E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O Bill Gates προστατεύει το περιβάλλον πάνω σε ένα ρυπογόνο superyacht

Αγοράζοντας παράλληλα αγροτικές εκτάσεις στην Τουρκία

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 7/11/2021 | 00:16

O Bill Gates προστατεύει το περιβάλλον πάνω σε ένα ρυπογόνο superyacht
@worldnewsfb.com

Την προηγούμενη Πέμπτη ο Bill Gates γιόρτασε τα 66α του γενέθλια στα παράλια της Τουρκίας, αγοράζοντας παράλληλα και μεγάλες εκτάσεις αγροτικής γης για να «δημιουργήσει μια μεγάλη βιώσιμη φάρμα» στην γειτονική χώρα, για το ίδρυμα των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων Bill & Melinda Gates, το οποίο και διαχειρίζεται μαζί με την πρώην, πλέον σύζυγό του.

Λίγο πριν βρεθεί στην Γλασκώβη, στη διάσκεψη COP26 για το κλίμα και υποσχεθεί 315 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να βοηθήσει τους αγρότες ώστε να αναπτύξουν καλλιέργειες που θα είναι ανθεκτικότερες στην κλιματική αλλαγή, έκανε την πιο αντιφατική κίνηση που θα μπορούσε να κάνει.

Κι αυτό γιατί στα παράλια της Τουρκίας τον μετέφερε ένα superyacht που σύμφωνα με τη NY Post, οι περιβαλλοντολόγοι το έχουν κατατάξει στα πιο ρυπογόνα μέσα μαζικής μεταφοράς, έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς του περιβάλλοντος.

Οι ειδικοί για το κλίμα Richard Wilk και Beatriz Barros από το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, ανέφεραν πως είναι «Ένα superyacht με μόνιμο πλήρωμα, μια βάση ελικοπτέρου και πισίνες που εκπέμπει περίπου 7.020 τόνους διοξειδίου του άνθρακα τον χρόνο, μετατρέποντας το στο μακράν χειρότερο περιουσιακό στοιχείο από περιβαλλοντική άποψη». Συμπλήρωσαν μάλιστα πως ο μέσος όρος εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ανά άνθρωπο είναι 5 με 10 τόνους τον χρόνο.

«Ο Gates παραδέχθηκε δημόσια την υποκρισία του για την κλιματική αλλαγή», έγραψε ο Wilk. « Από τη μια μεριά έχει μεγάλο εύρος δράσης για την ενημέρωση του κόσμου πάνω σε αυτό, αλλά μετά οι πράξεις του δείχνουν ότι δεν έχει καμία διάθεση να εγκαταλείψει τον τρόπο ζωής του. Είναι μια πραγματική αντίφαση όλο αυτό», συμπλήρωσε.

Ο Gates δεξίωσε τουλάχιστον 50 άτομα στα παράλια της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένου και του Jeff Bezos. Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Gates στην Τουρκία τους τελευταίους 4 μήνες και ήδη έχει αποκτήσει περίπου 22.000 στρέμματα γης κοντά στην Θράκη, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Πρόκειται άλλωστε για τον μεγαλύτερο γαιοκτήμονα των ΗΠΑ, έχοντας στην κατοχή του 1 εκατομμύριο στρέμματα γης σε συνολικά 19 πολιτείες.

Ισχύει ότι ο Gates έχει κάνει αρκετά μέσω του ιδρύματός του. Εκτός από την εκστρατεία του με το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας με στόχο την εξάλειψή της, οι δράσεις του για την κλιματική αλλαγή είναι όντως σημαντική. Αλλά ακόμα κι έτσι, αν ο ίδιος ταυτόχρονα επιβαρύνει το περιβάλλον με την ίδια ποσότητα όσο 7.000 άνθρωποι και αυτό μόνο με το superyacht του, αρνούμενος να αλλάξει αυτό το τόσο απλό κεφάλαιο στον τρόπο ζωής του, τότε δεν είναι καθόλου υπερβολή για κάποιον να τον χαρακτηρίσει υποκριτή.

Το πιο μεγάλο στοίχημα που θα έχει μπροστά του ο κόσμος τα επόμενα χρόνια είναι αυτό της βιωσιμότητας του πλανήτη. Πολιτική αστάθεια, ανθρώπινα δικαιώματα είναι σημαντικότατα αλλά έρχονται δεύτερα, γιατί χωρίς τον πλανήτη δεν θα έχουν νόημα. Όπως λέει και ξαναλέει ο Sir David Attenborough ακόμα δεν είναι αργά, αρκεί να δράσουμε όλοι μαζί, μηδενός εξαιρουμένου. Αν ένας από τους μεγαλύτερους αγωνιστές εναντίον της κλιματικής αλλαγής σαμποτάρει τις ίδιες του τις δράσεις, τότε δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης της κατάστασης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή Προχτές
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος