LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

8 μαγαζιά που θα σε οδηγήσουν στο Παγκράτι

Μαγαζιά για όλες τις ώρες και για όλα τα γούστα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 14/9/2021 | 11:20

8 μαγαζιά που θα σε οδηγήσουν στο Παγκράτι
@fraterandsoror / instagram

Είναι μια από τις πιο περιζήτητες γειτονιές της Αθήνας και όχι άδικα! Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο, με αρκετό πράσινο και μαγαζιά που έχουν έναν εντελώς δικό του χαρακτήρα, το Παγκράτι είναι μια γειτονιά που έχει από όλα! Είναι το μέρος που δίνεις συνάντηση με τους φίλους σου για να πάς για brunch και είναι και το μέρος που πίνεις το βράδυ τις μπύρες σου ακούγοντας μουσικάρες! Εχει επιλογές για fine dining και έχει και μαγαζιά που κάνουν άπαιχτο street food. Η γειτονιά που είναι για όλους και τα συνδυάζει όλα. Η Γειτονιά που αρέσει σε όλους και όλοι της αρέσουν. Το Παγκράτι!

Διαλέξαμε 8 αγαπημένα μας μαγαζιά που πιστεύουμε ότι είναι ικανά, να σε οδηγήσουν μέχρι εκεί (αν δεν πηγαίνεις πολύ συχνά). Μαγαζιά που αγαπάμε να πηγαίνουμε και εμείς, γιατί έχουν σίγουρα καλό προϊόν και μετά έχουν καλή ενέργεια.

Joshua Tree

Σε έναν χώρο με μίνιμαλ αισθητική και χαμογελαστό προσωπικό, το Josua Tree καταφέρνει να σε κάνει να ζήσεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Είτε διαλέξεις Mac n' cheese, είτε διαλέξεις avocado toast ή ακόμα και αν πας για έναν απλό καφέ, αξίζει σίγουρα! Εμείς πάμε συχνά για το hot dog που απλά είναι τέχνη και σου προτείνουμε να αρχίσεις και εσύ, κάπως έτσι! 

Αναπαύσεως 13


Οh boy

Γλυκά που θα σε κάνουν οπαδό τους από την πρώτη κιόλας φορά! Το λέμε γιατί δοκιμάσαμε το μπανόφι μια φορά πριν καιρό και από τότε το κάνουμε όποτε βρισκόμαστε εκεί! Οι επιλογές εδώ είναι πολλές ακόμα αν είσαι σε φάση τσιμπολογήματος. Διάβασε προσεκτικά τον κατάλογο, βρες τι σου αρέσει και να είσαι σίγουρος ότι θα το λάβεις στην καλύτερη εκδοχή του! 

Πτολεμαίων 4


Αερόστατο

Με φόντο την καταπράσινη Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, το Αερόστατο είναι εκεί τα τελευταία χρόνια και είναι το μαγαζί που φιλοδοξεί να γίνει το στέκι σου. Έχει όλα τα φόντα βέβαια για να το καταφέρει. Ζεστός και ιδιαίτερα φιλικός χώρος, ένας κατάλογος που έχει όλα όσα χρειάζεσαι και χαρούμενοι άνθρωποι τριγύρω. Εδώ, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τη ζεστή μηλόπιτα με σαντιγί που, απλά τα σπάει! 

Lost Athens

Σε έναν από τους πιο cool δρόμους του Παγκρατίου, στην Αρχελάου θα βρεις και το Lost Athens. Θα έρθεις εδώ για το καταπληκτικό burger ή το sando σάντουιτς ή θα έρθεις εδώ για σιγομαγειρεμένους λαχανοντολμάδες που θα σου κλέψουν την καρδιά! Ένα μενού που θα σε καλύψει απόλυτα και ένας χώρος που εκπέμπει ζεστασιά και σε προδιαθέτει να χαλαρώσεις! 

