E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο παράξενος τρόπος που οι Ινδοί πίνουν μαριχουάνα

Εδώ και 3.000 χρόνια

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 4/9/2020 | 00:12

Ο παράξενος τρόπος που οι Ινδοί πίνουν μαριχουάνα
@herbapproach.com

Έχουμε ακούσει πολλούς τρόπους που γίνεται η χρήση μαριχουάνας. Στην Ινδία υπάρχει άλλος ένας, που έχει ηλικία πολλών αιώνων. Οι Ινδοί λοιπόν παραδοσιακά πίνουν milkshake κάνναβης. Το «Bhang Lassi» όπως το ονομάζουν αποτελείται από γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά και ροδόνερο. Και φυσικά εκχύλισμα κάνναβης.

Πρόκειται για ένα ποτό που χρησιμοποιείται από το 1.000 π.Χ. και είναι πολύ δημοφιλές στην ινδική θρησκεία, κυρίως γύρω από την λατρεία της θεάς Shiva. Είναι παράδοση να προσφέρεται την περίοδο της ανοιξιάτικης θρησκευτικής γιορτής Holi.

https://www.alchimiaweb.com/blogen/bhang-lassi-cannabis-milk-shake/

@alchimiaweb.com

To milkshake αυτό τα τελευταία χρόνια δεν είναι δημοφιλές μόνο μεταξύ των Ινδών, που το χρησιμοποιούν για πνευματικούς λόγους, αλλά και μεταξύ των τουριστών, οι οποίοι το καταναλώνουν για να χαλαρώσουν και να διώξουν το άγχος. Οι Ινδοί πάντως θεωρούν πως τους βοηθά να διαλογιστούν καλύτερα, να εξαγνίσουν τις ψυχές τους από τις αμαρτίες και να έρθουν σε επαφή με τον θεό.

Παρά την ένταξη της κάνναβης στην ίδια κατηγορία με άλλα σκληρά ναρκωτικά το 1961 από την «Single Convention on Narcotic Drugs» που έγινε στην Νέα Υόρκη, ήταν αδύνατο η κάνναβη να ποινικοποιηθεί σε ολόκληρη την Ινδία. Έτσι στις θρησκευτικές εορτές της χώρας γίνεται ευρεία χρήση του Bhang Lassi. Του milkshake κάνναβης δηλαδή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος εγκατέλειψε υπεραυτοκίνητα αξίας εκατομμυρίων κοντά σε αεροδρόμιο ‑ το μυστήριο του LAX

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Δεκάδες σπάνια hypercars αξίας έως 95 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν παρκαρισμένα πίσω από συρματοπλέγματα κοντά στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, χωρίς καμία επίσημη εξήγηση.

Η γυναίκα που έσωσε περισσότερα από 10.000 παιδιά από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης – Και η ιστορία σχεδόν την ξέχασε

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Η άγνωστη ηρωίδα του Β` Παγκοσμίου Πολέμου που αψήφησε ένα από τα πιο σκληρά καθεστώτα

Η φάρσα με την πίτσα on air, που έκανε τον Βασίλη Λεβέντη τηλεοπικό θρύλο

E-Daily 1.Hero 03.07.2026
Η σκηνή έμεινε στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης

Ποιος ήταν τελικά ο «παίδαρος» στο θρυλικό τραγούδι της Ρίτας Σακελλαρίου;

E-Daily 3.Left Χτες
Παρότι έχουν περάσει χρόνια από την κυκλοφορία του, πολλοί εξακολουθούν να αναρωτιούνται ποιος ήταν

10 μέρη‑«παράδεισος» όπου ζεις σαν βασιλιάς με τα μισά λεφτά – Δες πού μετακομίζουν όλοι!

E-Daily 3.Left Χτες
Πόσο κοστίζει πραγματικά μια ζωή στον παράδεισο; Οι χώρες όπου το πορτοφόλι σου… ανασαίνει!

Ποια αυτοκινητοβιομηχανία «έδιωξε» την AI και γιατί επέστρεψε στους ανθρώπους μηχανικούς

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Ford παραδέχτηκε λάθος εκτίμηση μετά από τρία χρόνια εξάρτησης από την τεχνητή νοημοσύνη, με σοβαρά προβλήματα ποιότητας να οδηγούν στην επαναπρόσληψη 350 μηχανικών.

Ποιος είναι ο ψαράς που επιβίωσε 8 μέρες μόνος στον Ειρηνικό και πώς τα κατάφερε

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο 42χρονος Τζούνιορ Απιούτα εντοπίστηκε από αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας έπειτα από οκτώ ημέρες επιβίωσης στα ανοιχτά του Ειρηνικού Ωκεανού.