E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Γυναίκες της Μπενίν»: Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, εργάτριες του σeξ ενώ η Δύση κλείνει τα μάτια

Γυναίκες που δεν το έβαλαν κάτω και άλλαξαν τη ζωή τους

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 15/11/2021 | 11:34

«Γυναίκες της Μπενίν»: Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο, εργάτριες του σeξ ενώ η Δύση κλείνει τα μάτια
Φωτογραφία από τον χρήστη David Peinado στο Pexels

Η οργάνωση "Γυναίκες της Μπενίν" έχει 6 χρόνια ιστορία, και δημιουργήθηκε από γυναίκες μετανάστριες από τη Μπενίν, την 4η μεγαλύτερη πόλη της Νιγηρίας. Έχει έδρα το Παλέρμο, τη πόλη που δέχτηκε το μεγαλύτερο κύμα προσφύγων από την αφρικανική ήπειρο.

Η Μπενίν παραδοσιακά είναι η πόλη με τους περισσότερους μετανάστες στην Ιταλία, ειδικά μετά την άνθηση της βιομηχανίας, όπου τα εργοστάσια ζητούσαν φθηνά εργατικά χέρια.

Όμως όταν εμφανίστηκε η οικονομική κρίση, τα πράγματα άλλαξαν καθώς οι γυναίκες από την Μπενίν δεν έβρισκαν δουλειά καθώς η ανεργία μάστιζε την περιοχή.

Σήμερα η Μπενίν είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του σύγχρονου δουλεμπορίου, αφού οι γυναίκες, νεαρής ηλικίας, μέχρι και 25 ετών φτάνουν στην Ιταλία με 35.000 ευρώ χρέος.

Οι σύγχρονοι δουλέμποροι τις υποχρεώνουν να εργάζονται σαν ιερόδουλες, τουλάχιστον μέχρι να αποπληρώσουν το χρέος.

Οι κοπέλες προέρχονται από οικογένειες με βαθιές θρησκευτικές παραδόσεις, και τις κρατούν αιχμάλωτες με τελετές βουντού που γίνονται πίσω στη πατρίδα τους.

Υπό το φόβο να μην πάθουν τίποτα οι οικογένειες τους, τα κορίτσια υποκύπτουν στις πιέσεις των μαστροπών, και χρειάζεται να δουλεύουν μέχρι και 4-5 χρόνια για να μπορέσουν να αφεθούν ελεύθερες και να "λυθούν τα μάγια".

Η Έγκμπον 40 χρονών σήμερα, πέρασε αυτή την περιπέτεια και κατάφερε να μείνει ζωντανή και να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια. Αποφάσισε να βοηθήσει τα κορίτσια που φτάνουν στο Παλέρμο δημιουργώντας την οργάνωση αυτή, που έχει καταφέρει να απελευθερώσει εκατοντάδες κορίτσια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς είναι τελικά η ζωή στην ιταλική πόλη με τα σπίτια του 1 ευρώ;

E-Daily 1.Hero 13.06.2026
Αγοράζεις σπίτι με 1 ευρώ, αλλά τι ζωή σε περιμένει εκεί;

Τι άλλο ανακάλυψε ο Νόμπελ που όμως δεν μάθαμε ποτέ;

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Ανακαλύφθηκαν χαμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του στη Σουηδία

Πώς οι βετεράνοι του Βιετνάμ έκοψαν την ηρωίνη

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Ένας στους πέντε Αμερικανούς στρατιώτες εθίστηκαν άλλα το 95% απεξαρτήθηκε

Το χωριό‑φάντασμα της Ελλάδας που εγκαταλείφθηκε, αλλά κάτι εκεί δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί

E-Daily 3.Left Χτες
Στις ανατολικές ακτές του Αμβρακικού Κόλπου, ένας οικισμός-φάντασμα κρατά ζωντανή τη μνήμη του με έναν απρόσμενο τρόπο

Δεν θέλουμε πια ξαπλώστρα; Γιατί οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα νησιά και ανακαλύπτουν ξανά τα βουνά

E-Daily 3.Left Χτες
Από τα beach bars στα ποτάμια και από τα ακτοπλοϊκά-σοκ στα πέτρινα χωριά: η μεγάλη στροφή των καλοκαιρινών διακοπών έχει ήδη ξεκινήσει

Η μάχη για τον δημόσιο χώρο και το μεγάλο πρόβλημα με τις ομπρέλες στη Χαλκιδική

E-Daily 3.Left Χτες
Στο μικροσκόπιο η αυθαίρετη «κράτηση» θέσεων

Νέα έρευνα: Έχουμε τους πιο κακοπληρωμενους εκπαιδευτικους στην ευρωπη

E-Daily 3.Left Προχτές
Πτυχιούχοι με τεράστια ευθύνη, αλλά από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη – Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς

Οι πιο γοητευτικοί άντρες για το 2026: Η λίστα που προκάλεσε αντιδράσεις και η θέση‑έκπληξη της Ελλάδας

E-Daily 3.Left Προχτές
Μια νέα διεθνής κατάταξη για το 2026 επιχειρεί να ορίσει πού ζουν οι πιο όμορφοι άντρες του πλανήτη - και τα ευρήματά της έχουν ήδη πυροδοτήσει έντονο διάλογο.

Η γυναίκα που οραματίστηκε έναν κόσμο χωρίς ανδρική κυριαρχία – Έναν αιώνα πριν ο φεμινισμός γίνει μόδα

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Μπεγκούμ Ροκέγια τόλμησε να φανταστεί μια κοινωνία όπου οι γυναίκες κυβερνούν και μορφώνονται, σε εποχή που οι περισσότερες δεν είχαν καν δικαίωμα φωνής.