E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η απαγωγή και δολοφονία του Έλληνα ποδοσφαιριστή που πάγωσε τη κοινή γνώμη

Ένας από τους δολοφόνους του είχε το θράσος να σηκώσει και το φέρετρό του

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 18/1/2022 | 16:20

Η απαγωγή και δολοφονία του Έλληνα ποδοσφαιριστή που πάγωσε τη κοινή γνώμη

Το 1990 το αστυνομικό ρεπορτάζ της χώρας ασχολείται με την απαγωγή ενός νεαρού ποδοσφαιριστη, του τσιγγάνου Γιάννη Τσατσάνη, γνωστότερος στο ευρύτερο κοινό ως Μαρσελίνο.

Αν και μόλις 17 ετών ο Μαρσελίνο, ή ο Μαραντόνα του ΑΙγάλεω όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του, είχε τραβήξει τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου, χάρη στο ταλέντο του και τις εμφανίσεις του με τη τοπική ομάδα της Αγίας Βαρβάρας.

Ο πατέρας του ήταν εύπορος έμπορος παιχνιδιών και ηλεκτρικών συσκευών με εισαγωγές από το εξωτερικό και με κύκλο πωλήσεων που θα ζήλευαν μεγάλα καταστήματα της εποχής.

Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας είναι ο λόγος που μπαίνει στο στόχαστρο απαγωγέων.

Το τηλεφώνημα για λύτρα 150 εκατ. δραχμών, ποσό μεγάλο για την εποχή κάνει την αστυνομία να στρέψει τις έρευνές της σε σεσημασμένους κακοποιούς της εποχής με βαρύ ποινικό μητρώο.

Ο άτυχος πατέρας δεν μπορεί να βρει το ποσό εύκολα, αλλά κινεί Γη και Ουρανό για να συγκεντρώσει το ποσό όσον το δυνατόν γρηγορότερα.

Καταφέρνει να μαζέψει 50 εκατ. δραχμές, αλλά σε ένα από τα τηλεφωνήματα των απαγωγέων καταλαβαίνει ότι η φωνή του γιού του είναι ηχογραφημένη.

Τον Ιούνιο του 1990 ένας κτηνοτρόφος ειδοποιεί την αστυνομία ότι υπάρχει ένα πτώμα στην στάνη με τα ζώα. Η αστυνομία βρίσκει αμέσως ειδοποιεί την οικογένεια του Μαρσελίνο αφού τα χαρακτηριστικά και η ηλικία μοιάζουν σε αυτά του γιού τους.

Δυστυχώς η υπόθεση έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο για αυτούς. Ο γιός τους, το καμάρι της Αγίας Βαρβάρας ήταν νεκρός, διαμελισμένος και θαμμένος μέσα στις λάσπες.

Η Αστυνομία αρχίζει και ακολουθεί τα λάθη που έκανε η σπείρα και φτάνει στα ίχνη τους. Το σοκ τεράστιο. Οι απαγωγείς και δολοφόνοι ήταν όλοι φίλοι και συγγενείς του Μαρσελίνο.

Μάλιστα ένας από τους δολοφόνους δεν δίστασε να σηκώσει το φέρετρο στη κηδεία του νεαρού, υποκρινόμενος τον συντετριμμένο.

Το κλίμα στην δίκη μυρίζει μπαρούτι. Η βεντέτα είναι προ των πυλών. Ο πατέρας του Μαρσελίνο κάνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση. Τίποτα δεν μπορεί να φέρει το καμάρι του πίσω.

Το όχημα που μεταφέρει τους κρατούμενους δέχεται πυροβολισμούς, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανένας.

Το δικαστήριο εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του πάνω στους κατηγορούμενους με 3 από αυτούς να καταδικάζονται σε δις ισόβια, ενώ ο ξάδελφος που απλά εκτελούσε χρέη τσιλιαδόρου τιμωρήθηκε με 15 έτη στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Ελλάδα ξανά σε αρνητική λίστα της ΕΕ ‑ Τα στοιχεία που προκαλούν ανησυχία

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Πάνω από 92 εκατομμύρια Ευρωπαίοι ζουν κοντά στη φτώχεια

Η μάχη της Delta Goodrem με τον καρκίνο στα 18 της και η ζωή μετά

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Η ποπ σταρ που θαυμάσαμε και στη Eurovision έχει μια μακρά ιστορία

Από τις φτωχογειτονιές του Μπρονξ στο Ανώτατο Δικαστήριο: Η γυναίκα που άλλαξε την ιστορία της Αμερικής

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Η Σόνια Σοτομαγιόρ έγινε η πρώτη Λατίνα δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου και σύμβολο ελπίδας για εκατομμύρια ανθρώπους

Το χάπι από την Ινδία που σπέρνει τον τρόμο στην Αφρική

E-Daily 1.Hero 19.05.2026
Πώς ένα παυσίπονο μετατράπηκε σε τεράστια κρίση οπιοειδών

Η «μαφία της άμμου» και η κρίση που κανένας δεν συζητά

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Γιατί ο πλανήτης «ξεμένει» από άμμο;

Η οικογένεια που ζούσε σε απομόνωση για 42 χρόνια και δεν πήρε χαμπάρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

E-Daily 3.Left Χτες
Η φυγή από το σταλινικό καθεστώς και η επιβίωση σε ακραίες συνθήκες

Η γυναίκα που έγινε μύθος και θύμα της Ιστορίας: Η τραγική μοίρα της Υπατίας της Αλεξάνδρειας

E-Daily 3.Left Χτες
Μια από τις πρώτες μεγάλες επιστήμονες της ανθρωπότητας, ανάμεσα στη γνώση, τη θρησκευτική σύγκρουση και έναν θάνατο που σημάδεψε αιώνια τον πολιτισμό

Τζίμης Αρμάος: Η ιστορία ενός ανθρώπου που κάποτε έκανε την Ελλάδα να παραμιλά

E-Daily 3.Left Χτες
Κάποτε τον αποθέωναν, στο τέλος τον ξέχασαν

Η γυναίκα που ανέλαβε το OnlyFans μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη

E-Daily 3.Left Χτες
Tι αποφάσεις θα πάρει για το μέλλον της πλατφόρμας

Ποια είναι η γυναίκα που διασχίζει 26.000 χιλιόμετρα με άλογο

E-Daily 3.Left Χτες
Σχεδόν 26.000 χιλιόμετρα πάνω σε ένα άλογο, διασχίζοντας 14 χώρες και δύο ηπείρους

Τα brands άλλαξαν στρατηγική ‑ Αυτό που συμβαίνει πλέον στα comments αλλάζει τα social media

E-Daily 3.Left Προχτές
Οι μάρκες μόδας κατεβαίνουν στα comments για να μείνουν relevant