E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η τραγούδιστρια των ABBA που έγινε πείραμα των Ναζί

Η ανατριχιαστική ιστορία της

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 4/10/2021 | 13:10

Η τραγούδιστρια των ABBA  που έγινε πείραμα των Ναζί

Η  Άνι-Φριντ Λίνγκσταντ των ABBA, γνωστή ευρέως ως Φρίντα, τραγουδίστρια των ABBA,  γεννήθηκε το 1945 σε ένα μικρό χωριό της Νορβηγίας, από μητέρα Νορβηγίδα και πατέρα Γερμανό στρατιωτικό.

Η αποκάλυψη πως η γέννηση της Φρίντα ήταν ένα πείραμα των Ναζί που προσπαθούσαν να φτιάξουν μια νέα γενιά με παιδιά που θα ανήκουν μόνο στην Άρια Φυλή.

Για αυτό το λόγο και επιλέχθηκαν η μητέρα της και ο Γερμανός στρατιωτικός να τεκνοποιήσουν για να δούνε την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους μέσω της ανάμειξης DNA.

Το πείραμα είχε κωδική ονομασία Λέμπενσμπορν, που σημαίνει "πηγή ζωής", και πραγματοποίηθηκε στην Νορβηγία. Γερμανοί στρατιωτικοί έπρεπε να ζευγαρώσουν με όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες στη Νορβηγία, που πληρούσαν τις προυποθέσεις που έβαζαν οι Ναζί.

Οι γυναίκες λοιπόν έπρεπε να είναι ψηλές, με λευκό δέρμα, ξανθιές με γαλάζια μάτια.

Υπολογίζεται ότι 12. 000 παιδιά γεννήθηκαν στη διάρκεια αυτού του πειράματος, ενώ εκατοντάδες καταγγελίες για απαγωγές παιδιών από τη Πολωνία, Γιουγκοσλαβία, Δανία και Ολλανδία δεν έχουν διασταυρωθεί ακόμα.

Οι γυναίκες που γέννησαν αυτά τα παιδιά, μετά την πτώση των Ναζί εκδιώχθηκαν από τις χώρες τους, αντιμετωπίστηκαν σαν "πόρνες", ενώ πολλά από τα παιδιά κλείστηκαν σε ιδρύματα, όπου συνεχίστηκαν να γίνονται πειράματα πάνω τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η παραλία που για να μπεις θα πρέπει να ξέρεις καλά... γερμανικά

E-Daily 3.Left 28.06.2026
«Μιλάτε γερμανικά»; Αν όχι, δεν έχει βουτιά

40,5%: Το ποσοστό που αλλάζει την εικόνα για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η πρώτη συστηματική χαρτογράφηση του φαινομένου από τη Humanity Greece και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

H μέρα που οι Ισλανδές βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη θέση τους

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Οι Ισλανδές γυναίκες έδειξαν πως όταν ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να αλλάξουν την πορεία της κοινωνίας τους.

Eίχε εξαφανιστεί για 26 χρόνια, κι όμως βρισκόταν 200 μέτρα από το σπίτι του

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα που βρέθηκε στο κελάρι του γείτονα

Η χώρα που δεν έχει φυλακές

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Που εντοπίζονται οι λιγότεροι φυλακισμένοι

Ειδικός του FBΙ σου αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά των διαπραγματεύσεων

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Είναι 2 τεχνικές που γενικώς, αποτελούν καλό χαρτί στη συνομιλία