E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι κερδίζουν οι υπάλληλοι που δεν καπνίζουν στην Ιαπωνία;

Ένας τρόπος να κοπεί το κάπνισμα χωρίς ποινές και πίεση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/8/2022 | 01:31

Τι κερδίζουν οι υπάλληλοι που δεν καπνίζουν στην Ιαπωνία;
@cncbc.com

Μερικές εταιρείες στην Ιαπωνία δίνουν ένα έξτρα μπόνους σε υπαλλήλους που δεν καπνίζουν. Και υπάρχει μια λογική σκέψη πίσω από αυτό.

Δίνουν λοιπόν μερικές περισσότερες ημέρες άδεια, ώστε να ισοφαριστεί ο χρόνος που περνούν οι καπνιστές καπνίζοντας, ενώ εκείνοι δουλέυουν. Μπορεί το διάλειμμα για τσιγάρο να κρατά 10 λεπτά, αλλά όλος αυτός ο χρόνος προστίθεται και καταλήγει σε έξτρα άδεια για τους μη καπνιστές.

Στην Ιαπωνία υπάρχει μεγάλος αριθμός ανθρώπων που καπνίζουν. Η εταιρεία marketing Piala Inc και μερικές ακόμα εταιρείες, επιβραβεύουν τους υπαλλήλους που δεν καπνίζουν, οι οποίοι αισθάνονται ότι έχουν δουλέψει περισσότερες ώρες μέσα στο χρόνο, με έξι παραπάνω ημέρες διακοπών.

Ο διευθυντής της εταιρείας έλαβε αρκετά παράπονα για τον χρόνο που χαλούν οι καπνιστές και πήρε την απόφαση να “ενθαρρύνει τους υπαλλήλους να κόψουν το κάπνισμα μέσα από κίνητρα και όχι από ποινές ή πίεση”.

Είναι αρκετές οι έξι ημέρες για να πείσουν τους καπνιστές να κόψουν το τσιγάρο; Αυτό μάλλον θα φανεί τα επόμενα χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα παιδιά του lockdown: Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη για την ανάπτυξή τους στα τέσσερα χρόνια

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Νέα επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο Σίτι Σεντ Τζορτζ του Λονδίνου αναδεικνύει τις κρυφές επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά που γεννήθηκαν κατά το πρώτο lockdown.

Ποιος είναι ο θρυλικός πιλότος που έσωσε 155 ανθρώπους και τι αποκάλυψε τώρα για την υγεία του

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Ο καπετάνιος Τσέσλεϊ «Σάλι» Σάλενμπεργκερ, ο ήρωας της αναγκαστικής προσγείωσης στον ποταμό Χάντσον το 2009, ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με τη νόσο του Αλτσχάιμερ σε αρχικό στάδιο.

«Ή αυτή ή εγώ»: Η αποκάλυψη της Μάρως Κοντού για το βέτο που της έκλεισε την πόρτα της Φίνος Φιλμ

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Χρόνια μετά, η σπουδαία ηθοποιός έμαθε γιατί δεν συνέχισε ποτέ τη συνεργασία της με τη Φίνος Φιλμ, ενώ συγκίνησε μιλώντας για τον τρόπο που φανταζόταν το τέλος της ζωής της.

Το βουνό που φοβάται ο Τραμπ: Το πυρηνικό φρούριο του Ιράν 600 μέτρα κάτω από τη γη

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Το μυστήριο γύρω από τη χρήση της εγκατάστασης

Οι Ταλιμπάν στις Βρυξέλλες: Γιατί τους δέχθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Το «αγκάθι» των απελάσεων και το διπλωματικό deal

Η περίφημη διατροφή των 6.000 θερμίδων του Έρλινγκ Χάαλαντ ‑ Τι τρώει ο διάσημος ποδοσφαιριστής

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Τι περιλαμβάνει καθημερινά το διαιτολόγιο του Νορβηγού σταρ και γιατί δεν είναι κατάλληλο για όλους

Όταν η Πάολα Ρεβενιώτη συνάντησε τη «Δήμητρα της Λέσβου» στην Σκάλα Συκαμιάς

Πρόσωπα Χτες
Η συγκλονιστική συνάντηση της Πάολας Ρεβενιώτη με τη «Δήμητρα» της Σκάλας Συκαμιάς το 2017 αποτελεί σήμερα ένα σπάνιο ντοκουμέντο για τη διαφορετικότητα και τον αποκλεισμό.

Πωλείται το εγκαταλελειμμένο «παλάτι» του Γιάννη Πουλόπουλου

E-Daily 3.Left Χτες
Η άνοδος και η πτώση του θρυλικού «Ουράνιου Τόξου»

Εκεί που εμείς κάνουμε διακοπές, κάποιες γυναίκες φοβούνται να πάνε στη δουλειά

E-Daily 3.Left Χτες
Οι γυναίκες πίσω από το ελληνικό καλοκαίρι: Παρενόχληση, φόβος και σιωπή

Γιατί βγήκαν οι αγιοβασίληδες στο δρόμο, καλοκαιριάτικα, στη Δανία;

E-Daily 3.Left Χτες
Η πόλη που γέμισε Αγιους Βασίληδες ενώ η Ευρώπη έλιωνε από τη ζέστη