E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ομάδα της Αργεντινής που έχουν περάσει όλοι οι σπουδαίοι της χώρας

Μπορεί να μην συγκαταλέγεται στους μεγάλους αλλά έχει καταφέρει πολλά

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 12/12/2020 | 02:05

Η ομάδα της Αργεντινής που έχουν περάσει όλοι οι σπουδαίοι της χώρας

Οι 5 μεγάλοι της Αργεντινής είναι η Boca Juniors, η River Plate, η Independiente, η Racing Club και η San Lorenzo. Όντως αν μας ρωτήσει κάποιος να του πούμε τις πρώτες ομάδες της Αργεντινής που μας έρχονται στο μυαλό θα πούμε τουλάχιστον τις τρείς πρώτες. Υπάρχει όμως και μια άλλη ομάδα. Με όμορφη ιστορία και λίγους τίτλους, αλλά που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι όλοι σχεδόν οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές και προπονητές που έχει βγάλει η χώρα τα τελευταία 40 χρόνια, έχουν αναδειχθεί ή έχουν περάσει αργότερα από εκεί.

H Newell's Old Boys, ιδρύθηκε το 1903. Εδρεύει στο Ροσάριο και το γήπεδο της χωρά 42.000 θεατές. Περιττό να σας πούμε ότι με την πλούσια ιστορία της και λόγω των σπουδαίων παικτών που έχουν φορέσει την φανέλα της, το γήπεδο είναι γεμάτο.

Ιδρυτής της ήταν ο Claudio Newell, εξού και το όνομα της, ο οποίος κάλεσε καθηγητές, μαθητές και παλιούς μαθητές ώστε να τον βοηθήσουν στην ίδρυση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Το «Old Boys» προστέθηκε ως τιμή προς τους απόφοιτους της σχολής. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο τοπικό πρωτάθλημα του Ροσάριο δυο χρόνια αργότερα.

Την δεκαετία του 1920, η ομάδα έδωσε έναν φιλανθρωπικό αγώνα για να βοηθήσει οικονομικά μια κλινική λεπρών. Από τότε της κόλλησε το παρατσούκλι «οι λεπροί». Δεν άργησε να πάρει τίτλους στα πρωταθλήματα του Ροσάριο. Ωστόσο έφτασε μέχρι το 1939 για να αγωνιστεί στην Primera Division.

Πήρε το πρώτο πρωτάθλημα το 1974 και ακολούθησαν άλλα 5, με το τελευταίο να χρονολογείται το 2013. Αν σκεφτείτε ότι τα λιγότερα από το Big-5 τα έχει η San Lorenzo και είναι 15, τότε καταλαβαίνεται γιατί δεν συγκαταλέγεται στους μεγάλους.

Ωστόσο έχει να υπερηφανεύεται ότι ανέδειξε ή είχε στις τάξεις της τα μεγαλύτερα ονόματα της ιστορίας. Ο καλύτερος επιθετικός που έχουμε δει με τα χρώματα της «Αλμπισελέστε», o Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, ξεκίνησε από εκεί όπου έμεινε για τρία χρόνια ώσπου να πάει στην River. Από τα 6 μέχρι και τα 12, στην Newell’s αγωνιζόταν και ο Lionel Messi, ο οποιός φόρεσε και την φανέλα πρόσφατα για να τιμήσει τον Diego Maradona.

Κι αυτό γιατί ο Diego Maradona πέρασε κι αυτός από εκεί για έναν χρόνο λίγα χρόνια πριν αποσυρθεί. Επίσης, από την Newell’s έχει περάσει και ο παίκτης και ως προπονητής ο νυν προπονητής της Λιντς, Marcelo Bielsa, ο οποίος έφτιαξε το όνομα του ως προπονητής στο Ροσάριο. Από εκεί ξεκίνησε και ο πρώην προπονητής της Tottenham, Mauricio Pochettino, όπου έμεινε για 5 χρόνια πριν έρθει στην Ευρώπη και συνεχίσει την επιτυχημένη του καριέρα σε Ισπανία και Γαλλία.

Ένας ακόμα παίκτης που έχει δείξει την αγάπη του για την ομάδα με τα κόκκινα και τα μαύρα είναι ο Maxi Rodriguez, ο οποίος ξεκίνησε από εκεί έφυγε για την Ευρώπη και επέστρεψε μετά από 10 χρόνια για να αγωνιστεί ξανά με τα χρώματα της αγαπημένης του ομάδας. Από το 2012 μέχρι και σήμερα, με διάλειμμα ενός χρόνου παραμένει ο σταρ και πιο έμπειρος παίκτης των «λεπρών». Δυο παίκτες που έχουν περάσει από την Ελλάδα ξεκίνησαν από εκεί την καριέρα τους. Αυτοί είναι οι Ignacio Scocco, αγαπημένος των οπαδών της ΑΕΚ, και Fernando Belluschi, ο οποίος αγωνίστηκε για δυο σεζόν στον Ολυμπιακό, πριν φύγει για την Πόρτο.

Δεν είναι μόνο αυτοί βέβαια. Αναφέραμε κάποια ονόματα ενδεικτικά. Αλλά απ’ ότι καταλάβατε είναι μια από τις πιο σημαντικές ομάδες για το αργεντίνικο ποδόσφαιρο και μαζί με την άλλη ομάδα του Ροσάριο, την Rosario Central, θεωρούνται ως το «λίκνο του ποδοσφαίρου της Αργεντινής».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα 25.04.2024
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή 25.04.2024
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα 25.04.2024
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Χτες
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Προχτές
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Προχτές
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Προχτές
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς