E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η αναβάτης που εγκατέλειψε τις μοτοσικλέτες λόγω του σeξισμού

Ακόμα μια ιστορία ανθρώπου που εγκαταλείπει τα όνειρά του χωρίς να είναι δική του επιλογή

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 24/2/2021 | 00:14

Η αναβάτης που εγκατέλειψε τις μοτοσικλέτες λόγω του σeξισμού
@instagram.com/sharnipinfold/

Οι ιστορίες ανθρώπων που εγκαταλείπουν τα όνειρα τους, όχι γιατί δεν θέλουν να τα συνεχίσουν, αλλά γιατί εξωτερικοί βίαιοι παράγοντες δεν τους αφήνουν να τα ακολουθήσουν, είναι πάντα τουλάχιστον θλιβερές, εξοργιστικές και άδικες. Το ίδιο συμβαίνει και με την 25χρονη Sharni Pinfold, αναβάτρια μοτοσικλετών, που αναγκάστηκε να τις εγκαταλείψει λόγω του σeξισμού στον ανδροκρατούμενο χώρο.

Η Αυστραλή Pinfold από μικρή αγαπούσε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Όταν πέθανε ο πατέρας της, αποφάσισε α αφήσει την χώρα της και να συμμετάσχει στο βρετανικό πρωτάθλημα Moto3, με την βοήθεια ενός χορηγού αλλά και τα χρήματα που είχε μαζέψει μέχρι τότε. Η εμπειρίες που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές για αυτή, αφού συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Γυναικών, που τις επέτρεψε να τρέξει σε μερικές από τις ομορφότερες πίστες του κόσμου.

Αργότερα έκανε το ντεμπούτο της στο στο SSP300 στην ομάδα Smrz στο Magny-Cours. Ένα άτυχο Σαββατοκύριακο για τον Sharni, ο οποίος κατέληξε να πέφτει στον τελευταίο αγώνα, χτυπώντας τον αυχένα της.

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που κάποιος την είδε πάνω σε αγωνιστική μοτοσικλέτα. Πριν από περίπου έναν μήνα, μέσω τον social media, ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, σε έναν κόσμο όπως είπε που περιφρονεί τις γυναίκες και παραμένει ανδροκρατούμενος.

«Οι περισσότερες από τις προκλήσεις που αντιμετώπισα προήλθαν από την έλλειψη σεβασμού και την υποτιμητική μεταχείριση των γυναικών. Κάτι που ποτέ δεν θα βίωνα αν ήμουν άνδρας. Έρχεται ένα σημείο που λες ‘αρκετά’, και αισθάνομαι πως είμαι εκεί. Αισθάνομαι ότι δεν θέλω να συνεχίσω να είμαι εκτεθειμένη σε τέτοιες συμπεριφορές ή να αντιμετωπίζομαι με αυτόν τον τρόπο. Είναι κάτι που με λυπεί βαθιά. Κοιτάω όλες τις προκλήσεις του ταξιδιού μου και αναγνωρίζω το γεγονός ότι οι γυναίκες που αφιερώνουν τη ζωή τους για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, εκτίθενται σε αυτές τις συμπεριφορές και αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που αποφάσισα να αποχωρήσω».

Αλλά η αγάπη της για τους αγώνες δεν θα σταματήσει ποτέ. «Η αγάπη μου για το άθλημα συνεχίζεται και δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον. Είμαι πολύ περήφανη για όλα όσα πέτυχα σε αυτό το άθλημα και είναι κρίμα που δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω μέχρι που μπορώ να φτάσω. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με υποστήριξαν, που μου έδωσαν ευκαιρίες αλλά και τους φίλους που έκανα κατά την διάρκεια της διαδρομής. Ελπίζω πως με το ταξίδι μου βοήθησα και ενθάρρυνα κάποιους ώστε να μάθουν ότι αξίζουν αυτό που θέλουν. Η ευχή μου για όλους είναι ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα και χωρίς αξία και ότι πρέπει να απορρίψετε οτιδήποτε δεν σας ταιριάζει».

