LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποια ήταν η «Δράκαινα της Μάνης»

«Ο μικρός την εκδικήθηκε απ’ τον τάφο»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 27/10/2020 | 10:32

Ποια ήταν η «Δράκαινα της Μάνης»

Πολύ πριν βγει στη τηλεόραση η σειρά "Deadly Women" η Κατερινά Δημητρέα πρωταγωνιστούσε σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της εποχής, αφού σκότωσε σχεδόν όλη της την οικογένεια με τρόπο σατανικό.

Αρχές του 1960 η Κατερίνα Δημητρέα μια γυναίκα με ημιπληγία στο ένα της πόδι, μεγάλωνε τη κόρη της με μοναδικό εισόδημα τις 200 δραχμές που έπαιρνε από το κράτος.

Η Κατερίνα επιβίωνε με δυσκολίες αφού η οικογένεια της δεν τη στήριζε, αντιθέτως την καταπίεζαν και την έκριναν συνεχώς.

Ο σύζυγος της την εγκατέλειψε αμέσως μετά την γέννηση της κόρη της, ενώ η μητέρα της και ο αδελφός της την ξυλοκοπούσαν καθημερινά ρίχνοντας το φταίξιμο για την προσωπική της ζωή σε αυτήν.

Η πρώτη φορά που ξέσπασε ήταν το 1962 όταν έριξε παραθείο στο φαγητό της μητέρας της η οποία πέθανε ακαριαία, αλλά οι γιατροί διέγνωσαν πρόβλημα στη καρδιά.

Αυτό ήταν κομβικό σημείο για την Κατερίνα που άρχισε να πιστεύει ότι οι πράξεις της είναι θεία δίκη. Επόμενος στόχος της ήταν η ξαδέλφη της, την οποία δηλητηρίασε με παραθείο στον καφέ.

Και εκείνη τη φορά κανείς δεν υποψιάστηκε τίποτα και ο θάνατος της αποδόθηκε σε κάταγμα στο κεφάλι, αφού μετά τη δηλητήριαση σωριάστηκε στο πάτωμα και χτύπησε στο κεφάλι.

Ο αδελφός της που την έδερνε χωρίς ιδιαίτερο λόγο, ήταν το επόμενο θύμα. Αφού τον δηλητηρίασε ο αδελφός της λιποθύμησε στη μέση του δρόμου. Οι γιατροί διέγνωσαν κρίσης χολής. Ξεψύχησε μία εβδομάδα μετά.

Κανείς δεν υποψιαζόταν τίποτα και όλοι μιλούσαν για μία κατάρα που χτύπησε την οικογένεια. Το λάθος όμως που την πρόδωσε ήταν όταν προσπάθησε να δηλητηριάσει τον 5χρονο ανιψιό της. Του πρόσφερε λουκούμι με δηλητήριο, αλλά όταν το παιδί πήγε στο νοσοκομείο όλοι άρχισαν να υποψιάζονται ότι κάτι συμβαίνει αφού το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας.

Ο αστυνομικός της περιοχής ζήτησε εκταφή των θυμάτων και ιατροδικαστική εξέταση εκ νέου, και όταν βρέθηκαν ίχνη παραθείου σε όλα τα θύματα ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ξανά.

Η Κατερίνα ανακρίθηκε αλλά δεν μπόρεσαν να αποσπάσουν ομολογία μέχρι που χρειάστηκε να μιλήσει σε ψυχίατρο, όπου μετά από λίγες ώρες παραδέχθηκε τα πάντα.

Ο δικαστής την αποκάλεσε "ύαινα της κόλασης" και την καταδίκασε σε θανατική ποινή, και η Κατερίνα το 1965 βρέθηκε μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα. Ήταν η τελευταία γυναίκα που εκτελέστηκε στην Ελλάδα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων