LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Είναι το 2022 η χρονιά των μαζικών απολύσεων; Ποιες εταιρείες έκαναν την αρχή

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 19/9/2022 | 15:51

Είναι το 2022 η χρονιά των μαζικών απολύσεων; Ποιες εταιρείες έκαναν την αρχή
Photo by energepic.com

Οι μαζικές απολύσεις είναι ένα δύσκολο αλλά σύνηθες φαινόμενο στον επιχειρηματικό κόσμο που αφήνει πολλούς υπαλλήλους να αναρωτιούνται πώς θα επηρεαστούν και τι να κάνουν.

Ενώ η τρέχουσα αγορά εργασίας στις ΗΠΑ είναι ισχυρή - με χαμηλά ποσοστά ανεργίας και υψηλή ανάπτυξη θέσεων εργασίας - όλα αυτά θα μπορούσαν να αλλάξουν στο εγγύς μέλλον καθώς πολλές επιχειρήσεις αγωνίζονται να προσαρμοστούν στην μεταβαλλόμενη οικονομία. Μέχρι στιγμής, οι απολύσεις στον κλάδο της τεχνολογίας δεν έχουν μεταδοθεί στην υπόλοιπη οικονομία. Η ανεργία στις ΗΠΑ βρίσκεται επί του παρόντος στο 3,6%, πολύ χαμηλότερα από ό,τι ήταν στην αρχή της πανδημίας και σε άλλες περιόδους επικείμενων οικονομικών συρρικνώσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά, πολλές αμερικανικές εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει μαζικές απολύσεις φέτος. Τι ακριβώς είναι λοιπόν μια μαζική απόλυση;

Μια «μαζική απόλυση» μπορεί να οριστεί όταν συμβαίνουν τα εξής:

Όταν τουλάχιστον 50 εργαζόμενοι απολύονται εντός 30 ημερών ή λιγότερο με αποτέλεσμα οι απολυμένοι εργαζόμενοι να ισούνται με περισσότερο από το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού της εταιρείας.
500 εργαζόμενοι απολύονται εντός 30 ημερών ή λιγότερο, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο είναι το εργατικό δυναμικό της εταιρείας.

Αυτό μπορεί να είναι καταστροφικό τόσο για τα άτομα που επηρεάζονται προσωπικά όσο και για την οικονομία συνολικά. Ποιες εταιρείες είχαν μαζικές απολύσεις φέτος;

Snapchat

Η Snap Inc. επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα απολύσει το 20% του εργατικού δυναμικού της, το οποίο αντιπροσωπεύει περίπου 1.300 άτομα. Η είδηση ​​των απολύσεων επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του Snap στις 31 Αυγούστου, σημειώνοντας ότι οι απολύσεις αποσκοπούσαν στη μείωση του κόστους.

Οι απολύσεις θα γίνονται κυρίως από την ομάδα περιεχομένου τους, τερματίζοντας την παραγωγή για τις περισσότερες από τις αρχικές εκπομπές τους στο Snapchat. 

SoundCloud

Μετά από μια γεμάτη περιπέτεια χρονιά συνεργασίας με εταιρείες όπως η Pandora και η Splice, στις αρχές Αυγούστου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του SoundCloud, ο Michael Weissman ανακοίνωσε ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα της κοινότητας ροής μουσικής θα μείωνε τον παγκόσμιο αριθμό εργαζομένων της κατά περίπου 20%.

Ως μέρος ενός «σημαντικού μετασχηματισμού εταιρείας» και ενός ταραχώδους οικονομικού τοπίου, οι απολύσεις στο SoundCloud πρόκειται να επηρεάσουν τους εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Netflix

Ο αριθμός των συνδρομητών συνεχίζει να συρρικνώνεται και ως αποτέλεσμα, το Netflix έχει απολύσει 150 εργαζομένους που αντιπροσωπεύουν περίπου το 2% του εργατικού δυναμικού του.

Επικαλούμενοι την επιβράδυνση των εσόδων ως την αιτία για την αργή ανάπτυξη της εταιρείας, οι εκπρόσωποι του Netflix εξηγούν ότι αυτές οι απολύσεις έρχονται ως αποτέλεσμα επιχειρηματικής ανάγκης και όχι λόγω προσωπικών προβλημάτων απόδοσης αυτών που αφήνονται.

Carvana

Σε μία από τις μεγαλύτερες μαζικές απολύσεις φέτος, η Carvana ανέφερε την ύφεση στις πωλήσεις αυτοκινήτων ως τον κύριο παράγοντα για την απόλυση 2.500 εργαζομένων. Οι αναφορές αυτής της μαζικής απόλυσης αποκάλυψαν ότι αυτοί οι 2.500 υπάλληλοι της Carvana ενημερώθηκαν για τις απολύσεις μέσω του Zoom!

Coinbase

Η πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 18% του εργατικού δυναμικού της. Ο Διευθύνων Σύμβουλος ανέφερε μια πιθανή ύφεση, την ανάγκη διαχείρισης του κόστους και την «πολύ γρήγορη ανάπτυξη» κατά τη διάρκεια μιας ανοδικής αγοράς ως λόγους για την απόλυση σχεδόν του 1/5 του εργατικού δυναμικού της Coinbase, κάνοντας πολλούς να αναρωτιούνται αν αυτό είναι σημάδι για τη βιομηχανία crypto γενικά.

Άλλες αξιόλογες εταιρείες με απολύσεις το 2022:

Cameo: 25% του εργατικού δυναμικού απολύθηκε (Μάιος, 2022)
Robinhood: 9% του εργατικού δυναμικού απολύθηκε (Απρίλιος, 2022)
Virgin Hyperloop: Απολύθηκε το 50% του εργατικού δυναμικού (Φεβρουάριος 2022)
Peloton: Το 20% του εργατικού δυναμικού απολύθηκε (Φεβρουάριος 2022)
Snapchat: Το 20% του εργατικού δυναμικού απολύθηκε (Σεπτέμβριος 2022)
Απολύσεις Lyft: 2% του εργατικού δυναμικού απολύθηκε (Ιούλιος, 2022)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων