E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πλουσιότερη γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας

Το δεύτερο πλουσιότερο άτομο στην Ελλάδα, με περιουσία 5,3 δισ., μετά τη Βίκυ Σάφρα

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 2/2/2023 | 00:48

Η πλουσιότερη γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας
Φωτογραφία από Pixabay

Το ότι η ελληνική ναυτιλία κυριαρχεί παγκοσμίως είναι γνωστό. Όπως γνωστό είναι ότι τα τελευταία χρόνια τα κέρδη των εταιριών έχουν εκτοξευθεί. Αυτό που δεν γνώριζε ο περισσότερος κόσμος είναι ότι η Μαρία Αγγελικούση είναι η πλουσιότερη γυναίκα της ελληνικής ναυτιλίας.

Το Bloomberg αφιέρωσε χρόνο και χώρο για την πλουσιότερη ελληνική "φιγούρα" όπως αναφέρει, της ελληνικής ναυτιλίας. Ο λόγος για την Μαρία Αγγελικούση, επικεφαλή του Ομίλου Angelicoussis Shipping, που είναι από τους ισχυρότερους  ναυτιλιακούς ομίλους του κόσμου.

Η ίδια κληρονόμησε την εταιρεία, από τον πατέρα της Γιάννη, ο οποίος πέθανε το 2021 σε ηλικία 72 ετών.

Τα τελευταία 2 χρόνια η αξία της εταιρείας εκτοξεύθηκε, κυρίως λόγω της αύξησης των ναύλων.

Σύμφωνα  με τον «Δείκτη Δισεκατομμυριούχων» του Bloomberg, η καθαρή περιουσία της κ. Αγγελικούση  αποτιμάται σε περίπου 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια,  καθιστώντας την το δεύτερο πλουσιότερο άτομο στην Ελλάδα μετά τη Βίκυ Σάφρα και μεταξύ των πλουσιότερων γυναικών στον κόσμο.

Οι γυναίκες αποτελούν μόνο το ένα τρίτο περίπου του εργατικού δυναμικού στις πλοιοκτήτριες εταιρείες και μόλις το 2% των πληρωμάτων. Τάση που με πολύ μικρά βήματα φαίνεται να αλλάζει στο ναυτιλιακό τομέα.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως ο στόλος της Angelicoussis Shipping περιλαμβάνει 134 πλοία αξίας περίπου 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζευγάρι γλιτώνει το ενοίκιο χάρη σε μια ευφυέστατη ιδέα του μπαμπά

E-Daily 1.Hero 04.07.2026
Πώς ένας εργολάβος πατέρας έσωσε την κόρη του από ακριβό νοίκι με μία κίνηση

Μετά από χρόνια στη φυλακή, απογοήτευση και αδιέξοδα άνοιξε μπαρ στον Αρκτικό Κύκλο

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Υπάρχουν άνθρωποι που, για να ξαναβρούν τον εαυτό τους, χρειάζονται απλώς μια αλλαγή δουλειάς...

Οικογένεια και παραβατικότητα: Τι ρόλο παίζουν τελικά οι γονείς;

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Απαντά η Μαντώ Κωνσταντουλάκη, EMDR Europe Πιστοποιημένη Θεραπευτής για Ενήλικες, Εφήβους και Παιδιά.

Ποιος εγκατέλειψε υπεραυτοκίνητα αξίας εκατομμυρίων κοντά σε αεροδρόμιο ‑ το μυστήριο του LAX

E-Daily 3.Left Χτες
Δεκάδες σπάνια hypercars αξίας έως 95 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν παρκαρισμένα πίσω από συρματοπλέγματα κοντά στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, χωρίς καμία επίσημη εξήγηση.

Η γυναίκα που έσωσε περισσότερα από 10.000 παιδιά από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης – Και η ιστορία σχεδόν την ξέχασε

E-Daily 3.Left Χτες
Η άγνωστη ηρωίδα του Β` Παγκοσμίου Πολέμου που αψήφησε ένα από τα πιο σκληρά καθεστώτα

Η φάρσα με την πίτσα on air, που έκανε τον Βασίλη Λεβέντη τηλεοπικό θρύλο

E-Daily 3.Left Χτες
Η σκηνή έμεινε στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης

Ποιος ήταν τελικά ο «παίδαρος» στο θρυλικό τραγούδι της Ρίτας Σακελλαρίου;

E-Daily 3.Left Χτες
Παρότι έχουν περάσει χρόνια από την κυκλοφορία του, πολλοί εξακολουθούν να αναρωτιούνται ποιος ήταν