E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η αναβάτης που εγκατέλειψε τις μοτοσικλέτες λόγω του σeξισμού

Ακόμα μια ιστορία ανθρώπου που εγκαταλείπει τα όνειρά του χωρίς να είναι δική του επιλογή

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 24/2/2021 | 00:14

Η αναβάτης που εγκατέλειψε τις μοτοσικλέτες λόγω του σeξισμού
@instagram.com/sharnipinfold/

Οι ιστορίες ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα όνειρα τους, όχι γιατί δεν θέλουν να τα συνεχίσουν, αλλά γιατί εξωτερικοί βίαιοι παράγοντες δεν τους αφήνουν να τα ακολουθήσουν, είναι πάντα τουλάχιστον θλιβερές, εξοργιστικές και άδικες. Το ίδιο συμβαίνει και με την 25χρονη Sharni Pinfold, αναβάτρια μοτοσικλετών, που αναγκάστηκε να τις εγκαταλείψει λόγω του σeξισμού στον ανδροκρατούμενο χώρο.

Η Αυστραλή Pinfold από μικρή αγαπούσε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όταν πέθανε ο πατέρας της, αποφάσισε α αφήσει την χώρα της και να συμμετάσχει στο βρετανικό πρωτάθλημα Moto3, με την βοήθεια ενός χορηγού αλλά και τα χρήματα που είχε μαζέψει μέχρι τότε. Η εμπειρίες που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές για αυτή, αφού συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Γυναικών, που τις επέτρεψε να τρέξει σε μερικές από τις ομορφότερες πίστες του κόσμου.

Αργότερα έκανε το ντεμπούτο της στο στο SSP300 στην ομάδα Smrz στο Magny-Cours. Ένα άτυχο Σαββατοκύριακο για τον Sharni, ο οποίος κατέληξε να πέφτει στον τελευταίο αγώνα, χτυπώντας τον αυχένα της.

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που κάποιος την είδε πάνω σε αγωνιστική μοτοσικλέτα. Πριν από περίπου έναν μήνα, μέσω τον social media, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, σε έναν κόσμο όπως είπε που περιφρονεί τις γυναίκες και παραμένει ανδροκρατούμενος.

«Οι περισσότερες από τις προκλήσεις που αντιμετώπισα προήλθαν από την έλλειψη σεβασμού και την υποτιμητική μεταχείριση των γυναικών. Κάτι που ποτέ δεν θα βίωνα αν ήμουν άνδρας. Έρχεται ένα σημείο που λες ‘αρκετά’, και αισθάνομαι πως είμαι εκεί. Αισθάνομαι ότι δεν θέλω να συνεχίσω να είμαι εκτεθειμένη σε τέτοιες συμπεριφορές ή να αντιμετωπίζομαι με αυτόν τον τρόπο. Είναι κάτι που με λυπεί βαθιά. Κοιτάω όλες τις προκλήσεις του ταξιδιού μου και αναγνωρίζω το γεγονός ότι οι γυναίκες που αφιερώνουν τη ζωή τους για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, εκτίθενται σε αυτές τις συμπεριφορές και αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που αποφάσισα να αποχωρήσω».

Αλλά η αγάπη της για τους αγώνες δεν θα σταματήσει ποτέ. «Η αγάπη μου για το άθλημα συνεχίζεται και δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Είμαι πολύ περήφανη για όλα όσα πέτυχα σε αυτό το άθλημα και είναι κρίμα που δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω μέχρι που μπορώ να φτάσω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με υποστήριξαν, που μου έδωσαν ευκαιρίες αλλά και τους φίλους που έκανα κατά την διάρκεια της διαδρομής. Ελπίζω πως με το ταξίδι μου βοήθησα και ενθάρρυνα κάποιους ώστε να μάθουν ότι αξίζουν αυτό που θέλουν. Η ευχή μου για όλους είναι ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα και χωρίς αξία και ότι πρέπει να απορρίψετε οτιδήποτε δεν σας ταιριάζει».

Η ιστορία της Sharni αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τον σeξισμό που υπάρχει στον αθλητισμό αλλά και πολλές πτυχές της κοινωνίας. Κάτι που πρέπει να εξαλειφθεί το συντομότερο δυνατόν...

This post is to announce the decision I have made to step away from Motorsport. This decision hasn’t come lightly,...

Δημοσιεύτηκε από Sharni Pinfold Racing στις Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα έρευνα: Έχουμε τους πιο κακοπληρωμενους εκπαιδευτικους στην ευρωπη

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Πτυχιούχοι με τεράστια ευθύνη, αλλά από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη – Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς

Οι πιο γοητευτικοί άντρες για το 2026: Η λίστα που προκάλεσε αντιδράσεις και η θέση‑έκπληξη της Ελλάδας

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Μια νέα διεθνής κατάταξη για το 2026 επιχειρεί να ορίσει πού ζουν οι πιο όμορφοι άντρες του πλανήτη - και τα ευρήματά της έχουν ήδη πυροδοτήσει έντονο διάλογο.

Η γυναίκα που οραματίστηκε έναν κόσμο χωρίς ανδρική κυριαρχία – Έναν αιώνα πριν ο φεμινισμός γίνει μόδα

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Η Μπεγκούμ Ροκέγια τόλμησε να φανταστεί μια κοινωνία όπου οι γυναίκες κυβερνούν και μορφώνονται, σε εποχή που οι περισσότερες δεν είχαν καν δικαίωμα φωνής.

Μουντιάλ 2026: Οι μόλις 8 χώρες που έχουν κατακτήσει τα 22 προηγούμενα τρόπαια

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Η μεγαλύτερη έκπληξη, λοιπόν, του 23ου Μουντιάλ θα είναι είτε να το κατακτήσει μια ομάδα που δεν το έχει καταφέρει στο παρελθόν

Το πιο ακριβό σπίτι της Βρετανίας μένει άδειο – Εκτός από έναν άστεγο που ζει στη βεράντα του

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ακριβά ακίνητα του Ηνωμένου Βασιλείου

Αυτά τα τρόφιμα κόβονται οριστικά: Η νέα εποχή των σχολικών κυλικείων

E-Daily 3.Left 11.06.2026
Τι δεν θα βρίσκουμε πλέον στα κυλικεία

Μοναχές εγκατέλειψαν μοναστήρι της Βραζιλίας και παντρεύτηκαν

E-Daily 3.Left Χτες
«Η σεξουαλικότητα μας και η πίστη μας δεν διαχωρίζονται»

Το μυστήριο της Gen Z: Γιατί όλα τα πρόσωπα αρχίζουν να μοιάζουν ίδια;

E-Daily 3.Left Χτες
Από τα fillers και τα φίλτρα μέχρι το «baby Botox»: η Gen Z μεγαλώνει σε μια εποχή όπου η εικόνα κυριαρχεί όσο ποτέ άλλοτε και αυτό αλλάζει την αντίληψή μας για την ομορφιά.

Η δήμαρχος που πήρε άδεια μητρότητας και έγραψε ιστορία

E-Daily 3.Left Χτες
Μια απόφαση που θεωρείται πρωτοφανής για τα δεδομένα της Ιαπωνίας

Τι είναι το «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού

E-Daily 3.Left Χτες
Πώς ο σεισμός προκάλεσε συναγερμό σε 5 χώρες