E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πλουσιότερη γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας

Το δεύτερο πλουσιότερο άτομο στην Ελλάδα, με περιουσία 5,3 δισ., μετά τη Βίκυ Σάφρα

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 2/2/2023 | 00:48

Η πλουσιότερη γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας
Φωτογραφία από Pixabay

Το ότι η ελληνική ναυτιλία κυριαρχεί παγκοσμίως είναι γνωστό. Όπως γνωστό είναι ότι τα τελευταία χρόνια τα κέρδη των εταιριών έχουν εκτοξευθεί. Αυτό που δεν γνώριζε ο περισσότερος κόσμος είναι ότι η Μαρία Αγγελικούση είναι η πλουσιότερη γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας.

Το Bloomberg αφιέρωσε χρόνο και χώρο για την πλουσιότερη ελληνική "φιγούρα" όπως αναφέρει, της ελληνικής ναυτιλίας. Ο λόγος για την Μαρία Αγγελικούση, επικεφαλή του Ομίλου Angelicoussis Shipping, που είναι από τους ισχυρότερους  ναυτιλιακούς ομίλους του κόσμου.

Η ίδια κληρονόμησε την εταιρεία, από τον πατέρα της Γιάννη, ο οποίος πέθανε το 2021 σε ηλικία 72 ετών.

Τα τελευταία 2 χρόνια η αξία της εταιρείας εκτοξεύθηκε, κυρίως λόγω της αύξησης των ναύλων.

Σύμφωνα  με τον «Δείκτη Δισεκατομμυριούχων» του Bloomberg, η καθαρή περιουσία της κ. Αγγελικούση  αποτιμάται σε περίπου 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια,  καθιστώντας την το δεύτερο πλουσιότερο άτομο στην Ελλάδα μετά τη Βίκυ Σάφρα και μεταξύ των πλουσιότερων γυναικών στον κόσμο.

Οι γυναίκες αποτελούν μόνο το ένα τρίτο περίπου του εργατικού δυναμικού στις πλοιοκτήτριες εταιρείες και μόλις το 2% των πληρωμάτων. Τάση που με πολύ μικρά βήματα φαίνεται να αλλάζει στο ναυτιλιακό τομέα.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως ο στόλος της Angelicoussis Shipping περιλαμβάνει 134 πλοία αξίας περίπου 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ανατριχιαστικό μυστικό των παιδιών των Ίνκας που έμειναν παγωμένα για 500 χρόνια

E-Daily 1.Hero 29.06.2026
Οι μούμιες που μοιάζουν να κοιμούνται: Το εύρημα που συγκλόνισε τους επιστήμονες

Παρίσι: Γιατί οι σοφίτες φτάνουν τους 40°C – Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της μποέμ ζωής γίνεται εφιάλτης

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Οι κάτοικοι στις σοφίτες «ψήνονται» κάτω από τις εμβληματικές στέγες

Γιατί κλείνει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» του Τραμπ;

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Ένας high-security «εφιάλτης» μέσα στους βάλτους

Η μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία μόλις ξεκίνησε

E-Daily 1.Hero 29.06.2026
Μέχρι το 2048 θα αλλάξουν χέρια 124 τρισ. δολάρια

Πώς η Google έσωσε εκατομμύρια Βενεζουελάνους από τους φονικούς σεισμούς

E-Daily 3.Left Χτες
Το σύστημα Earthquake Alerts της Google έστειλε προειδοποιήσεις σε 11,4 εκατομμύρια ανθρώπους λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσουν οι σεισμοί των 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα.

Η παραλία που για να μπεις θα πρέπει να ξέρεις καλά... γερμανικά

E-Daily 3.Left Χτες
«Μιλάτε γερμανικά»; Αν όχι, δεν έχει βουτιά

H μέρα που οι Ισλανδές βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη θέση τους

E-Daily 3.Left Χτες
Οι Ισλανδές γυναίκες έδειξαν πως όταν ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να αλλάξουν την πορεία της κοινωνίας τους.

Eίχε εξαφανιστεί για 26 χρόνια, κι όμως βρισκόταν 200 μέτρα από το σπίτι του

E-Daily 3.Left Χτες
Η συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα που βρέθηκε στο κελάρι του γείτονα

Η χώρα που δεν έχει φυλακές

E-Daily 3.Left Χτες
Που εντοπίζονται οι λιγότεροι φυλακισμένοι