E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι αρχαίοι Κινέζοι καλλιεργούσαν και κάπνιζαν κάνναβη για να νιώσουν high

Πιθανότατα πουλούσαν τη μαριχουάνα κατά μήκος του Δρόμου του Μεταξιού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/1/2022 | 01:30

Οι αρχαίοι Κινέζοι καλλιεργούσαν και κάπνιζαν κάνναβη για να νιώσουν high
@LittleIvan / Instagram

Μπορεί ο σύγχρονος νόμος υπερ της πώλησης προϊόντων κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους να θεωρείται πρόοδος των κοινωνικών νορμών, αλλά φαίνεται πως κάνουμε λάθος.

Ο καπνός της κάνναβης είναι περιζήτητος εδώ και πολλά χρόνια. Στα βουνά της αρχαίας Κίνας, πριν από περισσότερα από 2.500 χρόνια, οι άνθρωποι κάπνιζαν κάνναβη για να νιώσουν high.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν τις αποδείξεις που χρειάζονταν κατά τη διάρκεια ανασκαφών στο νεκροταφείο Jirzankal. Το Jirzankal είναι ένας ιστορικός τόπος ταφής στα βουνά Pamir της Κεντρικής Ασίας. Οι επιστήμονες μελέτησαν θυμιατήρια από την τοποθεσία και βρήκαν υπολείμματα μαριχουάνας που πιστεύουν ότι χρονολογούνται αιώνες πίσω.

Τα δείγματα είναι πλούσια σε THC, την ψυχοδραστική ουσία που βρίσκεται στα ζιζάνια. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα υπολείμματα στους σωλήνες είχαν υψηλότερη συγκέντρωση THC από την άγρια ​​κάνναβη στην περιοχή. Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι, στην αρχαιότητα, οι ντόπιοι συγκέντρωναν ή ακόμη και καλλιεργούσαν ένα είδος κάνναβης, ώστε να νιώθουν «διαφορετικά».

Η ανασκαφή του Jirzankal έφερε στο φως μερικές ενδιαφέρουσες ανακαλύψεις. Οι επιστήμονες ανέλυσαν τα οστά που ήταν θαμμένα στο σημείο και διαπίστωσαν ότι πολλά από αυτά δεν ήταν εγγενή στην περιοχή. Αυτά τα υπολείμματα μεταναστών υποστηρίζουν τη θεωρία ότι τα βουνά Παμίρ ήταν συνδεδεμένα με ένα αρχαίο εμπορικό δίκτυο τύπου Δρόμου του Μεταξιού. Σύμφωνα με τον συγγραφέα Robert Spengler, αυτό υποδηλώνει ότι η μαριχουάνα μπορεί να ανταλλάσσονταν κατά μήκος του μονοπατιού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Facebook προσπαθεί να πλησιάσει τη Gen Z ‑ θα τα καταφέρει;

Νέα Εποχή 08.03.2026
Η Meta επιχειρεί ένα ακόμα restart για το Facebook

Έρωτας στην εποχή της AI: «Έκρηξη» προγαμιαίων συμβολαίων σε στελέχη εταιρειών

Νέα Εποχή 08.03.2026
Η νέα «χρυσή φουρνιά» της τεχνολογίας

10 γυναίκες μιλούν για τη γυναίκα που θαυμάζουν περισσότερο

Stories 08.03.2026
Οι γυναίκες που μας μεγάλωσαν, μας άλλαξαν ή μας έδειξαν τον δρόμο

Η τεράστια χαμένη πόλη που μόλις ανακαλύφθηκε κάτω από τη Μεσόγειο

Νέα Εποχή 08.03.2026
7.000 χρόνια ιστορίας βυθισμένα στην Αδριατική – Η κλιματική αλλαγή την «έθαψε», η τεχνολογία την ανέσυρε

Ο πραγματικός δολοφόνος που ενέπνευσε τους δημιουργούς των ταινιών Scream

Stories 08.03.2026
Τα εγκληματα ενός από τους πιο διάσημους δολοφόνους των ΗΠΑ

Γιατί η Κίνα έχει 65 εκατομμύρια άδεια σπίτια

Stories 08.03.2026
Ολόκληρες πόλεις που χτίστηκαν αλλά δεν κατοικήθηκαν ποτέ

Δε μπορούσε να βρει δουλειά ως δασκάλα, κι έτσι έφτιαξε το δικό της σχολείο

Πρόσωπα 08.03.2026
«Κάνε συνηθισμένα πράγματα με έναν ασυνήθιστο τρόπο»

Δάσος με air condition στη μέση της ερήμου: Το «κρυστάλλινο» θαύμα του Κατάρ που έγινε viral

Αρχιτεκτονική Χτες
Από πάρκινγκ εργοταξίου σε τουριστικό φαινόμενο

Οι γυναίκες που έκαναν το ασύλληπτο: όταν το τσίρκο έγινε σκηνή ελευθερίας

Πρόσωπα Χτες
Οι γυναίκες που εγκατέλειψαν τα όρια της εποχής τους για να ζήσουν με το τσίρκο