LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Η περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 18/1/2023 | 16:28

Η ηθοποιός Jean Spangler εξαφανίστηκε μια νύχτα. Το μόνο που βρήκαν ήταν ένα σημείωμα

Η αινιγματική ιστορία της Jean Spangler θα μπορούσε να γίνει ταινία του Χόλιγουντ: Μια νεαρή, όμορφη ηθοποιός εξαφανίζεται ξαφνικά, αφήνοντας πίσω της ένα πορτοφόλι που περιείχε ενα ανυπόγραφο σημείωμα. Το μυστήριο στη συνέχεια βαθαίνει όταν το σημείωμα αποκαλύπτει αναφορές σε έναν «Δρ. Scott» και ένα «Kirk».

Αυτή είναι η μυστηριώδης περίπτωση της Jean Spangler, της επίδοξης ηθοποιού που εξαφανίστηκε χωρίς ίχνη το 1949.

Η Jean Elizabeth Spangler γεννήθηκε στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον στις 2 Σεπτεμβρίου 1923 και αφού αποφοίτησε από το γυμνάσιο του Λος Άντζελες και βρήκε δουλειά ως χορεύτρια, έστρεψε το βλέμμα της στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ.

Στα 19, η Spangler παντρεύτηκε τον κατασκευαστή Dexter Benner, αλλά υπέβαλε αίτηση διαζυγίου μόλις έξι μήνες αργότερα, κατηγορώντας τον για σκληρότητα. Ωστόσο, συνέχισαν μια συνεχόμενη σχέση για άλλα τέσσερα χρόνια, έχοντας μαζί μια κόρη, σύμφωνα με τους Los Angeles Times.

Επισήμως διαζευγμένος το 1946, η Spangler ενεπλάκη σε μια μακρά και σκληρή μάχη για την επιμέλεια της κόρης της, έως ότου της ανατέθηκε η αποκλειστική επιμέλεια το 1948. Την ίδια χρονιά, τα όνειρα της Spangler στο Χόλιγουντ άρχισαν σιγά-σιγά να πραγματοποιούνται!

Η Spangler εργαζόταν σε ένα άλλο μικρό μέρος σε ένα μουσικό δράμα που θα κυκλοφορούσε το 1950 με τίτλο Young Man With a Horn. Πρωταγωνιστής σε αυτό το έργο ήταν ο θρυλικός ηθοποιός Κερκ Ντάγκλας.

Στις 7 Οκτωβρίου 1949, η Jean Spangler έγινε τελικά γνωστό όνομα - αλλά δυστυχώς, δεν ήταν από πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στις 5 μ.μ., έφυγε από το σπίτι, λέγοντας στην κουνιάδα της ότι θα έβγαινε για να συναντήσει τον πρώην σύζυγό της, λόγω καθυστερημένης πληρωμής για τη διατροφή του παιδιού, και μετά θα πήγαινε στη δουλειά για μια νυχτερινή φωτογράφιση.

Όταν η Spangler δεν επέστρεψε στο σπίτι την επόμενη μέρα, η κουνιάδα της πήγε στο Wilshire Division του LAPD. Την επόμενη μέρα, το πορτοφόλι της Spangler βρέθηκε κοντά στην είσοδο Fern Dell στο Griffith Park. Το περιεχόμενο του πορτοφολιού ήταν ακόμα άθικτο και ανενόχλητο, αλλά υπήρχε ένα αινιγματικό χειρόγραφο σημείωμα μέσα σε εκείνους τους ντετέκτιβ που κίνησαν το ενδιαφέρον.

«Kirk, δεν μπορώ να περιμένω άλλο. Πάω να δω τον Δρ Scott. Θα λειτουργήσει καλύτερα με αυτόν τον τρόπο», έγραφε.

Το σημείωμα δεν ήταν υπογεγραμμένο και κατέληγε σε κόμμα, γεγονός που οδήγησε τους ερευνητές του LAPD να πιστέψουν ότι ο Spangler δεν είχε χρόνο να το ολοκληρώσει. Η ανακάλυψη του σημειώματος οδήγησε σε εκτεταμένη έρευνα 60 ατόμων στην περιοχή του πάρκου Griffith, αλλά δεν προέκυψαν πρόσθετα στοιχεία. Και έτσι, οι ερευνητές ξεκίνησαν τη διαδικασία ανακατασκευής των τελευταίων ωρών της.