Αρχέλαου 7


Frater and Soror 

Ελληνικά τυριά σε περίτεχνα πλατώ τυριών, διεθνή πιάτα υψηλής γαστρονομίας,  μια εκτενής λίστα με τζιν και κοκτέιλ που αρέσουν σε όλους. Α, μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε τα σοκολατένια brownies που τρώμε τα πρωινά, όσο μυρίζουμε το φρέσκο γκαζόν στην Πλατεία Προσκόπων. Το μαγαζί που θα σε φέρνει ξανά και ξανά στο Παγκράτι, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ! 

Αμύντα 6


Maraboo

Kαι αν θελήσεις παγωτό, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Maraboo! Παγωτό που ξεχωρίζει για την καταπληκτική του ποιότητα και γεύσεις που δεν πειραματίζονται πολύ γιατί είναι απλά απίθανες, έτσι όπως είναι! Εννοείται ότι εδώ θα βρεις και vegan επιλογές. Μη φύγεις από το Maraboo αν δεν πάρεις παγωτό φιστίκι! 

Αρχέλαου 17


To μαύρο πρόβατο

Εδώ φρόντισε να έχεις κάνει κράτηση πριν έρθεις μιας και το μαγαζί γεμίζει γρήγορα ακόμα και τις καθημερινές. Ο κατάλογος έχει από όλα όμως εμείς πάντα βάζουμε στο τραπέζι μας και ένα κλέφτικο και μια μελιτζανοσαλάτα! Το κλέφτικο είναι πάντα καλομαγειρεμένο και τα μυρωδικά του σου σπάνε τη μύτη πριν καν φτάσει στο τραπέζι σου! 

Αρριανού 31


Monsieur Cannibale

Τελευταίο στη λίστα αλλά ψηλά στις προτιμήσεις μας αυτό εδώ το διαμαντάκι! Άχαστο brunch σε πλούσιες μερίδες που σε χορταίνουν στα σίγουρα και σου αφήνουν την καλύτερη εντύπωση. Δεν είναι τυχαίο ότι πάνω από χίλιοι άνθρωποι το έχουν βαθμολογήσει με 4.5 στην google. To croque madame είναι το πιάτο που πρέπει να κάνεις την αρχή! 

Πλ. Προφήτου Ηλία 2

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Pets 18.04.2024
Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Body+Mind 18.04.2024
Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

5 urban chic airbnb στο κέντρο της Αθήνας που θα λατρέψεις

Ταξίδια 18.04.2024
Ντιζαϊνάτα, πανέμορφα και ό,τι πρέπει για διακοπές ...στην πόλη

Τα χρώματα που επικρατούν τώρα στα trends

Style 18.04.2024
Έντονα αλλά και πιο ουδέτερα, όλα όμως ευκολοφόρετα

Η απλή κίνηση που μειώνει το στρες, την κατάθλιψη και τις κρίσεις πανικού

Body+Mind 18.04.2024
Δεν κοστίζει και έχει θεαματικά αποτελέσματα

3 τροφές που πρέπει να εντάξεις στη διατροφή σου

Body+Mind Χτες
Το σώμα σου θα σε ευγνωμονεί

Η ευρωπαϊκή πόλη στην οποία είναι παράνομο να ... πεθάνεις

Ταξίδια Χτες
Κι όμως, ένας υπάρχει τέτοιος νόμος

Δεν λέει ποτέ συγγνώμη: Τι λένε οι ψυχολόγοι για αυτούς τους συντρόφους

Σχέσεις Χτες
Ο θυμός και η λύπη μπορεί να κυριαρχήσουν, οδηγώντας τη σχέση σε χωρισμό

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Ραδιόφωνο Χτες
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Cozy Cardio: Κάνει δουλειά η χαλαρή γυμναστική;

Body+Mind Προχτές
Μια νέα φιλοσοφία που ίσως σε κάνει να αθληθείς παραπάνω

Οι επιστήμονες σε παρακαλούν να μειώσεις το κόκκινο κρέας: Tι έδειξαν νέες έρευνες

Body+Mind Προχτές
Η αντικατάσταση κόκκινου κρέατος με ψάρι θα μπορούσε να σώσει 750.000 ζωές, σύμφωνα με μελέτη