E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ οδηγούσε χωρίς δίπλωμα;

Και δεν φορούσε ποτέ ζώνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/9/2022 | 12:36

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ οδηγούσε χωρίς δίπλωμα;

Όπως είναι γνωστό, η βασίλισσα υπηρέτησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ως μηχανικός. Αλλά ήταν ταυτόχρονα και οδηγός.

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ήταν μόνο κυβερνήτης του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και όλων των δρόμων του. Και ήταν το ένα και μοναδικό άτομο σε όλο το νησί που δεν χρειαζόταν άδεια οδήγησης για να κυκλοφορεί με το αυτοκίνητό της. Ή μάλλον με τα αυτοκίνητά της.

Στα 18 της, η Ελισάβετ κατατάχθηκε στης στρατιωτικές εφεδρείες το 1944 και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως μηχανικός και χρειάστηκε να οδηγεί φορτηγά που μετέφεραν πολεμικό υλικό αλλά και ασθενοφόρα. Από τότε και μετά οδηγούσε χωρίς δίπλωμα, δεν έδωσε ποτέ εξετάσεις και, το πιο παράξενο, έπρεπε να οδηγεί και χωρίς ζώνη ασφαλείας. Και αυτό γιατί έπρεπε να είναι έτοιμη ανά πάσα ώρα και στιγμή να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο βασιλιάς Αμπντουλάχ της Σαουδικής Αραβίας επισκέφτηκε την Ελισάβετ στο παλάτι, η οποία τον οδήγησε με το αυτοκίνητό της στα ανάκτορα. Λέγεται μάλιστα ότι ο υψηλός προσκεκλημένος εξεπλάγη όταν εκείνη έκατσε στη θέση του οδηγού. Ο Sir Sherard Cowper-Coles, ο οποίος διορίστηκε πρέσβης στη Σαουδική Αραβία το 2003, αναφέρει «Μέσω του διερμηνέα του, ο διάδοχος παρακάλεσε τη βασίλισσα να μειώσει ταχύτητα και να συγκεντρωθεί στον δρόμο».

Το 2019, ο αείμνηστος πρίγκιπας Φίλιππος σταμάτησε να οδηγεί μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που του συνέβη. Παρόμοια απόφαση πρέπει να πήρε και η βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς από τότε δεν εθεάθη να οδηγεί σε δημόσιους δρόμους και προτιμούσε να έχει σοφέρ. Δεν έμεινε όμως για μεγάλο διάστημα μακριά από τους δρόμους, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2020 εντοπίστηκε να οδηγεί ένα μαύρο Range Rover.

Τον Οκτώβριο του 2021, η βασίλισσα Ελισάβετ έμεινε στο νοσοκομείο για μια νύχτα για λόγους υγείας και οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί για μερικές εβδομάδες και να κάνει αφήσει για λίγο τα βασιλικά της καθήκοντα.

«Οι γιατροί είχαν συμβουλεύσει τη βασίλισσα Ελισάβετ να ρίξει ρυθμό στην εκτέλεση των καθηκόντων της και να μην πραγματοποιεί επίσημες επισκέψεις», ανέφερε μια επίσημη ανακοίνωση από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η βασίλισσα Ελισάβετ μετά από ορισμένες δημόσιες εμφανίσεις, εντοπίστηκε να οδηγεί μια πράσινη Jaguar γύρω από το κτήμα του Windsor με το πράσινο Jaguar της.

Μετά από επτά δεκαετίες στον θρόνο, η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ είχε οδηγήσει αρκετά ξεχωριστά αυτοκίνητα, όπως η Bentley Bentayga και πολλά Land Rover και Range Rover.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έπεσε νεκρός πάνω στη σκηνή: Το συγκλονιστικό τέλος του ηθοποιού από το «The Κόπανοι»

Stories 18.09.2025
Το κοινό νόμιζε ότι ήταν ατάκα του ρόλου – αλλά ήταν η τελευταία του ανάσα

Σχολείο χωρίς θρανία: Το νέο εκπαιδευτικό trend στην Ισπανία που τρελαίνει γονείς και παιδιά

Νέα Εποχή 18.09.2025
Η Ισπανία αγκαλιάζει ένα νέο εκπαιδευτικό κύμα που φέρνει επανάσταση στη μάθηση: οι “δάσκαλοι” πλέον είναι τα δέντρα, ο αέρας και το χώμα

Tidsoptimist: Στην Ελλάδα οι μισοί άνθρωποι είναι σίγουρα...

Stories 18.09.2025
Σε αντίθεση με άλλες χώρες που η συνήθεια αφορά το 20%

Το κόστος εργασίας στην Ευρώπη ανεβαίνει – Πού βρίσκεται η Ελλάδα;

Νέα Εποχή 18.09.2025
Πώς τα πηγαίνουν οι άλλες χώρες

Η πόλη που κάθε κάτοικος είναι… αγρότης: Ο οικισμός που γράφει ιστορία!

Περιβάλλον Χτες
Σε αυτό το μέρος οι κάτοικοι καλλιεργούν υποχρεωτικά το μισό του οικοπέδου τους, δημιουργώντας μια κοινότητα που ζει αυτάρκης, βιώσιμη και σε απόλυτη αρμονία με τη φύση

Η σκηνή που δεν είδαμε ποτέ: Το παράπτωμα του Χατζηθωμά στην ταινία «Ο Στρίγγλος που έγινε αρνάκι»

Retro Χτες
Η αποβολή που δε μάθαμε ποτέ στην ταινία και το πολιτικό παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του Αλέκου Σακελλάριου

Η πιο πρωτότυπη ιδέα: Η ευρωπαϊκή πόλη που έβαλε βιβλιοθήκες στα βαγόνια του μετρό

Νέα Εποχή Χτες
Metroteka: Το project που μετατρέπει το μετρό σε παράδεισο για βιβλιοφάγους