E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτό το χωριό στην Ιταλία έχει δυο κατοίκους που όμως φοράνε μάσκα όταν συναντιούνται

Το χωριό είναι απομονωμένο και δεν δέχεται άλλες επισκέψεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/10/2020 | 00:16

Αυτό το χωριό στην Ιταλία έχει δυο κατοίκους που όμως φοράνε μάσκα όταν συναντιούνται
@tellusdaily.com

Το Nortosce είναι ένα μικρό χωριό της Ιταλίας στην επαρχία της Περούτζια και βρίσκεται σε υψόμετρο 857 μέτρων. Το 2001, η απογραφή κατέγραψε πως είχαν απομείνει μόλις 7 κάτοικοι. Το 2020 έχουν απομείνει μόλις δυο.

Αυτοί είναι ο 82χρονος Giovanni Carilli, και ο 74χρονος Giampiero Nobili. Οι δυο τους σπάνια φεύγουν από το χωριό, ενώ το υψόμετρο στο οποίο βρίσκεται δεν διευκολύνουν την πρόσβαση σε αυτό. Παρόλη όμως την απομονωμένη του γεωγραφική θέση και το γεγονός ότι δεν δέχεται επισκέπτες, οι μοναδικοί δυο κάτοικοι του χωριού, φορούν μάσκα όποτε συναντιούνται και κρατούν την απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μπορεί η επαφή με άλλους ανθρώπους να είναι μόνο μεταξύ τους, αλλά οι δυο ηλικιωμένοι άνδρες φαίνεται πως μόνο έτσι αισθάνονται προστατευμένοι από τον φονικό ιό. «Φοβάμαι πολύ τον ιό. Αν αρρωστήσω, θα είμαι μόνος μου. Ποιος θα με φροντίσει; Είμαι ηλικιωμένος αλλά θέλω να συνεχίσω να ζω εδώ, να προσέχω τα πρόβατα, τους αμπελώνες, τις κυψέλες και και τα περιβόλια μου. Να ψάχνω τρούφες και μανιτάρια. Μου αρέσει η ζωή μου», είπε ο Carilli στο CNN.

https://nypost.com/2020/10/17/sole-2-residents-of-italian-town-insist-on-social-distancing/

@nypost.com

Αν και γνωρίζει πως το χωριό είναι απομονωμένο, ο 74χρονος Nobilil θεωρεί πως θα ήταν ασεβές αν δεν ακολουθούσαν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην γειτονική χώρα. «Η Χρήση μάσκας και ο σεβασμός της κοινωνικής αποστασιοποιήσης δεν είναι μόνο για λόγους υγείας. Δεν είναι κάτι ‘κακό’ ή ‘καλό’. Αν υπάρχουν κανόνες πρέπει να τους ακολουθείς για το καλό το δικό σου αλλά και των υπολοίπων. Είναι θέμα αρχών», δήλωσε.

Όταν οι δυο τους συναντιούνται για καφέ, κάθονται στα άκρα ενός τραπεζιού με μήκος δυο μέτρων. Κρατούν απόσταση ακόμα κι όταν περπατούν μαζί με προορισμό μια αρχαία ρωμαϊκή πέτρινη βρύση, απ’ όπου παίρνουν φρέσκο νερό πηγής. Ο Carilli γεννήθηκε στο Nortosce αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Ρώμη. Επέστρεψε εκεί μετά την συνταξιοδότησή τού. Ο Nobili είναι αδερφός του κουνιάδου του.

Το χωριό το έχουν για τον εαυτό τους και σπάνια το αφήνουν για να συναντήσουν συγγενείς και φίλους. Οι δυο τους όμως θεωρούν καθήκον του να ακολουθούν τους κανόνες της πανδημίας. Άλλωστε η Ιταλία χτυπήθηκε ανελέητα από τον ιό, αφού μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 423.578 κρούσματα και 36.616 θάνατοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Αθήνα από κάτω: Σπάνιο βίντεο από το έργο της Γραμμής 4 του μετρό

Περιβάλλον 17.12.2025
Σπάνιες εικόνες από το εσωτερικό των σηράγγων της Γραμμής 4 αποκαλύπτουν την τεχνολογία και το ρίσκο ενός από τα πιο σύνθετα αστικά έργα στην Ευρώπη

To Δείπνο των Κάστανων, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία του Βατικανού

Ιστορικά 17.12.2025
Η πιο άγρια νύχτα της Ρώμης και τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ

Ιταλία: Δεν μάζεψες τις ακαθαρσίες του σκύλου σου; Eχουν το DNA του και θα σας βρουν

Stories 17.12.2025
Από τη βόλτα στο πρόστιμο – πώς μια πόλη κυνηγά τους ιδιοκτήτες σκύλων με DNA

Όταν η αυτοπεποίθηση έρχεται αργά – και τι μας μαθαίνει η ιστορία της Sally Ride

Πρόσωπα 17.12.2025
Η πρώτη Αμερικανίδα που πήγε στο διάστημα

Η Αργεντινή μπαίνει στο club των πιο πολύχρωμων χωρών του κόσμου – Το ταξιδιωτικό trend που απογειώνει τη wanderlust σου

Νέα Εποχή 17.12.2025
Από τη La Boca του Μπουένος Αιρες μέχρι τα πιο διάσημα πολύχρωμα spots του κόσμου, το χρώμα γίνεται το νέο ταξιδιωτικό trend που όλοι θέλουν να ζήσουν

Η Ισπανία τιμωρεί την Airbnb: Η εταιρεία στο στόχαστρο για τη στεγαστική κρίση

Stories 17.12.2025
Πρόστιμο 64 εκατ. ευρώ και αυστηρότεροι κανόνες

Η γυναίκα που ζωγράφιζε για ένα «αόρατο πνεύμα» ‑ Πίστευε πως τα έργα δεν της ανήκαν

Πρόσωπα Χτες
Η ιστορία της Madge Gill, της καλλιτέχνιδας που έλεγε πως δε δημιουργούσε μόνη της και αναγνωρίστηκε μόνο μετά τον θάνατό της

Οι Έλληνες ανάμεσα στους πιο γενναιόδωρους λαούς του πλανήτη – Η θέση‑έκπληξη σε νέα παγκόσμια έρευνα

Νέα Εποχή Χτες
Τι αποκαλύπτει διεθνής μελέτη για την καλοσύνη, την ενσυναίσθηση και τη φιλοξενία των Ελλήνων και γιατί η γενναιοδωρία δεν μετριέται μόνο με χρήματα

Τα βιβλία της Αγίας Γραφής που δεν διαβάστηκαν ποτέ

Ιστορικά Χτες
Γίγαντες, άγγελοι και ένας άλλος Ιησούς Χριστός

10 σοφά αποφθέγματα του αξεπέραστου Ράινερ Μαρία Ριλκε

Stories Χτες
Τα γραπτά του συνεχίζουν να διαβάζονται σαν προσωπικές εξομολογήσεις, σχεδόν σαν οδηγός εσωτερικής ζωής

Το γνωστό σπίτι του «Home Alone» ανακαινίστηκε για να μοιάζει όπως και στην ταινία

Αρχιτεκτονική Προχτές
Το «Μόνος στο Σπίτι» παραμένει μια από τις αγαπημένες χριστουγεννιάτικες ταινίες