E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Jen Psaki: Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Η καταγωγή από τη Μεσσηνία και η θητεία της επί των προεδριών Obama

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 2/12/2020 | 00:07

Jen Psaki: Ποια είναι η Ελληνοαμερικανίδα νέα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Η Jen Psaki μπορεί να μην ήταν ξανά στη θέση του εκπρόσωπου του Λευκού Οίκου, αλλά δεν είναι νέο πρόσωπο στην οικία του εκάστοτε προέδρου των ΗΠΑ. Ωστόσο Ο Joe Biden γνώριζε την δουλειά της επί προεδρίας Obama γι’ αυτό και την εμπιστεύτηκε αρχικά ως γενική συντονίστρια της προώθησης των κυβερνητικών στελεχών και τώρα ως εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου.

Χθες η Jen Psaki έκλεισε τα 42 της χρόνια. Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1978 στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Η καταγωγή της είναι ελληνική από την πλευρά του πατέρα της, Δημήτρη Ψάκη και συγκεκριμένα από την Μεσσηνία, ενώ από την πλευρά της μητέρας, η καταγωγή της είναι ιρλανδική και πολωνική.

Αποφοίτησε από το Λύκειο το 1996 και τέσσερα χρόνια αργότερα από το κολέγιο William & Mary της Βιρτζίνια με πτυχίο στην Αγγλική γλώσσα. Εκεί ήταν μέλος της αδελφότητας Χι Ωμέγα και μέλος της ομάδας κολύμβησης.

Από την επόμενη κιόλας χρονιά μπλέχτηκε με την πολιτική. Έγινε μέλος της καμπάνιας επανεκλογής των δημοκρατικών Tom Harkin στην Γερουσία και Tom Vilsack ως κυβερνήτης, στην πολιτεία της Αϊόβα. Ακολούθησε η θέση ως αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου στην καμπάνια του John Kerry για τις προεδρικές εκλογές το 2004.

Αφού βοήθησε τον Obama στην προεκλογική του εκστρατεία, πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου το 2009 ως αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου και αργότερα ως αναπληρώτρια διευθύντρια επικοινωνίας. Το 2011 έφυγε για να αναλάβει την θέση της αντιπροέδρου σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων στην Ουάσιγκτον.

Ωστόσο την επόμενη χρονιά έγινε ξανά μέλος της εκστρατείας του Obama και το 2013 ανέλαβε το πόστο της εκπροσώπου τύπου του State Department. Η πρόσληψή της στη συγκεκριμένη θέση έδωσε τροφή σε φήμες ότι θα αναλάβει τη θέση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου όταν έφυγε ο John Carney. Ωστόσο tom Μάιο του 2014, ανακοινώθηκε πως τη θέση θα αναλάβει ο Josh Earnest.

Το 2015 διορίστηκε στη θέση της εκπροσώπου επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Μετά το τέλος της δεύτερης θητείας του Barack Obama εργάστηκε ως πολιτική αναλύτρια στο CNN πριν από μερικές εβδομάδες, εντάχθηκε στην ομάδα του Joe Biden και της Kamala Harris που προετοιμάζει τη μεταβίβαση της προεδρίας μετά την εποχή Τrump.

Ο Joe Biden ανακοίνωσε στις 30 Νοεμβρίου πως η Psaki αθ είναι μια από τις επτά γυναίκες που θα στελεχώσουν το τμήμα επικοινωνιών του προέδρου, με επικεφαλής της την Kate Bedingfield. Η Psaki ύστερα από 6 χρόνια αναμονής, θα αναλάβει τελικά τα καθήκοντα της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου. Και όλοι ελπίζουμε ότι θα τα πάει πολύ καλύτερα από τους 4(!) που χρησιμοποιήσε ο Donald Trump μέσα σε 4 χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 απόπειρες δολοφονίας εναντίον γαλαζοαίματων που σόκαραν τον κόσμο

Ιστορικά 20.03.2026
Aποδεικνύουν ότι η απόσταση από την αποθέωση μέχρι τον θάνατο είναι συχνά μερικά εκατοστά ή η ψυχραιμία ενός δευτερολέπτου

Explainer: Γιατί τα δεδομένα έγιναν πιο σημαντικά από το πετρέλαιο

Stories 20.03.2026
Οι νέοι αγωγοί δεν κουβαλάνε πετρέλαιο – κουβαλάνε internet

Τα «Τέμπη» του 1968 – Ο άγνωστος που τράβηξε τον μοχλό και το σήμα που δεν είδε κανείς

Ιστορικά 20.03.2026
Μια τραγωδία με 34 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες αποκαλύπτει πώς ένα μοιραίο λάθος και μια αλυσίδα παραλείψεων οδήγησαν σε μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες των ελληνικών σιδηροδρόμων

Χαμένο για 100 χρόνια: Το φιλμ που προέβλεψε τη σύγκρουση ανθρώπου‑μηχανής

Stories 20.03.2026
Το πρώτο ρομπότ στον κινηματογράφο εμφανίστηκε το 1897

Πως οι ίδιες οι ΗΠΑ διέψευσαν το αφήγημα Τραμπ για την επίθεση στο Ιράν

Stories 20.03.2026
Η «σιωπηλή» παραδοχή της διευθύντριας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών

Το μυστηριώδες φυλαχτό Έλληνα στο ρωμαϊκό Λονδίνο: Η προσευχή που γράφτηκε για να σταματήσει μια θανατηφόρα πανδημία

Stories 20.03.2026
Το μυστηριώδες φυλαχτό Έλληνα στο ρωμαϊκό Λονδίνο: Η προσευχή που γράφτηκε για να σταματήσει μια θανατηφόρα πανδημία

Η Τεχνητή Νοημοσύνη αλλάζει τη δουλειά – αλλά μήπως αφήνει τις γυναίκες πίσω;

Νέα Εποχή Χτες
Η νέα ευκαιρία για τις γυναίκες ή μια ακόμη ανισότητα;

Η πραγματική σχέση των γυναικών της αρχαιότητας με τη σeξουαλικότητα

Ιστορικά Χτες
Η επανάσταση του κρεβατιού και οι κρυφές συμβουλές

Bill Gates : Τα τρια επαγγέλματα που δεν θα χάσουν τη δουλειά τους από την ΑΙ

Νέα Εποχή Χτες
Ακόμα και σήμερα, οι απόψεις του Γκέιτς για την τεχνολογία θεωρούνται «ευαγγέλιο»