E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο κίνδυνος εξεγέρσεων πεινασμένων σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι υπαρκτός

Καμπανάκι από τον ΟΗΕ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 10/4/2020 | 00:40

Ο κίνδυνος εξεγέρσεων πεινασμένων σε Ευρώπη και ΗΠΑ είναι υπαρκτός

Μετά το αρχικό σοκ που υπέστη όλος ο πλανήτης από την εμφάνιση του ιού, και τις δραματικές εικόνες που ζήσαμε με τις εκατόμβες θυμάτων σε Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ, και να ακολουθούν Γαλλία και Βρετανία, η επόμενη μέρα κρύβει κινδύνους που δεν λύνονται με αντισηπτικό και ιατρικές μάσκες.

Το γενικό lockdown σε όλη την Ευρώπη έχει αφήσει στο περιθώριο ανθρώπους δούλευαν σε χειρωνακτικές εργασίες, στο χώρο της εστίασης, ανθρώπων που δεν είχαν καταθέσεις στη τράπεζα, ανθρώπων που δούλευαν στη μαύρη εργασία και έδιναν έτσι και αλλιώς τη μάχη για την καθημερινή επιβίωση.

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι περίπου 45.000.0000 εκατομμύρια συνάνθρωποί ζουν ήδη υπό το φάσμα της φτώχειας, και αδυνατούν μέχρι και να σιτιστούν λόγω της καραντίνας.

Σε τέτοιες ακραίες περιπτώσεις κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ο κόσμος θα πράξει με λογική και οι ειδικοί φοβούνται για λεηλασίες και εξεγέρσεις αν οι κυβερνήσεις δεν πράξουν γρήγορα και μοιράσουν οικονομική βοήθεια.

Μέτρα έχουν εξαγγελθεί αλλά καθυστερούν στην υλοποίησή τους, και η Ιταλία και η Ισπανία είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους περισσότερες μέρες από εμάς, γεγονός που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη κατάσταση στις γειτονικές χώρες.

Η Ιταλία έχει ένα ακόμη πρόβλημα το πρόβλημα της Μαφίας, που έχει δει τις δραστηριότητές της να συρρικνώνονται και περιμένει το επόμενο της βήμα, όπως έχει κάνει σε όλες τις μεγάλες καταστροφές που έχει περάσει η Ιταλία.

Ένα ακόμα καμπανάκι κινδύνου είναι οι αυξήσεις σε πωλήσεις όπλων, σε ΗΠΑ και Ουγγαρία, ενώ ο φόβος στους ανθρώπους σε αυτές τις χώρες είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Φοβούνται ότι θα ξεσπάσουν λεηλασίες και εξεγέρσεις και θα καταπατηθούν περιουσίες και οι Αρχές δεν θα είναι εκεί για να τους προστατεύσουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ελληνική λέξη χρησιμοποιείται σχεδόν ίδια σε 13 χώρες;

E-Daily 1.Hero 21.06.2026
Μια έκφραση οικεία σε κάθε ελληνικό σπίτι αποδεικνύεται να είναι κοινή σε δεκάδες γλώσσες - με ρίζες που φτάνουν στην αρχαιότητα

Πώς οι νέοι στη Νότια Κορέα αγοράζουν... χωρίς να πληρώνουν και το ίντερνετ διχάζεται

E-Daily 1.Hero 21.06.2026
Προσθέτουν προϊόντα στο καλάθι, κάνουν παραγγελία και δεν πληρώνουν ποτέ

40,5%: Το ποσοστό που αλλάζει την εικόνα για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 21.06.2026
Η πρώτη συστηματική χαρτογράφηση του φαινομένου από τη Humanity Greece και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γιατί η Λισαβόνα χαλάρωσε τους περιορισμούς στα Airbnb

E-Daily 3.Left 21.06.2026
Η αλλαγή στρατηγικής της πόλης

Το λάθος που τον τελείωσε: Η επιστολή που πρόδωσε έναν μυστικό δολοφόνο δεκαετιών

E-Daily 3.Left 21.06.2026
Πώς ο Ρόμπερτ Ντερστ αποκάλυψε μόνος του τα εγκλήματά το

Το εκπληκτικό διαμέρισμα του Jon Bon Jovi

E-Daily 3.Left 21.06.2026
Ο ροκ σταρ πουλάει το διαμέρισμα του στο Γκρίνουιτς Βίλατζ για 22 εκατομμύρια δολάρια

Ο καύσωνας που γέμισε τα νεκροταφεία της Ελλάδος

E-Daily 3.Left 21.06.2026
Όσοι το έζησαν παραλύουν και μόνο στην ανάμνηση

Gia, το πιο αισθησιακό μοντέλο της showbiz που πέθανε άδοξα

Πρόσωπα 21.06.2026
Η σύντομη και ταραχώδης ζωή της - Πέθανε από AIDS

Ροζ, ματωμένο και άλλα: Γιατί δίνουμε ονόματα στα φεγγάρια;

E-Daily 3.Left Χτες
Το φεγγάρι δεν αλλάζει χρώμα – αλλά σίγουρα αλλάζει όνομα

Ο πιο «ενοχλητικός» ζωγράφος: Όταν η απομόνωση, η αρρώστια και οι κρίσεις γεννούν έργα που σοκάρουν

E-Daily 3.Left Χτες
Από τους εφιάλτες τουμέχρι τη φρίκη του πολέμου – η τέχνη που δεν μπορεί να ειπωθεί με λόγια