E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι αρχαίοι Κινέζοι καλλιεργούσαν και κάπνιζαν κάνναβη για να νιώσουν high

Πιθανότατα πουλούσαν τη μαριχουάνα κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/1/2022 | 01:30

Οι αρχαίοι Κινέζοι καλλιεργούσαν και κάπνιζαν κάνναβη για να νιώσουν high
@LittleIvan / Instagram

Μπορεί ο σύγχρονος νόμος υπερ της πώλησης προϊόντων κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους να θεωρείται πρόοδος των κοινωνικών νορμών, αλλά φαίνεται πως κάνουμε λάθος.

Ο καπνός της κάνναβης είναι περιζήτητος εδώ και πολλά χρόνια. Στα βουνά της αρχαίας Κίνας, πριν από περισσότερα από 2.500 χρόνια, οι άνθρωποι κάπνιζαν κάνναβη για να νιώσουν high.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν τις αποδείξεις που χρειάζονταν κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο νεκροταφείο Jirzankal. Το Jirzankal είναι ένας ιστορικός τόπος ταφής στα βουνά Pamir της Κεντρικής Ασίας. Οι επιστήμονες μελέτησαν θυμιατήρια από την τοποθεσία και βρήκαν υπολείμματα μαριχουάνας που πιστεύουν ότι χρονολογούνται αιώνες πίσω.

Τα δείγματα είναι πλούσια σε THC, την ψυχοδραστική ουσία που βρίσκεται στα ζιζάνια. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα υπολείμματα στους σωλήνες είχαν υψηλότερη συγκέντρωση THC από την άγρια ​​κάνναβη στην περιοχή. Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι, στην αρχαιότητα, οι ντόπιοι συγκέντρωναν ή ακόμη και καλλιεργούσαν ένα είδος κάνναβης, ώστε να νιώθουν «διαφορετικά».

Η ανασκαφή του Jirzankal έφερε στο φως μερικές ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις. Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα οστά που ήταν θαμμένα στο σημείο και διαπίστωσαν ότι πολλά από αυτά δεν ήταν εγγενή στην περιοχή. Αυτά τα υπολείμματα μεταναστών υποστηρίζουν τη θεωρία ότι τα βουνά Παμίρ ήταν συνδεδεμένα με ένα αρχαίο εμπορικό δίκτυο τύπου Δρόμου του Μεταξιού. Σύμφωνα με τον συγγραφέα Robert Spengler, αυτό υποδηλώνει ότι η μαριχουάνα μπορεί να ανταλλάσσονταν κατά μήκος του μονοπατιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς η Google έσωσε εκατομμύρια Βενεζουελάνους από τους φονικούς σεισμούς

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Το σύστημα Earthquake Alerts της Google έστειλε προειδοποιήσεις σε 11,4 εκατομμύρια ανθρώπους λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσουν οι σεισμοί των 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα.

Η παραλία που για να μπεις θα πρέπει να ξέρεις καλά... γερμανικά

E-Daily 3.Left 28.06.2026
«Μιλάτε γερμανικά»; Αν όχι, δεν έχει βουτιά

40,5%: Το ποσοστό που αλλάζει την εικόνα για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η πρώτη συστηματική χαρτογράφηση του φαινομένου από τη Humanity Greece και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

H μέρα που οι Ισλανδές βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη θέση τους

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Οι Ισλανδές γυναίκες έδειξαν πως όταν ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να αλλάξουν την πορεία της κοινωνίας τους.

Eίχε εξαφανιστεί για 26 χρόνια, κι όμως βρισκόταν 200 μέτρα από το σπίτι του

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα που βρέθηκε στο κελάρι του γείτονα

Η χώρα που δεν έχει φυλακές

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Που εντοπίζονται οι λιγότεροι φυλακισμένοι

Ειδικός του FBΙ σου αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά των διαπραγματεύσεων

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Είναι 2 τεχνικές που γενικώς, αποτελούν καλό χαρτί στη συνομιλία