E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O Ταρζάν της Αυστραλίας: Ο γαλαζοαίματος που ζει σαν πρωτόγονος

O 84χρονος άνδρας έχει κάνει σπίτι του την άγρια ζούγκλα

Δημοσίευση 27/9/2015 | 00:00

O Ταρζάν της Αυστραλίας: Ο γαλαζοαίματος που ζει σαν πρωτόγονος

Η ζωή του γαλαζοαίματου Ρώσου Michael Peter Fomenko θα μπορούσε άνετα να αποτελεί σενάριο ιστορίας όμοιας με αυτή του Ταρζάν, του νεαρού που ζούσε σαν άγριο ζώο στη ζούγκλα. Αυτό είναι άλλωστε και το ψευδώνυμο του 84χρονου: ο Ταρζάν της Αυστραλίας.

Ο Fomenko είναι γιος μιας Ρωσίδας πριγκίπισσας και σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, απέφευγε τη σύγχρονη κοινωνία για 60 χρόνια. Σκότωνε κροκόδειλους με τα ίδια του τα χέρια, όπως και αγριόχοιρους, για να επιβιώσει, ενώ όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, ο ίδιος εγκατέλειψε το Σίδνεϊ, όπου κατοικούσε, σε ηλικία 24 χρονών, αποφασίζοντας να ζήσει στα τροπικά δάση της βόρειας Αυστραλίας σαν ερημίτης, μια ιδέα που την εμπνεύστηκε από την «Οδύσσεια» του Ομήρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Sydney Morning Herald, ο Fomenko σώθηκε το 1959 από ντόπιους ιθαγενείς, που τον βρήκαν σε κατάσταση ασιτίας μέσα στην ανεξερεύνητη ζούγκλα, η οποία ήταν γεμάτη κροκόδειλους. Μετά από πέντε χρόνια, το 1964, ο ίδιος βρέθηκε από την αστυνομία φορώντας ελάχιστα ρούχα, ενώ συνελήφθη για απρεπή συμπεριφορά και κρίθηκε πως πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Του έκαναν διάφορα ψυχολογικά τεστ, μέχρι και ηλεκτροσόκ, ώστε να θεραπευτεί, όμως μόλις ελευθερώθηκε, επέστρεψε και πάλι στην άγρια φύση. Πριν αποφασίσει να γίνει σύγχρονος Ταρζάν, ο Fomenko είχε κερδίσει μετάλλια σε αγώνες του δεκάθλου.

Το 2012 εξαφανίζεται και πάλι, με πολλούς να ανησυχούν για την κατάστασή του, όμως μόλις την περασμένη εβδομάδα εντοπίστηκε χαίροντας άκρας υγείας, όπως αναφέρεται στην Courier Μail. Μάλιστα, όπως δήλωσε άνθρωπος που τον είδε, ο 84χρονος πρέπει να αρρώστησε και αποφάσισε να επισκεφθεί την αδερφή του. Πάντως, όπως αναφέρουν πηγές, ο Ρώσος Ταρζάν φαίνεται να είναι και πάλι χαρούμενος και ευτυχισμένος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μόνη, χωρίς φόβο και GPS: Όλοι της έλεγαν ότι θα πεθάνει στο δρόμο – Εκείνη γύρισε τον κόσμο με μηχανή

Πρόσωπα 04.02.2026
Το απίστευτο ταξίδι της Elspeth Beard, της γυναίκας που αγνόησε τον φόβο, την απόρριψη και τις προβλέψεις καταστροφής και δικαιώθηκε

Από τον τάφο στο BBL: Η ακραία τάση που σοκάρει τη Νέα Υόρκη

Stories 04.02.2026
Η νέα εμμονή της αισθητικής ιατρικής - Nεκροί δότες του τέλειου σώματος

Το ντοκιμαντέρ για τη Μελάνια Τραμπ έχει σπάσει ένα απρόσμενο αρνητικό ρεκόρ

Σινεμά 04.02.2026
Budget Χόλιγουντ για μια ταινία που «άδειασε» τις αίθουσες

Ευρωβαρόμετρο: Πώς τα πάει η Ελλάδα με τα fake news

Stories 04.02.2026
Νέα στοιχεία δείχνουν τι φοβούνται πραγματικά οι Ευρωπαίοι

Δουλεύουμε το ίδιο, πληρωνόμαστε λιγότερο – Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τις γυναίκες στην Ελλάδα

Νέα Εποχή 04.02.2026
Πόσο λιγότερο πληρωνόμαστε τελικά; Το μισθολογικό χάσμα σε αριθμούς

H Nικολέτα Σαββάκη ζει σε ένα χωριό 100 κατοίκων ‑ πώς η απομόνωση έγινε δημιουργική δύναμη

Πρόσωπα Χτες
Από την Πτολεμαΐδα, στη Θεσσαλονίκη και μετά σε ένα χωριό 100 κατοίκων στα Eastfjords

Για ποιον λόγο τα McDonald`s εξαφάνισαν τη μασκότ τους;

Stories Χτες
Πώς ένα παγκόσμιο trend τρόμου εξαφάνισε τον πιο διάσημο κλόουν της διαφήμισης

Το χωριό‑παράδειγμα της Ελλάδας ‑ Εκεί όπου κάθε σπίτι έχει έναν αιμοδότη

Νέα Εποχή Χτες
Το ελληνικό χωριό που νικά τον θάνατο με μια φιάλη αίμα

Το έγκλημα που πάγωσε μια ολόκληρη χώρα και έμεινε άλυτο για 30 χρόνια, πριν γίνει ταινία

Stories Χτες
Τι δεν ήξερες για τις δολοφονίες που πάγωσαν τη Νότια Κορέα

Το ελληνικό νησί που τα διεθνή μέσα ονόμασαν «βασίλισσα των αντιθέσεων»

Stories Χτες
Τα διεθνή δημοσιεύματα υπογραμμίζουν ότι κρύβει πίσω από τη λάμψη της νυχτερινής ζωής σπάνιους ιστορικούς θησαυρούς