E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H Victoria Zielinski δολοφονήθηκε βάναυσα από τον κρυφό θαυμαστή της στο δρόμο για το σπίτι

Mια σκληρή ιστορία δολοφονίας του 1957

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 4/10/2022 | 00:22

H Victoria Zielinski δολοφονήθηκε βάναυσα από τον κρυφό θαυμαστή της στο δρόμο για το σπίτι

H Victoria Ann Zielinski, το βράδυ της 4ης Μαρτίου 1957, εξαφανίστηκε ενώ επέστρεφε στο σπίτι από το σπίτι μιας φίλης της

Το σώμα της - ανακαλύφθηκε αργότερα σε ένα κοντινό λάκκο με άμμο - είχε χτυπηθεί βάναυσα μέχρι θανάτου. Το έγκλημα αυτό αλλά και η δίκη τράβηξαν την εθνική προσοχή. Ο κατηγορούμενος δολοφόνος της, Edgar Smith καταδικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο, αν και, η ποινή δεν εκτελέστηκε ποτέ. Ο Smith πέθανε στη φυλακή το 2017.

Δεκατέσσερις ώρες πριν ανακαλυφθεί το σώμα της, οι Zielinski έτρωγαν δείπνο και η Victoria ετοιμαζόταν να πάει στο σπίτι της καλύτερής της φίλης Barbara για να σπουδάσει. Αυτή και η μικρότερη αδερφή της, η Myrna κανόνισαν να συναντηθούν σε ένα σημείο ανάμεσα στα σπίτια και να περπατήσουν το υπόλοιπο δρόμο μαζί για το σπίτι. Όταν όμως εμφανίστηκε η Myrna, δεν υπήρχε η Victoria. 

«Πού είναι η Vicky;» ρώτησε η μητέρα της πότε η Myrna μπήκε τελικά στην πόρτα μετά τις εννιά το βράδυ.

Η Myrna δεν είχε απάντηση. Περίμεναν μια ώρα και μετά άλλη μια. Η μητέρα της δεν ήθελε ακόμα να ξυπνήσει τον άντρα της. Είχε πάει για ύπνο λίγο αφότου η Victoria είχε φύγει από το σπίτι, είχε εξαντληθεί από τη δουλειά του ως οδηγός φορτηγού και έπρεπε να ξυπνήσει νωρίς το πρωί.

Τα μεσάνυχτα, όταν η Victoria δεν εμφανίστηκε η μαμά ανέβηκε πάνω και ξύπνησε τον σύζυγό της. Έφυγε αμέσως με το αυτοκίνητο της μεγαλύτερης κόρης του και άρχισε να ψάχνει για τη Victoria χωρίς αποτέλεσμα. Αυτός και η γυναίκα του έμεναν ξύπνιοι όλη τη νύχτα, ανησυχώντας, φοβούμενοι τα χειρότερα, ελπίζοντας για το καλύτερο.

Το επόμενο πρωί, οι Zielinski βγήκαν ξανά έξω για να βρουν την κόρη τους. Σταμάτησαν στο σπίτι ενός γείτονα και ανακάλυψαν το κασκόλ της Victoria κοντά σε ένα λάκκο με άμμο. Υπήρχε επίσης και ένα από τα κόκκινα γάντια που φορούσε. Τότε ο μπαμπάς της, βρήκε το κολιέ της, την ασημένια αλυσίδα που θα έπρεπε να ήταν γύρω από το λαιμό της.

Το 1957, η λεωφόρος Fardale τελείωνε στην Chapel Road, και ένας χωματόδρομος συνέχιζε περίπου 200 πόδια σε ένα λάκκο με άμμο. Οι δύο άντρες βρήκαν το σώμα της στον πάτο μιας όχθης στην άμμο όπου δεν φαινόταν από το δρόμο.

Τραύμα αμβλείας δύναμης είχε παραμορφώσει το πρόσωπο και το κρανίο της κοπέλας. Στη δίκη, ο ιατροδικαστής κατέθεσε ότι η αιτία του θανάτου ήταν «ολική σύνθλιψη του κρανίου».

Tο πουλόβερ της ήταν σηκωμένο προς τα πάνω και το σουτιέν της τραβηγμένο προς τα κάτω και υπήρχε ένα ανθρώπινο σημάδι δαγκώματος στο δεξί της στήθος.

Μια προσεκτική έρευνα αποκάλυψε μια μάζα από τα μαλλιά της, με αίμα, και ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ βαμμένο με αίμα στο δάσος εκεί κοντά. Ο εισαγγελέας της κομητείας Μπέργκεν, περιέγραψε τη δολοφονία ως «την πιο μοχθηρή, την πιο βάναυση και την πιο σαδιστική που έχω δει ποτέ».

Το βράδυ της δολοφονίας, ο 23χρονος Smith, ο οποίος ζούσε σε μικρή απόσταση από το λάκκο της άμμου, οδηγούσε ένα γαλάζιο σεντάν Mercury του 1950 που δανείστηκε από τον φίλο του, Joseph Gilroy, ο οποίος κρατούσε τα ρόπαλα του μπέιζμπολ και γάντια στο αυτοκίνητο.

Μετά την αναφορά της δολοφονίας, ο Gilroy είδε κηλίδες αίματος στο αυτοκίνητό του και επικοινώνησε με την αστυνομία.

Ο Smith προσήχθη για ανάκριση. Η δήλωσή του καταγράφηκε και ενόρκως. Ο Smith ήταν 23 ετών, παντρεμένος με ένα παιδί. Είπε στην αστυνομία ότι γνώριζε τη Victoria και πως έκαναν μαζί βόλτες. Παραδέχτηκε ότι την προσέγγισε μόλις την είδε να περπατά προς το σπίτι της. Υποστήριξε ότι εκείνη του ζήτησε να την πάει μια βόλτα. Μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο, ο Smith αποφάσισε να παρκάρει λίγο πιο πέρα. Εκείνη είπε πως θέλει να γυρίσει σπίτι με τα πόδια.

Ο Smith δήλωσε ότι έσκυψε από τη θέση του οδηγού και την άρπαξε από το χέρι για να την κρατήσει στο αυτοκίνητο για να μπορέσει να την οδηγήσει στο σπίτι. Εκείνη του φώναξε και τον χαστούκισε.

Μετά από αυτό, ο Smith ι σχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί τι συνέβη, αλλά σκέφτηκε ότι «έτρεχε» κάποια στιγμή προτού επιστρέψει στο αυτοκίνητο μόνος του και οδηγήσει στο σπίτι. Ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να θυμηθεί ότι σκότωσε τη Victoria , αλλά παραδέχτηκε ότι, «πρέπει να ήμουν αυτός που το έκανε πραγματικά».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή Προχτές
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος