτε την κατάταξη

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 67η θέση παγκοσμίως σε ρύπανση, με μέση συγκέντρωση PM2.5 σχεδόν τριπλάσια από το όριο ασφαλείας του ΠΟΥ.

Ποιο «κράτος» κρυβόταν για 700 χρόνια ανάμεσα σε Ισπανία και Πορτογαλία ‑ και πώς εξαφανίστηκε

E-Daily 3.Left Προχτές
Το Couto Mixto, ένα μικρό αυτόνομο πολιτικό μόρφωμα στα ισπανο-πορτογαλικά σύνορα, έζησε επτά αιώνες με καθεστώς ανεξαρτησίας πριν διαγραφεί οριστικά από τον χάρτη το 1864

Ποιοι celebrities οχυρώνονται απέναντι στην τεχνητή νοημοσύνη ‑ και τι γίνεται με τους υπόλοιπους;

E-Daily 3.Left Προχτές
Διάσημοι όπως η Taylor Swift αξιοποιούν εμπορικά σήματα και νομικά εργαλεία για να προστατευτούν από τις AI-εκδοχές του εαυτού τους, αλλά οι ίδιες προστασίες δεν φαίνεται να ισχύουν για τον μέσο χρήστη.