E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Panathinaikos Chicago: Ποια είναι η ομάδα που ανακοίνωσε τον Τζιμπρίλ Σισέ

Η είδηση μας ξάφνιασε διπλά

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 15/4/2021 | 00:29

Panathinaikos Chicago: Ποια είναι η ομάδα που ανακοίνωσε τον Τζιμπρίλ Σισέ
@twitter.com/chicago_pao

Η είδηση ότι ο Τζιμπρίλ Σισέ θα φορέσει ξανά το «τριφύλλι» στο στήθος στα 39 του μας ξάφνιασε. Αλλά ακόμα περισσότερο μας ξάφνιασε ότι αυτό θα γίνει με την ομάδα του Panathinaikos Chicago και όχι εκείνον της Αθήνας. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέραμε ότι υπάρχει και 2ος Παναθηναϊκός εκτός από τον γνωστό. Κι όμως, το εγχείρημα είναι πρόσφατο και προάγει τον ελληνικό αθλητισμό στο εξωτερικό.

Ο Panathinaikos Chicago ιδρύθηκε το 2019. Οι ιδρυτές του ήταν δυο φανατικοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, οι Δημήτρης και Διονύσης (Ντένι) Χρονόπουλος. Ο δεύτερος είχε αγωνιστεί στο παρελθόν ως τερματοφύλακας στην ομάδα του Θρασύβουλου.

Το 2019 λοιπόν δημιουργήθηκε η ακαδημία της ομάδας που εδρεύει στο Σικάγο των ΗΠΑ και εν μέσω της πανδημίας δημιουργήθηκε και η ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου. Τον Ιούνιο του 2020, η 4η κατηγορία των ΗΠΑ, National Premier Soccer League (NPSL), ανακοίνωσε πως το νεοσύστατο club θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Midwest Region το 2021.

Στην ανακοίνωσή της η NPSL είπε μεταξύ άλλων πως «Ο οργανισμός του Panathinaikos Chicago αποτελεί το παράδειγμα για το τι σημαίνει ποδόσφαιρο βάσης. Η ομάδα γεννήθηκε από την τοπική κοινότητα, με μετανάστες ιδιοκτήτες που έχουν χτίσει τη ζωή τους στην περιοχή. Η ομάδα θα γεμίσει το ρόστερ της με ντόπιους παίχτες και υπάρχει ήδη τρομερή υποστήριξη από την κοινότητα».

Η ομάδα έχει δυο παίκτες που αγωνίζονταν στο MLS, έναν παίκτη που αγωνιζόταν στην Εθνική Ελπίδων της Ελλάδας και τώρα τον έμπειρο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος ήθελε οπωσδήποτε να αγωνιστεί πάλι με τα πράσινα.

Στην ιστοσελίδα της η ομάδα αναφέρει πως παρόλο που έχει δεσμούς και σχέσεις me μέλη του συλλόγου στην Αθήνα, είναι ανεξάρτητη. Ο Γιώργος Καραγκούνης έχει αναγνωρίσει το club και έχει δείξει έμπρακτα τη στήριξή του στην προσπάθεια του Panathinaikos Chicago να καθιερωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τσουνάμι μετά από σεισμό: Πώς γεννιέται το πιο ύπουλο κύμα του πλανήτη

Stories 21.04.2026
Όταν η γη κουνιέται… η θάλασσα σηκώνεται

Κοιμήθηκε για ένα βράδυ και «ξύπνησε» μετά από 9 χρόνια: Η υπόθεση που δεν μπόρεσε να εξηγήσει η ιατρική

Stories 21.04.2026
Η ανεξήγητη ιστορία της Evelina Cotton που μπέρδεψε γιατρούς και αψήφησε τον χρόνο

Το παλαιότερο ξενοδοχείο μετρά 1.321 χρόνια ζωής ‑ Δεν έχει κλείσει ούτε μία μέρα

Ιστορικά 21.04.2026
Στην Ιαπωνία λειτουργεί το παλαιότερο ξενοδοχείο στον πλανήτη και παραμένει οικογενειακή υπόθεση εδώ και 52 γενιές

Σπάει το «ανδρικό φρούριο»: Η γυναίκα που γράφει ιστορία στον στρατό της Αυστραλίας

Πρόσωπα Χτες
Η άνοδος-ορόσημο της Susan Coyle και οι αλλαγές που αλλάζουν για πάντα τις Ένοπλες Δυνάμεις

Οι «ναρκο‑ιπποπόταμοι» του Εσκομπάρ: Eγιναν ανεξέλεγκτοι, και τώρα κανείς δεν ξέρει τι να τους κάνει

Stories Χτες
Στείρωση, μεταφορά ή ευθανασία; Το δίλημμα που δεν έχει καλή απάντηση

Διαστημικός «εφιάλτης»: Το πυρηνικό υπερόπλο του Πούτιν που απειλεί με παγκόσμιο μπλακ άουτ

Stories Χτες
Στο επίκεντρο των αμερικανικών ανησυχιών βρίσκεται ο σχεδιασμός της Ρωσίας για την ανάπτυξη ενός ισχυρού αντιδορυφορικού συστήματος με πυρηνική ισχύ

Sarah Paulson: To μικροσκοπικό σπίτι της πασίγνωστης ηθοποιού δίπλα στη θάλασσα

Αρχιτεκτονική Χτες
Θα μπορούσε να έχει έπαυλη, αλλά δεν θέλει

Μήπως να αρχίζουμε να δουλεύουμε όπως τα 90s;

Νέα Εποχή Προχτές
Αρθρο του Atlantic μας θυμισε πως... ίσως και να το χρειαζόμαστε

Το νησί που απαγορεύεται να πατήσει άνθρωπος

Stories Προχτές
Ο περίεργος λόγος που απαγορεύεται να μείνεις εκεί