Πρώτον, ο πρώην σύζυγος της, Dexter Benner και η νέα σύζυγός του επιβεβαίωσαν ότι ήταν μαζί όλο το βράδυ και ότι δεν είδαν ποτέ τη Spangler, σύμφωνα με το NBC News. Τα κινηματογραφικά στούντιο επιβεβαίωσαν επίσης ότι καμία ταινία δεν ήταν σε παραγωγή εκείνη τη νύχτα, 7 Οκτωβρίου.

Η Spangler εθεάθη για τελευταία φορά στο Farmers Market, λίγα μόνο τετράγωνα από το σπίτι της, από μια υπάλληλο που είπε ότι φαινόταν ότι «περιμένει κάποιον».

Οι ντετέκτιβ δεν είχαν βιώσιμους ύποπτους και απλώς έναν κρυπτικό «Kirk» για να λύσουν - μέχρι που ο ίδιος ο Kirk Douglas τηλεφώνησε στους ερευνητές από το Palm Springs όπου έκανε διακοπές. Ο Douglas είχε ακούσει στις ειδήσεις για την υπόθεση και πήρε στην αστυνομία να τους πει πως απ'ότι θυμόταν, η ηθοποιός δούλευε ως extra στην τελευταία του ταινία.

Ο Douglas μπορεί να είχε μιλήσει με την Spangler, αλλά μετά βίας τη θυμόταν και είπε ότι δεν είχε βγει ποτέ μαζί της.  Οι ερευνητές θεώρησαν ότι η Spangler μπορεί να πέθανε λόγω επιπλοκών που προέκυψαν από παράνομη άμβλωση, αλλά αυτό δεν εξηγούσε το κατεστραμμένο πορτοφόλι της στο Griffith Park.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι η Spangler είχε σχέση με έναν άντρα που ονομαζόταν Scotti, ο οποίος ήταν Υπολοχαγός της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια του γάμου της. Ο άνδρας φέρεται να είχε ενεργήσει βίαια εναντίον της, αλλά ο δικηγόρος του ισχυρίστηκε ότι η σχέση τους έληξε το 1945 και έκτοτε δεν είχαν μιλήσει, οπότε οι ερευνητές προφανώς προχώρησαν.

Στο μεταπολεμικό Χόλιγουντ, η ανάμειξη μαφιόζων, μεγιστάνων στούντιο και αστέρων του κινηματογράφου δεν ήταν ασυνήθιστο θέαμα, καθώς οι παράγοντες του κινηματογράφου και οι γκάνγκστερ συνήθιζαν να εμπλέκονται σε τέτοιες ιστορίες Η Spangler έβλεπε τον David "Little Davy" Ogul, συνεργάτη και σωματοφύλακα του διαβόητου Εβραίου μαφιόζου Mickey Coen. Μάρτυρες θυμήθηκαν μάλιστα ότι είδαν τον Spangler και τον Ogul μαζί στο Παλμ Σπρινγκς μια εβδομάδα πριν εξαφανιστεί εκείνη. 

Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι ο Ogul, ο οποίος βρισκόταν υπό κατηγορίες για συνωμοσία, εξαφανίστηκε ο ίδιος λίγες μέρες πριν από την Spangler....

Η υπόθεση της Spangler παραμένει άλυτη μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει κανένα ίχνος της επίδοξης ηθοποιού από τις 7 Οκτωβρίου 1949, όταν σταύρωσε τα δάχτυλά της και έκλεισε το μάτι στην κουνιάδα της, λέγοντας: «Ευχήσου μου τύχη», πριν εξαφανιστεί μέσα στη νύχτα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος είναι ο διασημότερος αθλητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Άνθρωποι 19.04.2024
Είναι αυτός που νομίζεις

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά 19.04.2024
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία 19.04.2024
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι Χτες
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ Χτες
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι Χτες
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά Χτες
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Προχτές
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Τεχνολογία Προχτές
O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Αρχιτεκτονική Προχτές
Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς