E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Aegean: Σε 145 προορισμούς το 2016 ‑ 700 νέες θέσεις εργασίας

14 νέοι προορισμοί, wi-fi στον αέρα και σχέδια για ΗΠΑ, Καναδά και Κίνα

Δημοσίευση 29/10/2015 | 18:01

Aegean: Σε 145 προορισμούς το 2016 ‑ 700 νέες θέσεις εργασίας

Τη συνέχιση για τρίτη χρονιά της έντονης αναπτυξιακής της δυναμικής και την περαιτέρω ενίσχυση της συμβολής της στην στήριξη του ελληνικού τουρισμού και της οικονομίας επιβεβαίωσε η AEGEAN, με την παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της για το 2016. Το νέο πρόγραμμα της AEGEAN & της Olympic Air παρουσιάστηκε από τη Διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία της Αν. Υπουργού Τουρισμού, κ. Έλενας Κουντουρά και τουριστικών φορέων.

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα δίκτυο 145 προορισμών, 111 εξωτερικού και 34 εσωτερικού σε 45 χώρες, με 16.200.000 διαθέσιμες θέσεις, 1,1 εκατομμύρια περισσότερες από το 2015 από όλες τις βάσεις της εταιρείας. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με έναν από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη, που θα αποτελείται πλέον από 61 αεροσκάφη, (47 Airbus A320/321 και 14 Q400/100) με την παραλαβή από Νοέμβριο 2015 - Μάρτιο 2016, 4 επιπλέον ολοκαίνουργιων Airbus A320ceo.

Το 2016 ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επιπλέον ενίσχυση του κόμβου της Αθήνας, αφού η ισχυροποίησή του με περισσότερες άμεσες συνδέσεις με νέες αγορές, στηρίζει τόσο την ίδια την πόλη, όσο και τις άλλες περιοχές και νησιά της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την έντονη επένδυση της AEGEAN με στόλο 16 αεροσκαφών στις 3 μεγαλύτερες βάσεις της στην περιφέρεια (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδο) με πολλές νέες άμεσες συνδέσεις εξωτερικού τα τελευταία χρόνια, μόνο κατά την τελευταία διετία ο αριθμός των επιβατών εξωτερικού της εταιρείας που φτάνει μέσω Αθήνας στα νησιά, διπλασιάστηκε και προσεγγίζει πλέον το 1 εκ. ετησίως.

Στο πλαίσιο αυτό, η AEGEAN εστιάζει στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της Αθήνας, προσθέτοντας το 2016 14 νέους προορισμούς και 6 νέες χώρες. Συνολικά η εταιρεία θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με 101 (71 εξωτερικού, 30 εσωτερικού) προορισμούς, για τους οποίους θα διαθέσει 12,5 εκ. θέσεις, 1 εκ. περισσότερες θέσεις από το 2015. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ανάπτυξη σε χωρητικότητα και συχνότητες θα υπάρχει επίσης σχεδόν σε όλους τους καινούργιους προορισμούς που ξεκίνησαν το 2014 και το 2015, καθώς η παρουσία της εταιρείας, αλλά και η προώθηση της Ελλάδας ως προορισμού, ωριμάζουν.

Πιο συγκεκριμένα, στο δίκτυο πτήσεων της AEGΕAN για το 2016 από την Αθήνα προστίθενται 6 νέες χώρες (Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Ολλανδία, Σλοβενία, Λιθουανία) και 14 διεθνείς προορισμοί (Δουβλίνο, Νίκαια, Λιλ, Νάπολη, Μπάρι, Λουξεμβούργο, ¶μστερνταμ, Λισαβόνα, Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Λουμπλιάνα, Τζέντα, Κρακοβία, Βίλνιους, Σπλιτ), ενώ αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των προορισμών και η συχνότητα των δρομολογίων σε χώρες, που αποτελούν πηγές τουρισμού όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Σαουδική Αραβία.

Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου, o Αντιπρόεδρος της AEGEAN κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, δήλωσε: «Δύο χρόνια ακριβώς μετά την εξαγορά της Olympic Air με τη δυναμική που δημιουργήσαμε στην εταιρεία χάρη στις συνέργειες, τις προσπάθειες και την ωρίμανση της εξαιρετικής ομάδας των ανθρώπων μας, έχουμε «αλλάξει κατηγορία». Μέσα σε 3 χρόνια, μεγαλώσαμε ισορροπημένα από τις περιφερειακές μας βάσεις και την Αθήνα κατά περίπου τρία εκατομμύρια επιβάτες, ξεπερνώντας φέτος τα 11,5 εκατομμύρια, σε περισσότερες από 40 χώρες και την Ελλάδα».

«Ακόμη και φέτος με τις δυσκολίες και τις προκλήσεις παραλάβαμε νέα ολοκαίνουργια Airbus A320ceo εν μέσω Capital controls και στηρίξαμε τον τουρισμό με ρυθμό ανάπτυξης πολλαπλάσιο από την αγορά, που εκτός Αθηνών παρουσίασε στασιμότητα. Παράλληλα, με χαμηλότερους ναύλους και αυξημένη συνδεσιμότητα με το εξωτερικό, αυξήσαμε σημαντικά την κίνηση σε μικρούς προορισμούς, που πλήττονται από την μείωση του εσωτερικού τουρισμού, τιμώντας την υποχρέωση που αναλάβαμε, όταν εξαγοράσαμε την Olympic air».

