E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η πιο σκληρή γυναικοκτονία στην Ελλάδα

Ένα σοκαριστικό έγκλημα που εξιχνιάστηκε εξαιτίας πολλών συμπτώσεων

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 22/6/2021 | 00:05

Η πιο σκληρή γυναικοκτονία στην Ελλάδα

Θα μπορούσε να είναι το τέλειο έγκλημα, αφού λίγες ώρες αργότερα οι μαύρες σακούλες με τα μέλη του ανθρώπινου σώματος θα είχαν καταλήξει στη χωματερή και θα είχαν εξαφανιστεί για πάντα.

Όμως μια απεργία στους οδοκαθαριστές και ένας ρακοσυλλέκτης έφεραν στο φως ένα μακάβριο έγκλημα που σόκαρε και τους πιο έμπειρους αστυνομικούς.

Το ημερολόγιο γράφει 25 Ιουνίου 1987 και η αστυνομία δέχεται ένα τηλεφώνημα ότι σε κάτι κάδους έχουν βρεθεί μαύρες σακούλες που μέσα έχουν ανθρώπινα μέλη.

Η περιοχή γίνεται απροσπέλαστη αφού αστυνομικές δυνάμεις καταφθάνουν στη περιοχή και συλλέγουν στοιχεία.

Οι εφημερίδες κυκλοφορούν με πρωτοσέλιδο την είδηση, και όλοι μιλούν για το πιο φρικιαστικό έγκλημα που έχει συμβεί στην Ελλάδα.

Μέσα στις σακούλες βρέθηκε και μια απόδειξη από ένα κρεοπωλείο της περιοχής και όλοι αναζητούν τον ένοχο.

Η ΕΡΤ μεταδίδει το όνομα της άτυχης κοπέλας. Η 18χρονη Ζωή Γαρμανή είναι το θύμα που δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε με σκοπό να εξαφανιστεί η σορός. Μάλιστα το Έθνος δημοσιεύει φωτογραφία με το διαμελισμένο κορμί που ενώσαν οι ιατροδικαστές για να το ταυτοποιήσουν και η ελληνική κοινωνία παγώνει.

Μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματος ο Παναγιώτης Φραντζής παραδίδεται στην αστυνομία και ομολογεί πως είναι ο δολοφόνος.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε όταν η Ζωή ήταν 16 ετών και ο Φραντζής ήταν ήδη φοιτητής.

Παντρεύτηκαν στα 18 έτη της κοπέλας και ο γάμος δεν ήταν ιδαίτερα ομαλός. Υπήρχαν καθημερινοί έντονοι καυγάδες και από ένα τέτοιο καυγά ήρθε το μοιραίο τέλος. Ο Φραντζής έσπρωξε τη Ζωή και εκείνη χτύπησε στο προσκέφαλο του κρεβατιού και έχασε τις αισθήσεις της.

«Βγήκα εκτός εαυτού. Τα ‘χασα και δεν ήξερα τι έκανα. Την άρπαξα και την έσπρωξα με δύναμη στην άκρη του κρεβατιού, χτυπώντας το κεφάλι της, το οποίο έβγαλε και αίματα. Βρισκόμουνα, όπως αντιλαμβάνεστε σε πλήρη σύγχυση. Η Ζωή ήταν κάτω. Πλησίασα για να δω αν αναπνέει κι αν έχει σφυγμούς. Πιάνοντας το χέρι της, διαπίστωσα ότι δεν είχε σφυγμούς. Ήταν νεκρή», ήταν η εκδοχή του δολοφόνου.

Ο ιατροδικαστής όμως έχει διαφορετική άποψε αφού αιτία θανάτου είναι ο στραγγαλισμός.

Τεμάχισε την αδικοχαμένη Ζωή με ένα κρητικό μαχαίρι σε 11 κομμάτια. Μάλιστα στην αναπαράσταση ήταν ιδιαίτερα κυνικός αφού έδινε λεπτομέρειες από το μακάβριο έγκλημα σαν να περιέγραφε σφαγή ζώου.

Στη δίκη ο εισαγγελέας ζητάει την θανατική ποινή, παρότι αυτή έχει καταργηθεί, καταδικάζεται σε ισόβια και αποφυλακίστηκε το 2005 μετά από 18 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ό,τι πιο θλιβερό είδαμε για την τεχνητή νοημοσύνη είναι αυτή η εικόνα ‑ μάθε γιατί

E-Daily 3.Left 23.04.2026
Όταν εκπαιδεύεις το ΑΙ για να σου φάει τη δουλειά

Το «κρεμασμένο ψωμί» που συγκινεί την Ευρώπη – Η απλή πράξη που αλλάζει ζωές χωρίς να το μάθεις ποτέ

E-Daily 3.Left 23.04.2026
Μια σιωπηλή αλυσίδα αλληλεγγύης που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και επαναπροσδιορίζει την έννοια της κοινωνικής προσφοράς

Η πανέμορφη νοσηλεύτρια που τελικά ήταν απάτη: H ιστορία που ξεγέλασε το internet

E-Daily 3.Left 23.04.2026
Ανδρας στην Ινδία έβγαλε περιουσία από μοναχικούς άνδρες online

Έδωσε νεφρό στο αφεντικό της και την απέλυσαν: Μια υπόθεση που προκάλεσε σοκ

E-Daily 3.Left Χτες
Η ιστορία της Debbie Stevens που κατέληξε σε δικαστική μάχη και ερωτήματα για τα όρια της εργοδοτικής συμπεριφοράς

Coachella: Πώς έβγαλαν λεφτά φέτος οι influencers;

E-Daily 3.Left Χτες
Οι μεγάλοι λογαριασμοί είχαν κλείσει συνεργασίες μήνες πριν καν ξεκινήσει το event

Το πιο παράξενο ιατρικό περιστατικό: Πώς ένας άντρας έζησε 8 χρόνια με ένα μεταλλικό chopstick σφηνωμένο στον λαιμό του

E-Daily 3.Left Χτες
Πόνος που δεν περνούσε αποκάλυψε σοκαριστική αλήθεια μετά από χρόνια

Αυτή είναι η καλύτερη πόλη στον κόσμο για το 2026

E-Daily 3.Left Χτες
Η μεγάλη ανατροπή στις ταξιδιωτικές λίστες: ποια πόλη άφησε πίσω της το Παρίσι και το Εδιμβούργο