E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ιερόδουλος που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

Δοφονήθηκε άγρια μέσα στο σπίτι της

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 14/9/2021 | 00:02

Η ιερόδουλος που έσωσε χιλιάδες Έλληνες

Η "πλανεύτρα των Αθηνών", η γυναίκα που την πόρτα του νεοκλασικού της στο Λυκαβηττό πέρασαν χιλιάδες άνδρες, το κορίτσι που βαφτίστηκε Γαβριέλλα Ουσάκοβα, άφησε πισω της μια ιστορία που θα μείνει και θα διαδίδεται μέσα στο πέρασμα του χρόνου για πολλές δεκαετίες ακόμα.

Η αυτοβιογραφία της εκδόθηκε το 1981, και όσα αναφέρει μέσα δικαίως την κατατάσσουν στους θρύλους της μετεπολεμικής Αθήνας.

Η πρώτη φορά που πληρώθηκε από άνδρα ήταν στα 5 της έτη όταν ένας Τούρκος έμπορος της έδωσε 5 λίρες για να την εκμεταλλευτεί. 

Η Γαβριέλλα ήταν μια μορφωμένη κοπέλα, πάντα καλοντυμένη, μιλούσε 5 γλώσσες, ήξερε μουσική, όμως ο δρόμος που διάλεξε για τη ζωή της ήταν ο δρόμος του αγοραίου έρωτα, γιατί όπως πίστευε γεννήθηκε για αυτό το επάγγελμα.

Δεν είχε ποτέ "προστάτη", δεν εκμεταλλεύτηκε ποτέ άλλα κορίτσια, και οι πελάτες της ερχόταν για τη στοργή που τους έδειχνε και το ενδιαφέρον. Δεν ήταν μόνο σeξουαλική η σχέση τους, αλλά ενδιαφερόταν και για τα προσωπικά τους ζητήματα, επενδύοντας σε μια οικειότητα που την έκανε την πιο αγαπητή γυναίκα στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της αντίστασης, εκμεταλλευόταν τη μαζική προσέλευση Γερμανών αξιωματούχων και έδινε πληροφορίες στους Έλληνες που έσωσαν χιλιάδες ζωές. Μεσολάβησε εκατοντάδες φορές για να μη εκτελεστεί κάποιος Έλληνας, ένω φυγάδευε αντιστασιακούς που κρύβοταν από τους Ναζί.

Όμως τον Αύγουστο του 1991, η αστυνομία δέχεται ένα τηλεφώνημα για μια υπόθεση στραγγαλισμού. Όταν έφτασαν στο τόπο του εγκλήματος διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για την θρυλική ιερόδουλο των Αθηνών, που δυστυχώς είχε πέσει θύμα ληστείας και δολοφονήθηκε όταν προσπάθησε να αντισταθεί.

Κλείνοντας να παραθέσω και το εξής γεγονός, η Γαβριέλλα είχε περάσει την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου για να την τιμήσουν για την προσφορά στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιο πολιτικό μήνυμα έστειλαν οι παίκτες της Αργεντινής μετά την πρόκριση στον τελικό και τι ρισκάρουν τώρα

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Μετά τη νίκη επί της Αγγλίας με 2-1 στον ημιτελικό, οι Αργεντινοί ποδοσφαιριστές ύψωσαν πανό για τα Νησιά Μαλβίνες και η FIFA αναμένεται να ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία.

Η ξεχασμένη Ελληνίδα που κατέκτησε πρώτη το Χόλιγουντ – Υπέγραψε με τη Universal όταν κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Πριν από τη Μελίνα, την Παξινού και την Τζένι Καρέζη, μια νεαρή γυναίκα ελληνικής καταγωγής κατάφερε να γράψει ιστορία στο Χόλιγουντ, υπογράφοντας αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Universal Pictures.

Βασιλικό αδιέξοδο στην Ιαπωνία: Γιατί ξέμεινε από πρίγκιπες;

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο θρόνος αδειάζει, όμως η Ιαπωνία επιμένει

Τα παιδιά του lockdown: Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη για την ανάπτυξή τους στα τέσσερα χρόνια

E-Daily 3.Left Χτες
Νέα επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο Σίτι Σεντ Τζορτζ του Λονδίνου αναδεικνύει τις κρυφές επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά που γεννήθηκαν κατά το πρώτο lockdown.

Ποιος είναι ο θρυλικός πιλότος που έσωσε 155 ανθρώπους και τι αποκάλυψε τώρα για την υγεία του

E-Daily 3.Left Χτες
Ο καπετάνιος Τσέσλεϊ «Σάλι» Σάλενμπεργκερ, ο ήρωας της αναγκαστικής προσγείωσης στον ποταμό Χάντσον το 2009, ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με τη νόσο του Αλτσχάιμερ σε αρχικό στάδιο.

«Ή αυτή ή εγώ»: Η αποκάλυψη της Μάρως Κοντού για το βέτο που της έκλεισε την πόρτα της Φίνος Φιλμ

E-Daily 3.Left Χτες
Χρόνια μετά, η σπουδαία ηθοποιός έμαθε γιατί δεν συνέχισε ποτέ τη συνεργασία της με τη Φίνος Φιλμ, ενώ συγκίνησε μιλώντας για τον τρόπο που φανταζόταν το τέλος της ζωής της.

Το βουνό που φοβάται ο Τραμπ: Το πυρηνικό φρούριο του Ιράν 600 μέτρα κάτω από τη γη

E-Daily 3.Left Χτες
Το μυστήριο γύρω από τη χρήση της εγκατάστασης

Οι Ταλιμπάν στις Βρυξέλλες: Γιατί τους δέχθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση

E-Daily 3.Left Χτες
Το «αγκάθι» των απελάσεων και το διπλωματικό deal