«Και για το 2016, προσβλέποντας στην σταθεροποίηση της οικονομίας, συνεχίζουμε δυναμικά με 14 νέους προορισμούς, και 1,1 εκ επιπλέον θέσεις. Με την παραλαβή ακόμη 4 νέων Αirbus φτάνουμε τα 61 αεροσκάφη και τις 16 εκατομμύρια θέσεις σε 145 προορισμούς. Παράλληλα, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε νέες υπηρεσίες για τους επιβάτες, να στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια με προγράμματα όπως το "Κοντά στους νέους", να προωθούμε ελληνικά προϊόντα και να προβάλλουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε τον ελληνικό πολιτισμό και στιγμές από την Ελλάδα. Έχουν γίνει αρχικά βήματα, αλλά χρειαζόμαστε στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για την προβολή και προώθηση της χώρας γιατί οι προκλήσεις είναι πολλές, ενώ ταυτόχρονα οι πόροι μας περιορισμένοι. Μόνο με συνεργασίες και κοινές προσπάθειες θα ξεπεράσουμε τη στασιμότητα που απειλεί και τον τουρισμό».

Στην συνέντευξη Τύπου έγινε σαφές από τα στελέχη της εταιρίας ότι αναμένουν την σταθεροποίηση του οικονομικού και πολιτικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα ώστε να αρχίσουν να σχεδιάσουν την επέκταση της εταιρίας σε δρομολόγια στις ΗΠΑ, στον Καναδά και την Κίνα. Παράλληλα μέσα στους επόμενους μήνες θα πρέπει να αποφασίσουν για την επόμενη μεγάλη αγορά αεροσκαφών, πάνω στα οποία θα στηριχθεί ο στόλος αλλά και η επέκταση της εταιρίας μετά το 2020. Ενώ, τέλος, αναφέρθηκε ότι πριν τα Χριστούγεννα θα ανακοινωθεί η παροχή Wi-Fi σε κάποιες πτήσεις της Aegean, σε πρώτη φάση σε προορισμούς στους οποίους κινούνται κατά κύριο λόγο στελέχη εταιριών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί οι ψυχολόγοι λένε ότι η γενιά που γεννήθηκε μεταξύ 1960 και 1980 έχει ένα σπάνιο ψυχολογικό πλεονέκτημα

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Μεγάλωσαν χωρίς διαδίκτυο και smartphones, αναπτύσσοντας δεξιότητες ανθεκτικότητας, υπομονής και αυτονομίας που γίνονται ολοένα πιο σπάνιες στις νεότερες γενιές.

Biscoff: Πώς ένα μπισκότο αεροπορικής εταιρείας κατέκτησε τον κόσμο μέσω TikTok

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Η βελγική Lotus Bakeries μετρά αύξηση πωλήσεων 17% ετησίως την τελευταία δεκαετία, με τη μετοχή της να εκτοξεύεται κατά 590% - και το viral TikTok cheesecake να παίζει τον δικό του ρόλο.

Πώς σε λένε; Τι αποκαλύπτει το όνομά σου για τον χαρακτήρα σου

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Από τα πιο συνηθισμένα ονόματα στην Ελλάδα μέχρι τις ερμηνείες που αποδίδονται σε καθένα, η λαϊκή αντίληψη συνδέει το όνομα με την προσωπικότητα.

Ιδιοκτήτρια seχ club αποκαλύπτει τον κανόνα που εφαρμόζεται σε κάθε δωμάτιο

E-Daily 1.Hero 26.07.2026
Το αυστηρό μέτρο ασφαλείας σε ευρωπαϊκό seχ club

Η γυναίκα που συνελήφθη από την αστυνομία επειδή ήταν όμορφη

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Κατάφερε να σταματήσει τον χρόνο

Πήγε στο διάστημα με αμαξίδιο – και άλλαξε όσα θεωρούσαμε δεδομένα

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Από το ατύχημα στη γραμμή Κάρμαν: Η Michaela Benthaus σπάει το τελευταίο σύνορο

H άγνωστη λίμνη της Ηπείρου που ξεπήδησε από τα παραμύθια

E-Daily 3.Left 26.07.2026
Την αποκαλούν γαλάζια λίμνη από το έντονο χρώμα των νερών που εντυπωσιάζουν

Το «άρωμα» που έγινε παγίδα θανάτου: Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της από ένα μπουκαλάκι Nina Ricci

E-Daily 3.Left Χτες
Η υπόθεση της Ντον Στέρτζες εξελίχθηκε σε μία από τις πιο σοκαριστικές συνέπειες της δηλητηρίασης του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και αποκάλυψε πόσο επικίνδυνο μπορεί να παραμείνει ένα χημικό όπλο ακόμη και μήνες μετά τη χρήση του.

Λίγα λεπτά από την Αθήνα βρίσκεται ένας από τους 10 πιο καλά κρυμμένους κήπους της Ευρώπης

E-Daily 3.Left Χτες
Δεν είναι από τα μέρη που θα βρει κανείς εύκολα στους ταξιδιωτικούς οδηγούς, όμως θεωρείται ένας από τους πιο γαλήνιους και εντυπωσιακούς αστικούς κήπους της Ευρώπης.

Το τελευταίο γράμμα από τον Τιτανικό: «Περνάμε υπέροχα» λίγο πριν από την τραγωδία

E-Daily 3.Left Χτες
Η ζωή στον Τιτανικό πριν από την καταστροφή μέσα από ένα σπάνιο γράμμα

Ο Ιρανός που έμεινε για 18 χρόνια σε ένα αεροδρόμιο

E-Daily 3.Left Χτες
Από το 1988 μέχρι το 2006