E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πόσα από τα τρόφιμα που τρώμε κινδυνεύουν;

Νούμερο που προκαλεί εφιάλτες

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 17/8/2022 | 00:08

Πόσα από τα τρόφιμα που τρώμε κινδυνεύουν;

Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει ότι ο πληθυσμός των μελισσών μειώνεται επικίνδυνα. Όμως την ίδια στιγμή η πεταλούδα μονάρχης είναι υπο εξαφάνιση, και οι νυχτερίδες είναι πολύ λιγότερες από τον προηγούμενο αιώνα. Τι κοινό έχουν αυτά τα τρία είδη εκτός από το ότι κινδυνεύουν; Είναι επικονιαστές, και η φύση τα χρεάζεται για να συνεχίζουν να υπάρχουν φρούτα και λαχανικά.

«Μία στις τρεις μπουκιές φαγητού που τρώμε» συνδέεται άμεσα με έναν επικονιαστή» τονίζει στο CNN ο Ρον Μάγκιλ, διευθυντής επικοινωνίας και ειδικός σε άγρια ​​ζωή στο ζωολογικό κήπο του Μαϊάμι.

Πράγματι των 30% των τροφίμων μας χρειάζονται αυτά τα τρία είδη για να συνεχίσουν να παράγονται, σε ικανοποιητικές ποσότητες και χωρίς μεγάλο κόστος παραγωγής.

Τα τρόφιμα που αναμένεται να δούμε να μειώνονται και κάποια στιγμή να εξαφανιστούν είναι τα εξής:  Ta μήλα, τα πεπόνια, τα κράνμπερι, οι κολοκύθες, το μπρόκολο και τα αμύγδαλα.

Χωρίς τις μέλισσες το 90% της τροφικής αλυσίδας όπως τη γνωρίζουμε κινδυνεύει με το οικοσύστημα να καταρρέει σαν ντόμινο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με την επικονίαση οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα αντιμετωπιστεί με τα ρομπότ επικονιαστές, κάτι που μέχρι τώρα φαίνεται πως δεν έχει τα αποτελέσματα και κυρίως το κόστος που επιθυμούσαν οι κλάδοι που ασχολούνται με την παραγωγή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε καθ’ οδόν για το νοσοκομείο: Το σπαρακτικό τέλος του «μάστορα» της κωμωδίας που μας έκανε να γελάμε μια ζωή

Πρόσωπα 09.01.2026
Ο άνθρωπος που πίστευε πως το γέλιο είναι υγεία, έφυγε ξαφνικά, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία θεατρική κληρονομιά και μια ζωή αφιερωμένη στο σανίδι

Πόλεμοι, μάγισσες και νόθα παιδιά: Το πιο τοξικό βασιλικό σόι ever

Ιστορικά 09.01.2026
Όταν η οικογένεια του γαμπρού γίνεται ο χειρότερος εφιάλτης

Αγόρασε ένα παλιό τανκ στο διαδίκτυο, και όταν το άνοιξε πάγωσε

Stories 09.01.2026
Το αγόρασε για παλιοσίδερα, λάδια και ατελείωτες επισκευές

Το «Δόγμα Ντονρόε»: Οι 6 χώρες που απειλει ο Τραμπ

Stories 09.01.2026
H επιθετική μετεξέλιξη του Δόγματος Μονρόε

Τι είναι η «Μεγάλη Απογοήτευση» της αγοράς εργασίας

Νέα Εποχή Χτες
Το αδιέξοδο των εργαζομένων

Το INTERVIEW επέστρεψε πιο επίκαιρο από ποτέ ‑ Οι δημιουργοί του μας μιλούν για την παράσταση

Πρόσωπα Προχτές
Η Θεατρική Ομάδα «Εμείς» μιλά για την παράσταση που δεν έπαψε ποτέ να μας αφορά

Ενα... τζάκι στο YouTube έβγαλε πάνω από 1 εκατ. δολάρια

Νέα Εποχή Προχτές
Αυτό το βίντεο παίζει στο background και πληρώνει κανονικά