E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο πιο παράδοξος θάνατος Έλληνα βασιλιά

Το τραγικό τέλος του 27χρονου μονάρχη

Δημοσίευση 24/11/2015 | 00:21

Ο πιο παράδοξος θάνατος Έλληνα βασιλιά

Το πρωί της 17ης Σεπτεμβρίου του 1920 ο βασιλιάς Αλέξανδρος έκανε περίπατο στο δάσος του Τατοΐου, όπου βρίσκονταν τα θερινά ανάκτορα.

Εκεί συνέβη ένα περιστατικό που τερμάτισε τη ζωή του και σημάδεψε τις πολιτικές εξελίξεις και την τύχη όλης της χώρας. Μια μαϊμού, που είχε ως εξωτικό κατοικίδιο ο μονάρχης, τσακώθηκε με τον σκύλο του και δάγκωσε τον Αλέξανδρο. Αρχικά, το τραύμα από το δάγκωμα δεν ανησύχησε τους γιατρούς.

Περνώντας όμως οι μέρες, η υγεία του βασιλιά κλονιζόταν. Το τραύμα μολύνθηκε, προκαλώντας και άλλες επιπλοκές, που σταδιακά οδήγησαν σε σηψαιμία. Ο Αλέξανδρος υπέφερε από τους πόνους. Πολλοί υποστήριξαν ότι θα έπρεπε οι γιατροί να ακρωτηριάσουν τον βασιλιά για να του σώσουν τη ζωή, ωστόσο κανείς δεν πήρε αυτήν την απόφαση, αφού ένας μη αρτιμελής βασιλιάς θα αποδυνάμωνε την ισχύ του θρόνου.

Ο Αλέξανδρος έφυγε από τη ζωή στις 12 Οκτωβρίου, σε ηλικία μόλις 27 ετών. Η σύζυγός του, Ασπασία Μάνου, ήταν τριών μηνών έγκυος.

Την εποχή εκείνη, οι άνθρωποι πίστευαν σε προλήψεις. Έτσι, όταν ο βασιλιάς ένιωθε ότι πλησίαζε το τέλος του, ανέφερε πως η βαριά αρρώστια του οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε σπάσει μπροστά του ένας καθρέφτης. Ο βασιλιάς θεωρούσε γρουσουζιά και ένα άλλο περιστατικό. Λίγο πριν από το επεισόδιο με τη μαϊμού, είχε λάβει μια επιστολή από τον πατέρα του, Κωνσταντίνο, την οποία αφού διάβασε, την έκαψε με ένα σπίρτο. Με το ίδιο σπίρτο όμως άναψε το τσιγάρο του, αλλά και το τσιγάρο του ανθρώπου που του είχε φέρει την επιστολή. Λίγες ώρες πριν πεθάνει, ανάμεσα στα παραληρήματά του, ανέφερε πως δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσει το ίδιο σπίρτο για να ανάψει τα τσιγάρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιάδας: Το μυθικό βάραθρο της Σπάρτης υπάρχει στ’ αλήθεια και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από την πόλη

E-Daily 1.Hero 03.05.2026
Το σημείο που πέρασε στην ιστορία ως τόπος τιμωρίας και θρύλων συνεχίζει να προκαλεί δέος στη Λακωνία

Η χώρα που μετρά τους περισσότερους αιωνόβιους παγκοσμίως

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Περπάτημα, καλλιγραφία και 114 χρόνια ζωής

Το απίστευτο κόλπο Αμερικανού για να ταξιδεύει αεροπορικώς δωρεάν

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Εξυπνάκιας πέταξε δωρεάν για 6 χρόνια – Τον έπιασαν μόλις τώρα

Το ελληνικό ποτό που ξεκίνησε από ένα μαγαζάκι του Πειραιά και κατέκτησε τον κόσμο

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Από τη συνοικία του Πειραιά στα σαλόνια της Κούβας και τα μπαρ της Νέας Υόρκης

Τα σπίτια που στέκονται στο χείλος του γκρεμού, καταρρέουν μέρα με τη μέρα

E-Daily 1.Hero 03.05.2026
Αν και τα συγκεκριμένα σπίτια στέκουν για χρόνια κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, οι πρόσφατες βροχοπτώσεις και οι κλιματικές αλλαγές έχουν επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση.

Ήθελαν να τον βραβεύσουν και ανακάλυψαν ότι έλειπε από τη δουλειά 6 χρόνια

E-Daily 3.Left 03.05.2026
Ο «αφοσιωμένος» μηχανικός εκμεταλλεύτηκε μια γραφειοκρατική σύγχυση στο έπακρο

Το πιο αρχαίο ερωτικό γκράφιτι στον κόσμο βρέθηκε σε ελληνικό νησί

E-Daily 3.Left Χτες
Αποκαλύψεις για την ερωτική ζωή των αρχαίων Ελλήνων μέσα από πέτρινες επιγραφές 2.500 χρόνων

Γιατί πρέπει στ’ αλήθεια να ανησυχούμε για τη Gen Z;

E-Daily 3.Left Χτες
Τι αναφέρει άρθρο της VOX