LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η 21χρονη που έφυγε από το σπίτι του τρόμου και έσωσε τα 12 αδέρφια της

Μια συγκλονιστική ιστορία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 1/8/2022 | 00:33

Η 21χρονη που έφυγε από το σπίτι του τρόμου και έσωσε τα 12 αδέρφια της
@instagram.com/jordan__turpin/

Πριν από τέσσερα χρόνια, η ιστορία της οικογένειας Τούρπιν, με τα 13 παιδιά που ζούσαν αιχμάλωτα μέσα στο σπίτι, είχε συγκλονίσει την Καλιφόρνια και ολόκληρες τις ΗΠΑ. Οι γονείς είχαν κατηγορηθεί για βασανιστήρια αλλά και για διαρκή έκθεση των παιδιών τους σε κίνδυνο.

Από το «σπίτι του τρόμου» απέδρασε η 21χρονη Τζόρνταν, καταφέρνοντας να σώσει αρχικά τη δική της ζωή και ύστερα των 12 αδερφών της. Τώρα έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό People, αποκαλύπτοντας πως είναι σήμερα η ζωή της, την οποία προσπαθεί να χτίσει από την αρχή.

Πρόσφατα πήγε στο δικό της σπίτι και αισθάνεται για πρώτη φορά ελεύθερη. «Στην αρχή ήταν τρομακτικό. Το να ζει κανείς μόνος του κοστίζει, όμως μου αρέσει το σχέδιο και η διακόσμηση και είμαι πολύ οργανωτική» αναφέρει η 21χρονη. «Καμιά φορά, απλά περπατάω στο διαμέρισμά μου και σκέφτομαι ‘τώρα αυτό είναι αλήθεια;’. Είμαι ανεξάρτητη και μπορώ να ζω μόνη. Αυτό ήθελα πάντα. Για να είμαι ειλικρινής, νιώθω ότι η ζωή μου τώρα ξεκινάει».

Τα 17 πρώτα της ζωής της τα έζησε μέσα σε μια κόλαση, μαζί μετά 12 αδέρφια της, που τη στιγμή που επιτέλους διασώθηκαν, είχαν ηλικίες από 2 έως 29 ετών. Συνεχής κακοποίηση από τους γονείς, που το 2019 δήλωσαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

Αλλά το μαρτύριο δεν τελείωσε εκεί, αφού η ίδια μαζί με πέντε από τα αδέρφια της δόθηκαν σε ανάδοχη οικογένεια, όπου κι εκεί υπέστησαν κακοποίηση. Στις 20 Ιουλίου μαζί με δυο ακόμα αδέρφια της, κατέθεσαν αγωγές εναντίον της κομητείας Ρίβερσαϊντ αλλά και μιας ιδιωτικής υπηρεσίας ανάδοχης φροντίδας.

Στην αγωγή αυτή, καταγγέλλουν πως ότι η συγκεκριμένη ανάδοχη οικογένεια είχε κακοποιήσει παιδιά στο παρελθόν και πως οι οργανισμοί το γνώριζαν και δεν έκαναν τίποτα, ακόμα κι όταν τα παιδιά εκλιπαρούσαν για βοήθεια. Το 2021 οι ανάδοχοι γονείς και η ενήλική κόρη τους είχαν συλληφθεί για πολλαπλές κακοποιήσεις παιδιών, ενώ ο πατέρας κατηγορήθηκε και για ασέλγεια.

«Δεν είμαι έτοιμη να μπω σε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς μου συνέβη σε αυτό το ‘σπίτι του τρόμου’. Είναι κάτι που με έχει τραυματίσει πολύ και ήταν πολύ τρομακτικό. Ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβω την κατάσταση με τους γονείς μου και μετά που πήγα στην ανάδοχη οικογένεια, μου ήταν αδύνατον να καταλάβω τι γινόταν. Βασικά είχα τόσες ερωτήσεις και δεν έπαιρνα καμία απάντηση» λέει η Τζόρνταν Τούριν.

Δεν έχει μιλήσει ξανά με τους γονείς της και δεν σκοπεύει να το κάνει. «Έχω ακόμα εφιάλτες. Δεν θέλω καν να φανταστώ ότι έχω επαφές μαζί τους. Δεν θα επουλωθούν οι πληγές μου με αυτόν τον τρόπο» συμπληρώνει η 21χρονη.

Ένα μήνα πριν συλληφθεί η ανάδοχη οικογένειά της, μεταφέρθηκε σε άλλη οικογένεια, αλλά χωρίστηκε από τα αδέρφια της. Μάλιστα, την έδιωξαν από το σπίτι, επειδή επισκέφτηκε τη μεγαλύτερη αδερφή της. Κατάφερε παρόλες τις τρομερές δυσκολίες να εγγραφεί στο κολέγιο, αλλά η κατάθλιψη την εξαντλούσε. «Ήταν αδύνατον να κοιμηθώ. Κάθε φορά που έκλεινα τα μάτια μου, έβλεπα εφιάλτες ότι ήμουν στο πρώτο σπίτι αναδοχής. Πήγαινα συχνά στα επείγοντα και ένιωθα διαλυμένη».

Πέρσι το καλοκαίρι έδωσε την πρώτη της συνέντευξη στο ABC News. Δεν ήταν καλά εκείνη την εποχή, αλλά έβλεπα ότι είχαν και άλλη κακή μεταχείριση από το σύστημα και ήθελε πολύ να βοηθήσει τα αδέρφια της. Με τα οποία έχουν εξαιρετική σχέση. «Έχουμε τα δικά μας αστεία και περνάμε τόσο καλά μαζί. Μετά από όλα όσα συνέβησαν και αφού δραπέτευσαν, είμαι τόσο προστατευτική με όλους τους. Ξέρουν ότι θα είμαι πάντα δίπλα τους» ανέφερε συγκινημένη.

Σκέφτεται κάποια στιγμή να γράψει τα απομνημονεύματα της και προσπαθεί να βοηθάει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες, μιλώντας τους για όσα έζησε. Έχει έναν λογαριασμό το ΤικΤοκ πλέον, με 759 χιλιάδες ακόλουθους, όπου δίνει συμβουλές, με τη μεγαλύτερη χαρά της να είναι ότι κάποιος που την παρακολουθεί, ίσως μπορέσει να βρει και εκείνος δύναμη μέσα από τη δικιά της ιστορία.

@jordan_turpin

💜🙏💜

♬ Can We Kiss Forever? - Kina
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων