E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που αδίκησε τον εαυτό του

Κλείνει σήμερα τα 37 του χρόνια

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 13/6/2021 | 00:46

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού που αδίκησε τον εαυτό του
@goal.com

Στη χώρα μας απέκτησε μεγάλο όνομα. Ωστόσο, δεν το κατάφερε πουθενά αλλού. Ίσως το κατάφερνε στη χώρα του το Μεξικό, αν είχε κάνει κι άλλες εμφανίσεις σαν εκείνες του Κόπα Αμέρικα του 2007, αλλά δεν έκανε.

Τότε ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο ήταν μόλις 23 ετών. Την ίδια χρονιά είχε πάρει μια μεταγραφή ρεκόρ από τον Ολυμπιακό στη Σαχτάρ Ντόνετσκ έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο, δεν στέριωσε ποτέ και πουθενά. Και έτσι στα 30 σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Μπήκε με αυτόν τον τρόπο στο κλαμπ των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών που αδίκησαν τον εαυτό τους.

Γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 37 χρόνια στο Σαν Λουις Ποτόσι του Μεξικού. Οι γονείς του ήταν όμως από την Ουρουγουάη. Εκεί έκανε και τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βλήματα με τα χρώματα της Ντανούμπιο. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη χώρα του με πολλές ομάδες να ερίζουν για την υπογραφή του. Ο πατέρας του αποφάσισε πως η καλύτερη ευκαιρία γι’ αυτόν θα ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ. Η ποδοσφαιρική του καριέρα θα ήταν εντελώς διαφορετική αν έπαιρνε άδεια εργασίας. Αλλά δεν πήρε. Και έτσι ήρθε στον Ολυμπιακό από 16 ετών.

Οι Πειραιώτες είχαν αποφασίσει να επενδύσουν πάνω του. Πράγματι, τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια ήταν η 7ετία που πέρασε στο λιμάνι. Πέτυχε αρκετά γκολ μέχρι που το 2007, ήρθε η πρόταση των 15 εκατομμυρίων ύστερα από το καταπληκτικό Κόπα Αμέρικα. Είχε προηγηθεί η πολυσυζητημένη επιλογή Εθνικής Ομάδας. Ο Καστίγιο επέλεξε εκείνη του Μεξικού, απορρίπτοντας εκείνη της Ουρουγουάης αλλά και της Ελλάδας, με την ΕΠΟ και τον ΌτοΡεχάγκελ να τον θέλουν διακαώς.

Η Σαχταρ του προσέφερε βίλα, μια Ferrari και να φέρει έναν ποδοσφαιριστή φίλο του στην ομάδα για να αισθανθεί καλύτερα. Όμως με τα πορτοκαλί αγωνίστηκε μόλις 12 φορές, σκοράροντας ένα και μοναδικό τέρμα. Δόθηκε δανεικός σε Μάντσεστερ Σίτι, Ντνίπρο, Σικάγο Φάιρ και στον Άρη. Τελικά, η ομάδα τς Θεσσαλονίκης τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή. Κάτι πήγε να κάνει εκεί, αλλά μετά από 1,5 χρόνο αποχώρησε.

Πήγε για 2 χρόνια στο Μεξικό και έκλεισε την καριέρα του στην Ισπανία και τη Ράγιο Βαγιεκάνο, μόλις στα 30 του χρόνια. Έγινε ακόμα ένας παίκτης που αδίκησε τον εαυτό του, που δεν δούλεψε όσο έπρεπε και τα παράτησε νωρίς. Ενώ είχε ξεκάθαρα μεγαλύτερο ταβάνι…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραδοσιακή τεχνική 500 ετών σώζει τα σπίτια του σήμερα ‑ με έναν κάκτο!

Νέα Εποχή 18.11.2025
Η φυσική μεμβράνη που διώχνει υγρασία, μούχλα και έντομα-χωρίς χημικά

Οι 7 μαγικές ιαπωνικές λέξεις που εξηγούν όσα νιώθεις αλλά δεν μπορείς να πεις

Νέα Εποχή 18.11.2025
Επτά ιαπωνικές λέξεις που περιγράφουν όσα νιώθεις αλλά δεν μπορείς να εκφράσεις-μέχρι τώρα

Το 40% της ζωής σου: Η σοκαριστική αλήθεια για τον χρόνο που τρώμε μπροστά σε οθόνες

Νέα Εποχή 18.11.2025
Πόσο πραγματικά ζεις μέσα από μια οθόνη

Το νέο πρότυπο στέγασης: Πώς τα κοντέινερ γίνονται σπίτια μέσα σε λίγες εβδομάδες

Νέα Εποχή 18.11.2025
Το ιρλανδικό θαύμα: Παλιά ναυπηγεία γίνονται ζεστά σπίτια μέσα σε λίγες εβδομάδες

Καταδικάστηκε άδικα στα 17 του, σπούδασε Νομική και αθώωσε τον εαυτό του

Stories 18.11.2025
Πώς ένας 17χρονος κατηγορήθηκε άδικα, καταδικάστηκε από ένα λευκό σώμα ενόρκων και τελικά έγινε ο δικηγόρος που ο ίδιος χρειάστηκε

Αρρωσταίνεις και… πληρώνεσαι για 2 χρόνια χωρίς να δουλεύεις; Σε αυτή τη χώρα γίνεται!

Νέα Εποχή Χτες
Η χώρα όπου η αρρώστια δε σε ρίχνει οικονομικά: το εργασιακό σύστημα που μοιάζει… απίστευτο

Ο πάστορας των εκατομμυρίων: TikToker ξεμπροστιάζει τις αμερικανικές εκκλησίες

Stories Χτες
Εκατομμύρια σε βίλες και αμάξια, καμία βοήθεια για ένα μωρό που πεινούσε

Σλοβακία: Ο νόμος που εξόργισε ποδηλάτες, μαμάδες και το ίντερνετ

Stories Χτες
Γιατί απαγορεύουν να κινείσαι πιο γρήγορα από… περπάτημα