E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο Wayne Rooney, η Ντέρμπι Κάουντι και το κυνήγι ενός θαύματος

Το -21 έχει γίνει -8 και το θαύμα πλησιάζει

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 18/1/2022 | 00:15

Ο Wayne Rooney, η Ντέρμπι Κάουντι και το κυνήγι ενός θαύματος
@dailystar.co.uk

Ο Wayne Rooney είναι ένας από τους πιο σημαντικούς Άγγλους παίκτες των τελευταίων 20 ετών. Δεν ήταν μόνο ότι ξεπετάχτηκε από τις ακαδημίες της Έβερτον μόλις στα 16 του κάνοντας ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα και σκοράροντας 15 φορές σε δυο σεζόν. Ούτε για τα κατορθώματά του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Εθνική Αγγλίας, όπου με την πρώτη κέρδισε 5 πρωταθλήματα και ένα Champions League, ενώ με το εθνόσημο σκόραρε 53 φορές.

Έγινε και ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες για την δουλειά που συνεχώς έβγαζε εντός και εκτός γηπέδου. Για τη σεμνότητα που είχε και για την αποφασιστικότητά του να γίνεται συνεχώς καλύτερος. Αυτό κάνει έναν παίκτη να ξεχωρίζει πάντα στη συνείδηση των φιλάθλων και όχι οι τίτλοι.

Το ίδιο κάνει ο Rooney εδώ και 2 περίπου χρόνια στην ντέρμπι Κάουντι. Από τη θέση του προπονητή αυτή τη φορά. Το project το καλοκαίρι θα το αναλάμβαναν πολύ λίγοι. Κι αυτό γιατί η Ντέρμπι λόγω οικονομικών προβλημάτων υποχρεώθηκε να ξεκινήσει στο πρωτάθλημα της Championship από τους -21, κάτι που για τους περισσότερους ήταν καταδικαστικό γι’ αυτήν. Παίκτες αποχώρησαν στην αρχή της σεζόν, με τον Rooney να ανησυχεί για το αν θα είχε ρόστερ να κατέβει στα παιχνίδια. Αλλά ούτε κουβέντα για αποχώρηση.

@firstsportz.com

Σαν να μην έφτανε όλο αυτό, στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο επιβλήθηκε στην Ντέρμπι εμπάργκο μεταγραφών. Οι περισσότερες ομάδες θα τα είχαν παρατήσει. Αλλά ποτέ καμία ομάδα της οποίας ήταν μέλος ο Wayne Rooney τα παράτησε. Και η Ντέρμπι Κάουντι κυνηγά ένα θαύμα, που πλέον δεν είναι απίθανο να πραγματοποιήσει.

Το περασμένο Σάββατο κέρδισε με 2-0 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ για να σημειώσει τη 5η νίκη της στα 9 τελευταία παιχνίδια. Και για πρώτη φορά έφυγε από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα ξεπερνώντας την Μπάρνσλεϊ. Βρίσκεται πλέον στο -8 από τη σωτηρία με 14 βαθμούς. Αν σκεφτούμε ότι σε 26 παιχνίδια έχει κερδίσει συνολικά 35 βαθμούς (που έγιναν 14 μετά το -21), κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στη 11η θέση του πίνακα. Πράγμα αξιοθαύμαστο, αν σκεφτεί κανείς πως αγωνίζεται με ρόστερ ανάγκης.

Αλλά και μετά την αφαίρεση βαθμών, που δημιουργεί ένα τεράστιο ψυχολογικό εμπόδιο σε παίκτες και επιτελείο, ο Wayne Rooney που πριν λίγους μήνες έκλεισε τα 36, κατάφερε να εμφυσήσει στους παίκτες του το δικό του πνεύμα του νικητή, δημιουργώντας μια ομάδα που θα κυνηγήσει μέχρι τέλους το θαύμα. Με άγχος, με πίεση και τις πιθανότητες εναντίον της. Αλλά θα το κυνηγήσει.

Η δουλειά του Rooney είναι μάλιστα τόσο καλή, που τώρα που απολύθηκε ο Rafa benitez από την αγαπημένη του Έβερτον, οι bookmakers τον θεωρούν ένα από τα φαβορί για να αναλάβει την ομάδα που λάτρευε από παιδί. Αλλά ο ίδιος φαίνεται πως θέλει να ολοκληρώσει την αποστολή του στην Ντέρμπι πρώτα και μετά να κάνει το μεγάλο άλμα. Γιατί έχει βάλει έναν στόχο, που αν τον καταφέρει θα τον βάλει για τα καλά στον προπονητικό χάρτη: να σώσει ομάδα της Championship που ξεκίνησε με -21. Αν φύγει τώρα, ίσως αυτό να του κοστίσει κιόλας. Η δουλειά πάντως που κάνει είναι αξιοθαύμαστη και του αξίζει όλο αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θα γυρίσουν οι άνθρωποι στην παλιά τεχνολογία;

Νέα Εποχή 28.12.2025
Πολλοί, ναι όπως φαίνεται

Γιατί οι άνδρες δεν έχουν ακόμα αντισυλληπτικά χάπια

Stories 28.12.2025
Δεν είναι θέμα επιστήμης

Τι κρύβουν τα μυστικά έγγραφα για την Αμέλια Έρχαρτ ‑ Θα λυθεί ένα μυστήριο 90 ετών;

Πρόσωπα 28.12.2025
Το αεροσκάφος της εξαφανίστηκε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό

Η μοναξιά σκοτώνει την οικονομία: Το φαινόμενο που κοστίζει δισεκατομμύρια

Stories 28.12.2025
Οι οικονομικές επιπτώσεις στις χώρες που δεν ξέραμε

Πετρέλαιο στο Μοσχάτο: Ο σερβιτόρος που πίστεψε πως θα γίνει εμίρης

Stories 28.12.2025
Ακόμα μία απίστευτη ελληνική ιστορία

Το τυρί που έστειλε 50 μπακάληδες στα δικαστήρια

Ιστορικά 28.12.2025
Η περίφημη δίκη της μαλάκας

Tα πιο όμορφα βιβλιοπωλεία στον κόσμο: Πού βρίσκεται το νούμερο 1

Αρχιτεκτονική Χτες
Aποδεικνύει πως ένα βιβλίο και μια κούπα καφέ μπορούν να φτιάξουν τον πιο όμορφο κόσμο - αρκεί να βρεθείς στο σωστό μέρος

ΗΠΑ: Σβήνουν τα δικαιώματα των γυναικών από τις αναφορές ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Stories Χτες
Η σιωπηλή διαγραφή που αλλάζει τα πάντα: Τι κρύβει η νέα έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το μικρότερο κράτος της Ευρώπης με μεγάλες φιλοδοξίες: Τι είναι το Βέρντις που ίδρυσε ένας 20χρονος;

Stories Χτες
Μπορεί να μοιάζει με σενάριο ταινίας, όμως το Βέρντις είναι μια πραγματική μικροχώρα

Το χωριό–φάντασμα που αναδύεται μια φορά τον χρόνο κάτω από τη λίμνη

Περιβάλλον Χτες
Πέτρινα ερείπια, στοιχειωμένοι δρόμοι και ψίθυροι κάτω απ’ το νερό – το χωριό που επιστρέφει σαν φάντασμα κάθε καλοκαίρι!

Διατροφή: Τρώγαμε καλύτερα τη δεκαετία του ’80;

Stories Χτες
Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση...