E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο 15χρονος Έλληνας που έχει τρελάνει τους επιστήμονες στον κόσμο

Σκοπεύει να αποδείξει ότι ο Στίβεν Χόκινγκ έχει κάνει λάθος

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 23/5/2022 | 18:22

Ο 15χρονος Έλληνας που έχει τρελάνει τους επιστήμονες στον κόσμο

Το βίντεο με τον 9χρονο τότε Ουίλιαμ (Βασίλειο) Μαΐλλη, να αποφοιτά από το λύκειο, και να απαγγέλει σε αρχαία ελληνικά, είχε γίνει viral σε όλο τον κόσμο. Τότε είχε επιλέξει να απαγγείλει ένα κομμάτι από την Βίβλο δείχνοντας και τη στενή σχέση του με τη θρησκεία και τον Θεό.

Από τότε ο 15χρονος πλέον Βασίλης έχει φιλοξενηθεί σε πολλές εφημερίδες και ιστοσελίδες για την προσπάθεια του να αποδείξει ότι ο Θεός υπάρχει σε αντίθεση με τα όσα ισχυριζόταν ο μέντορας του Στίβεν Χόκινγκ.

Ο πατέρας της ιδιοφυίας, όπως τον αποκαλούν πλέον οι επιστήμονες του κόσμου, είναι ιερέας και φαίνεται πως η σχέση του με τον πατέρα τον έχει επηρεάσει και στο αντικείμενο της έρευνας του.

«Οι άθεοι τότε προσπαθούν να πουν ότι δεν υπάρχει Θεός, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται περισσότερη πίστη για να πιστέψει κανείς ότι δεν υπάρχει Θεός παρά για να πιστέψει ότι υπάρχει Θεός». Τόσο κατηγορηματικός ήταν ο μικρός ιδιοφυής Ουίλιαμ (Βασίλειος) Μαΐλλης όταν προσπάθησε να εξηγήσει γιατί ο Stephen Hawking έκανε λάθος, όπως και όλοι οι άθεοι.

Σπουδάζει αυτή τη στιγμή αστροφυσική, και ήδη κάποιες από τις έρευνες του χαρακτηρίζονται πολλά υποσχόμενες και πρωτότυπες.

Το παιδί φαινόμενο με καταγωγή από την Κάλυμνο, από την ηλικία των 7 μηνών έκανε ολοκληρωμένες προτάσεις, στα 2 του έτη έκανε μαθηματικές πράξεις, στα 3 μιλούσε 3 ξένες γλώσσες ενώ στα 5 έλυνε δύσκολα μαθήματα γεωμετρίας, κάνοντας το να φαίνεται σαν κάτι απλό.

Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν από πολύ μικρή ηλικία, είπαν ότι τέτοια ευφυία γεννιέται μία φορά στα δέκα εκατομμύρια παιδιά.

«Ο στόχος μου είναι να έχω πάρει το διδακτορικό μου μέχρι να κλείσω τα 18», λέει. Έχει μάλιστα συγκεκριμένα σχέδια για το πώς θα αξιοποιήσει τις γνώσεις του: «Θέλω να αποδείξω μέσω της επιστήμης την ύπαρξη του Θεού για να μπορεί να ξέρει ο κόσμος την αλήθεια».

Ο Ουίλιαμ έχει μάλιστα τη δική του θεωρία ότι η αθεϊα στηρίζεται εξίσου στην πίστη όσο και η θρησκεία κι ότι είναι πιθανότερο το σύμπαν να αποτελεί δημιούργημα μιας Ανώτερης Δύναμης παρά ένα τυχαίο περιστατικό. «Η Επιστήμη κι η Θρησκεία δεν διαφέρουν»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ένα ταξίδι στα πιο γλυκά καλοκαίρια των `80s και `90s – Πόσα από αυτά τα παγωτά θυμάσαι;

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Αυτά τα παγωτά θα σε γυρίσουν κατευθείαν στην παιδική σου ηλικία

Τι είναι η Santa Muerte και γιατί συνδέεται με ορισμένες από τις πιο σοκαριστικές υποθέσεις στο Μεξικό

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Οι σκοτεινές εγκληματικές υποθέσεις που αφήνουν το κοινό σοκαρισμένο

Πόσα λεφτά παίρνουν τα ball boys & girls στο Wimbledon

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Λιγότερα από όσα φαντάζεσαι

Η τραγική ιστορία πίσω από την «Ωραία Κοιμωμένη του Έβερεστ»

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Το ιστορικό ρεκόρ που μετατράπηκε σε εφιάλτη

Κάθε μέρα σχεδόν δύο παιδιά ‑ 881 άνθρωποι σε έναν χρόνο: Το trafficking στην Ελλάδα

E-Daily 1.Hero 30.06.2026
Το έγκλημα που κρύβεται σε κοινή θέα

40,5%: Το ποσοστό που αλλάζει την εικόνα για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Η πρώτη συστηματική χαρτογράφηση του φαινομένου από τη Humanity Greece και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το ανατριχιαστικό μυστικό των παιδιών των Ίνκας που έμειναν παγωμένα για 500 χρόνια

E-Daily 3.Left Χτες
Οι μούμιες που μοιάζουν να κοιμούνται: Το εύρημα που συγκλόνισε τους επιστήμονες

Παρίσι: Γιατί οι σοφίτες φτάνουν τους 40°C – Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της μποέμ ζωής γίνεται εφιάλτης

E-Daily 3.Left Χτες
Οι κάτοικοι στις σοφίτες «ψήνονται» κάτω από τις εμβληματικές στέγες

Γιατί κλείνει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» του Τραμπ;

E-Daily 3.Left Χτες
Ένας high-security «εφιάλτης» μέσα στους βάλτους

Η μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία μόλις ξεκίνησε

E-Daily 3.Left Χτες
Μέχρι το 2048 θα αλλάξουν χέρια 124 τρισ. δολάρια

Πώς η Google έσωσε εκατομμύρια Βενεζουελάνους από τους φονικούς σεισμούς

E-Daily 3.Left Προχτές
Το σύστημα Earthquake Alerts της Google έστειλε προειδοποιήσεις σε 11,4 εκατομμύρια ανθρώπους λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσουν οι σεισμοί των 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα.