E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η αναβάτης που εγκατέλειψε τις μοτοσικλέτες λόγω του σeξισμού

Ακόμα μια ιστορία ανθρώπου που εγκαταλείπει τα όνειρά του χωρίς να είναι δική του επιλογή

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 24/2/2021 | 00:14

Η αναβάτης που εγκατέλειψε τις μοτοσικλέτες λόγω του σeξισμού
@instagram.com/sharnipinfold/

Οι ιστορίες ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα όνειρα τους, όχι γιατί δεν θέλουν να τα συνεχίσουν, αλλά γιατί εξωτερικοί βίαιοι παράγοντες δεν τους αφήνουν να τα ακολουθήσουν, είναι πάντα τουλάχιστον θλιβερές, εξοργιστικές και άδικες. Το ίδιο συμβαίνει και με την 25χρονη Sharni Pinfold, αναβάτρια μοτοσικλετών, που αναγκάστηκε να τις εγκαταλείψει λόγω του σeξισμού στον ανδροκρατούμενο χώρο.

Η Αυστραλή Pinfold από μικρή αγαπούσε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όταν πέθανε ο πατέρας της, αποφάσισε α αφήσει την χώρα της και να συμμετάσχει στο βρετανικό πρωτάθλημα Moto3, με την βοήθεια ενός χορηγού αλλά και τα χρήματα που είχε μαζέψει μέχρι τότε. Η εμπειρίες που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές για αυτή, αφού συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Γυναικών, που τις επέτρεψε να τρέξει σε μερικές από τις ομορφότερες πίστες του κόσμου.

Αργότερα έκανε το ντεμπούτο της στο στο SSP300 στην ομάδα Smrz στο Magny-Cours. Ένα άτυχο Σαββατοκύριακο για τον Sharni, ο οποίος κατέληξε να πέφτει στον τελευταίο αγώνα, χτυπώντας τον αυχένα της.

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που κάποιος την είδε πάνω σε αγωνιστική μοτοσικλέτα. Πριν από περίπου έναν μήνα, μέσω τον social media, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, σε έναν κόσμο όπως είπε που περιφρονεί τις γυναίκες και παραμένει ανδροκρατούμενος.

«Οι περισσότερες από τις προκλήσεις που αντιμετώπισα προήλθαν από την έλλειψη σεβασμού και την υποτιμητική μεταχείριση των γυναικών. Κάτι που ποτέ δεν θα βίωνα αν ήμουν άνδρας. Έρχεται ένα σημείο που λες ‘αρκετά’, και αισθάνομαι πως είμαι εκεί. Αισθάνομαι ότι δεν θέλω να συνεχίσω να είμαι εκτεθειμένη σε τέτοιες συμπεριφορές ή να αντιμετωπίζομαι με αυτόν τον τρόπο. Είναι κάτι που με λυπεί βαθιά. Κοιτάω όλες τις προκλήσεις του ταξιδιού μου και αναγνωρίζω το γεγονός ότι οι γυναίκες που αφιερώνουν τη ζωή τους για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, εκτίθενται σε αυτές τις συμπεριφορές και αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που αποφάσισα να αποχωρήσω».

Αλλά η αγάπη της για τους αγώνες δεν θα σταματήσει ποτέ. «Η αγάπη μου για το άθλημα συνεχίζεται και δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Είμαι πολύ περήφανη για όλα όσα πέτυχα σε αυτό το άθλημα και είναι κρίμα που δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω μέχρι που μπορώ να φτάσω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με υποστήριξαν, που μου έδωσαν ευκαιρίες αλλά και τους φίλους που έκανα κατά την διάρκεια της διαδρομής. Ελπίζω πως με το ταξίδι μου βοήθησα και ενθάρρυνα κάποιους ώστε να μάθουν ότι αξίζουν αυτό που θέλουν. Η ευχή μου για όλους είναι ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα και χωρίς αξία και ότι πρέπει να απορρίψετε οτιδήποτε δεν σας ταιριάζει».

Η ιστορία της Sharni αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τον σeξισμό που υπάρχει στον αθλητισμό αλλά και πολλές πτυχές της κοινωνίας. Κάτι που πρέπει να εξαλειφθεί το συντομότερο δυνατόν...

This post is to announce the decision I have made to step away from Motorsport. This decision hasn’t come lightly,...

Δημοσιεύτηκε από Sharni Pinfold Racing στις Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το IQ 228 που τρόμαξε τον κόσμο: Ποια είναι η Marilyn Vos Savant, η πιο έξυπνη γυναίκα του κόσμου

Πρόσωπα 28.11.2025
Η ιστορία μιας ιδιοφυΐας που έμαθε στον κόσμο να… αλλάζει πόρτες

Όταν τα μπαλόνια βγήκαν... εκτός ελέγχου: Η παρέλαση των Ευχαριστιών που έγινε θρίλερ

Stories 28.11.2025
Κανείς δεν ήταν έτοιμος για αυτό που συνέβη στον Barney στην παρέλαση του ’97

Τα 9 άτομα που έχουν πρόσβαση στο σπίτι του Μίκαελ Σουμάχερ

Stories 28.11.2025
Μετά την απόπειρά εκβιασμού με τα κλεμμένα βίντεο

Τι είναι η White Friday: Στο Ντουμπάι δε γιορτάζουν Black Friday

Stories 28.11.2025
Ιδιαίτερα στη Σαουδική Αραβία, η White Friday έχει εξελιχθεί σε εμπορικό γεγονός

Είχαν οι αρχαίοι Έλληνες Thanksgiving;

Ιστορικά 28.11.2025
Ναι κάπως αλλιώς

Eurostat: Ποιοι έγιναν πλουσιότεροι στην Ευρώπη και γιατί η Ελλάδα έμεινε πίσω;

Stories Χτες
Η Ελλάδα από τις λίγες χώρες όπου οι πολίτες φτώχυναν σε 20 χρόνια

Ο άνθρωπος που είδε την κρίση του 2008 να έρχεται, κάνει μια ανησυχητική πρόβλεψη για την ΑI

Stories Χτες
O θρυλικός επενδυτής που ενέπνευσε την ταινία «Big Short», επιστρέφει με μια νέα προειδοποίηση

10 φωτογραφίες που αποκαλύπτουν ωμές αλήθειες από το παρελθόν

Ιστορικά Χτες
Οσο περνούν τα χρόνια, τόσο περισσότερο συνειδητοποιούμε πως τίποτα στο παρελθόν δεν είναι τόσο απλ

Thanksgiving: Τι ακριβώς γιορτάζουν οι Αμερικανοί σήμερα ;

Ιστορικά Χτες
Τι είναι η «Ημέρα των Ευχαριστιών» που γιορτάζεται στις ΗΠΑ

10 μέρη‑«παράδεισος» όπου ζεις σαν βασιλιάς με τα μισά λεφτά – Δες πού μετακομίζουν όλοι!

Νέα Εποχή Προχτές
Πόσο κοστίζει πραγματικά μια ζωή στον παράδεισο; Οι χώρες όπου το πορτοφόλι σου… ανασαίνει!