E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο 15χρονος Έλληνας που έχει τρελάνει τους επιστήμονες στον κόσμο

Σκοπεύει να αποδείξει ότι ο Στίβεν Χόκινγκ έχει κάνει λάθος

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 23/5/2022 | 18:22

Ο 15χρονος Έλληνας που έχει τρελάνει τους επιστήμονες στον κόσμο

Το βίντεο με τον 9χρονο τότε Ουίλιαμ (Βασίλειο) Μαΐλλη, να αποφοιτά από το λύκειο, και να απαγγέλει σε αρχαία ελληνικά, είχε γίνει viral σε όλο τον κόσμο. Τότε είχε επιλέξει να απαγγείλει ένα κομμάτι από την Βίβλο δείχνοντας και τη στενή σχέση του με τη θρησκεία και τον Θεό.

Από τότε ο 15χρονος πλέον Βασίλης έχει φιλοξενηθεί σε πολλές εφημερίδες και ιστοσελίδες για την προσπάθεια του να αποδείξει ότι ο Θεός υπάρχει σε αντίθεση με τα όσα ισχυριζόταν ο μέντορας του Στίβεν Χόκινγκ.

Ο πατέρας της ιδιοφυίας, όπως τον αποκαλούν πλέον οι επιστήμονες του κόσμου, είναι ιερέας και φαίνεται πως η σχέση του με τον πατέρα τον έχει επηρεάσει και στο αντικείμενο της έρευνας του.

«Οι άθεοι τότε προσπαθούν να πουν ότι δεν υπάρχει Θεός, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεται περισσότερη πίστη για να πιστέψει κανείς ότι δεν υπάρχει Θεός παρά για να πιστέψει ότι υπάρχει Θεός». Τόσο κατηγορηματικός ήταν ο μικρός ιδιοφυής Ουίλιαμ (Βασίλειος) Μαΐλλης όταν προσπάθησε να εξηγήσει γιατί ο Stephen Hawking έκανε λάθος, όπως και όλοι οι άθεοι.

Σπουδάζει αυτή τη στιγμή αστροφυσική, και ήδη κάποιες από τις έρευνες του χαρακτηρίζονται πολλά υποσχόμενες και πρωτότυπες.

Το παιδί φαινόμενο με καταγωγή από την Κάλυμνο, από την ηλικία των 7 μηνών έκανε ολοκληρωμένες προτάσεις, στα 2 του έτη έκανε μαθηματικές πράξεις, στα 3 μιλούσε 3 ξένες γλώσσες ενώ στα 5 έλυνε δύσκολα μαθήματα γεωμετρίας, κάνοντας το να φαίνεται σαν κάτι απλό.

Οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν από πολύ μικρή ηλικία, είπαν ότι τέτοια ευφυία γεννιέται μία φορά στα δέκα εκατομμύρια παιδιά.

«Ο στόχος μου είναι να έχω πάρει το διδακτορικό μου μέχρι να κλείσω τα 18», λέει. Έχει μάλιστα συγκεκριμένα σχέδια για το πώς θα αξιοποιήσει τις γνώσεις του: «Θέλω να αποδείξω μέσω της επιστήμης την ύπαρξη του Θεού για να μπορεί να ξέρει ο κόσμος την αλήθεια».

Ο Ουίλιαμ έχει μάλιστα τη δική του θεωρία ότι η αθεϊα στηρίζεται εξίσου στην πίστη όσο και η θρησκεία κι ότι είναι πιθανότερο το σύμπαν να αποτελεί δημιούργημα μιας Ανώτερης Δύναμης παρά ένα τυχαίο περιστατικό. «Η Επιστήμη κι η Θρησκεία δεν διαφέρουν»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς τα drones των 50.000 δολαρίων αλλάζουν τον πόλεμο

E-Daily 3.Left 24.05.2026
Τα φθηνά μη επανδρωμένα αεροσκάφη απέναντι σε οπλικά συστήματα δισεκατομμυρίων

Το χάπι από την Ινδία που σπέρνει τον τρόμο στην Αφρική

E-Daily 3.Left 24.05.2026
Πώς ένα παυσίπονο μετατράπηκε σε τεράστια κρίση οπιοειδών

Boda Girls: Οι αναβάτριες που μεταφέρουν εγκύους δωρεάν εκεί που τα ασθενοφόρα δεν φτάνουν

E-Daily 3.Left 24.05.2026
Οι Boda Girls της Κένυας γεφυρώνουν το πιο επικίνδυνο κενό στην υγειονομική περίθαλψη

Το παλαιότερο ρολόι «μετρά» 600 χρόνια ζωής και αν σταματήσει ... μια πόλη κινδυνεύει!

E-Daily 3.Left 24.05.2026
Ένα μεσαιωνικό θαύμα που συνδυάζει επιστήμη, θρύλους και ιστορία

Οι γυναίκες που έκαναν το ασύλληπτο: όταν το τσίρκο έγινε σκηνή ελευθερίας

E-Daily 3.Left 24.05.2026
Οι γυναίκες που εγκατέλειψαν τα όρια της εποχής τους για να ζήσουν με το τσίρκο

Ο λοχίας που ήρθε αντιμέτωπος με 80 στρατιώτες και τον έπιασαν τα γέλια

E-Daily 3.Left 24.05.2026
Η συνέχεια της ιστορίας είναι ακόμα πιο παράξενη

Ο άνδρας που κοιμάται 300 ημέρες τον χρόνο

E-Daily 3.Left 24.05.2026
Του δίνουν να φάει και τον κάνουν μπάνιο στον ύπνο του

Τι είχε συμβεί το 1996 που οδήγησε τις ΗΠΑ να ασκήσουν τώρα ποινική δίωξη στον Κάστρο;

E-Daily 3.Left 24.05.2026
Η μοιραία αποστολή των «Αδελφών προς Διάσωση»

Η γυναίκα που πήδηξε από τον 86ο όροφο αλλά έσπασε μόνο τη λεκάνη της...

E-Daily 3.Left 24.05.2026
Η σπάνια επιβίωση και η δεύτερη ευκαιρία