Η ιστορία της Sharni αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τον σeξισμό που υπάρχει στον αθλητισμό αλλά και πολλές πτυχές της κοινωνίας. Κάτι που πρέπει να εξαλειφθεί το συντομότερο δυνατόν...

This post is to announce the decision I have made to step away from Motorsport. This decision hasn’t come lightly,...

Δημοσιεύτηκε από Sharni Pinfold Racing στις Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η οικογένεια που ζούσε σε απομόνωση για 42 χρόνια και δεν πήρε χαμπάρι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

E-Daily 1.Hero 18.05.2026
Η φυγή από το σταλινικό καθεστώς και η επιβίωση σε ακραίες συνθήκες

Η γυναίκα που έγινε μύθος και θύμα της Ιστορίας: Η τραγική μοίρα της Υπατίας της Αλεξάνδρειας

E-Daily 3.Left 18.05.2026
Μια από τις πρώτες μεγάλες επιστήμονες της ανθρωπότητας, ανάμεσα στη γνώση, τη θρησκευτική σύγκρουση και έναν θάνατο που σημάδεψε αιώνια τον πολιτισμό

Τζίμης Αρμάος: Η ιστορία ενός ανθρώπου που κάποτε έκανε την Ελλάδα να παραμιλά

E-Daily 3.Left 18.05.2026
Κάποτε τον αποθέωναν, στο τέλος τον ξέχασαν

Η γυναίκα που ανέλαβε το OnlyFans μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη

E-Daily 3.Left 18.05.2026
Tι αποφάσεις θα πάρει για το μέλλον της πλατφόρμας

Ποια είναι η γυναίκα που διασχίζει 26.000 χιλιόμετρα με άλογο

E-Daily 3.Left 18.05.2026
Σχεδόν 26.000 χιλιόμετρα πάνω σε ένα άλογο, διασχίζοντας 14 χώρες και δύο ηπείρους

Τα brands άλλαξαν στρατηγική ‑ Αυτό που συμβαίνει πλέον στα comments αλλάζει τα social media

E-Daily 3.Left Χτες
Οι μάρκες μόδας κατεβαίνουν στα comments για να μείνουν relevant

Η διεθνής μελέτη που συνδέει ημερομηνίες με αυξημένο κίνδυνο αυτoκτoνiας

E-Daily 3.Left Χτες
Ανάλυση 1,7 εκατομμυρίων περιστατικών σε 26 χώρες αποκαλύπτει ανησυχητικά χρονικά μοτίβα και φέρνει στο προσκήνιο τον ρόλο της ρουτίνας, της πίεσης και των κοινωνικών παραγόντων στην ψυχική υγεία

Το βιβλίο που άλλαξε τη ζωή του ‑ και τον έκανε να χτίσει 500 βιβλιοθήκες μέσα σε φυλακές

E-Daily 3.Left Χτες
Ο έφηβος εγκληματίας που έγινε ποιητής και άλλαξε τις φυλακές της Αμερικής

Ο Έλληνας μαφιόζος που συνελήφθη στο Mεξικό

E-Daily 3.Left Χτες
O πόλεμος των συμμοριών

Η χώρα που πληρώνει… σαν όνειρο: Ζητάει επειγόντως εργαζόμενους με μισθό έως 8.000€ και σου δίνει σπίτι!

E-Daily 3.Left Χτες
Η χώρα-θαύμα που αναζητά Ευρωπαίους εργαζόμενους με παροχές που μοιάζουν εξωπραγματικές

Η τελευταία του φράση: Tι είπε ο Tupac λίγο πριν τον δολοφονήσουν

E-Daily 3.Left Χτες
Τα τελευταία λόγια του θρύλου λίγο πριν τη δολοφονία του