LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Εκλογές ΗΠΑ: Δείτε live την καταμέτρηση και πώς διαμορφώνεται ο εκλογικός χάρτης

Θρίλερ στις Αμερικανικές εκλογές: «Να σταματήσει η καταμέτρηση» ζητά ο Τραμπ

«Κερδίζουμε», ανακοινώνει ο Μπάιντεν από την πλευρά του

Δημοσίευση 4/11/2020 | 08:18

Θρίλερ στις Αμερικανικές εκλογές: «Να σταματήσει η καταμέτρηση» ζητά ο Τραμπ

Πολεμικό είναι το κλίμα ανάμεσα στα στρατόπεδα Τραμπ-Μπάιντεν καθώς φαίνεται ότι οι επιστολικές ψήφοι αποτελούν πεδίο μάχης για τους υποψηφίους Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών για τις αμερικανικές εκλογές με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις μεσοδυτικές πολιτείες όπως η Πενσιλβάνια, το Ουισκόνσιν και το Μίσιγκαν.

Λίγη ώρα μετά τη δήλωση-βόμβα του πρόεδρου των ΗΠΑ ότι θα προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων, το στρατόπεδο Μπάιντεν απάντησε με ανακοίνωσή του στην οποία έκανε λόγο για «εξωφρενική» δήλωση «καθώς αποτελεί μια ξεκάθαρη προσπάθεια να αφαιρέσει τα δημοκρατικά δικαιώματα των Αμερικανών».

«Ποτέ στην ιστορία μας δεν υπήρξε πρόεδρος των ΗΠΑ που να ζήτησε να κλείσει τη φωνή των Αμερικανών στις εθνικές εκλογές {...} Η καταμέτρηση δεν θα σταματήσει. Θα συνεχιστεί μέχρι να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος. Γιατί αυτό προβλέπουν οι νόμοι που προστατεύουν το συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών να ψηφίσουν» ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Μπάιντεν, Τζεν Ο' Μάλεϊ-Ντίλον.

Η ανακοίνωση κλείνει με την υπενθύμιση της πρωινής δήλωσης του Μπάιντεν ότι «δεν είναι ο Τραμπ που θα αποφασίσει το το αποτέλεσμα των εκλογών. Δεν είναι ο Μπάιντεν που θα το αποφασίσει. Οι Αμερικανοί αποφασίσουν. Και η δημοκρατική αυτή διαδικασία πρέπει και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος».

Παράλληλα η εκπρόσωπος του υποψηφίου των Δημοκρατικών ανακοίνωσε ότι η νομική του ομάδα βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που ο Τραμπ πραγματοποιήσει την απειλή του και προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Τραμπ: Πρόκειται για νοθεία

Το κλίμα πόλωσης επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο έκανε λόγο για «νοθεία» και ανακοίνωσε προσφυγή των Ρεπουμπλικανών στο Ανώτατο Δικαστήριο για τις επιστολικές ψήφους.

«Ευχαριστώ τον αμερικανικό λαό για την στήριξή του. Μια μερίδα αξιοθρήνητων ανθρώπων προσπαθούσαν να αρπάξουν το δικαίωμα ψήφου, δεν θα το ανεχτούμε αυτό» είπε αρχικά ο Τραμπ.

«Στη Φλόριντα δεν περιμέναμε να νικήσουμε και το κάναμε με διαφορά. Κερδίσαμε την πολιτεία του Οχάιο, νικήσαμε στο Τέξας με διαφορά 700.000 ψήφων και ακόμα δεν το έχουν βάλει στους υπολογισμούς. Πιστεύω ότι κερδίσαμε και στην Τζόρτζια. Πιστεύω ότι κερδίσαμε και τη Βόρεια Καρολίνα, δεν μπορούν να μας φτάσουν οι αντίπαλοί μας. Έχουμε πολύ ψωμί στην Αριζόνα, μπορεί και να κερδίσουμε. Τώρα μπαίνουν οι ψήφοι στις περιοχές που χαρακτηρίζονται «περιοχές Τραμπ». Θα ήταν ωραιό να πάρουμε την Αριζόνα αλλά δεν τη χρειαζόμαστε. Τώρα που το βλέπω οι πιθανότητες έχουν αυξηθεί. Είμαστε μπροστά και κερδίζουμε στην Πενσιλβάνια με τρομακτική διαφορά» συνέχισε.

«Ρίξτε μια ματιά στις πολιτείες που κερδίσαμε και κοιτάξτε τις διαφορές. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να νικήσουν και οι αντίπαλοι μας θέλουν να μας πάνε στα δικαστήρια. Η Φλόριντα και το Τέξας ήταν τρομερές νίκες» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Είναι μια ντροπή. Ήμασταν έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και τις κερδίσαμε. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ακεραιότητα της διαδικασίας. Θα πάμε στο ανώτατο δικαστήριο και θα ζητήσουμε να σταματήσει η καταμέτρηση. Δεν θέλουμε να βάζουν νέες ψήφους στις 4 το πρωί».

«Για όσο με αφορά έχουμε ήδη κερδίσει» ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο Τραμπ.

Δείτε live την καταμέτρηση και τις πολιτείες που κερδίζουν οι υποψήφιοι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ10 ΘΕΜΑΤΑ
ΝΕΑ

Αμερικανικές εκλογές: 6 πράγματα που δεν γνωρίζατε

Το fast food, οι παραδόσεις, τα σκάνδαλα
Κόσμος

Τραμπ ή Μπάιντεν: Τι πιθανότητες δίνουν οι μεγάλες εταιρείες στοιχημάτων

Ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής των Αμερικανικών εκλογών 2020;
Κόσμος

Εκλογές ΗΠΑ: Εξελέγη βουλευτής που πέθανε τον Οκτώβριο από κορωνοϊό

Και αυτά γίνονται στις αμερικανικές εκλογές
Κόσμος
Κόσμος