E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πότε ξανά στην Ελλάδα έκλεισαν σχολεία, θέατρα και κινηματογράφοι

Η κυβέρνηση ζητούσε από το κοινό να αποφεύγει το συνωστισμό, όπως και σήμερα

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 2/4/2020 | 00:10

Πότε ξανά στην Ελλάδα έκλεισαν σχολεία, θέατρα και κινηματογράφοι

Το 1931 η Ελλάδα ταλαιπωρήθηκε από επιδημία γρίπης.

Τα μέτρα, σε γενικές γραμμές παρόμοια με τα σημερινά (ατομική καθαριότητα, απομόνωση -κατά το δυνατόν- του ασθενούς, αποφυγή του συνωστισμού κ.λπ.).

«Ο πρόεδρος της κυβερνήσεως ασθενών παρακαλεί όπως ο ορισθείσα πολιτική συζήτησις αναβληθή διά την προσεχή ημέραν κοινοβουλευτικού ελέγχου», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο προεδρεύων της συνεδρίασης στην Ολομέλεια.

Αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα σχολεία Αθηνών, Πειραιώς και περιχώρων, θέατρα και κινηματογράφοι, παροτρύνοντας το κοινό να αποφεύγει το συνωστισμό και θέτοντας τις υγειονομικές υπηρεσίες σε συνεχή επαγρύπνηση. 

Και ο Ελευθέριος Βενιζέλος και το μισό υπουργικό συμβούλιο ήταν όλοι άρρωστοι αφού κόλλησε ο ένας  από τον άλλον κατά τη διάρκεια των συσκέψεων και των επαφών τους με τον κόσμο.

Γίνονταν διαρκώς απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους, καταστήματα, και καφενεία, ενώ απαγορεύονταν ο συνωστισμός.

Ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα έμπαινε σε lock down. Απαγορεύονταν χοροεσπερίδες, ποδοσφαιρικοί αγώνες και γενικές συνεστιάσεις!

Αυτή η παύση δεν άντεξε περισσότερες από 10 ημέρες. Κυβέρνηση και συντεταγμένη πολιτεία πιέστηκαν να συνεχίσουν τη ζωή όλων γιατί δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αθηνά Ωνάση: Οι δύο ξαφνικές αλλαγές στη ζωή της που προκαλούν ερωτήματα

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Η 41χρονη κληρονόμος αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της γαλλικής Groupe Casino για «προσωπικούς λόγους» και αλλάζει όνομα το «Athina Onassis Horse Show»

Έριξαν 60.000 λίτρα χλωρίνης στον ωκεανό και ένα χρόνο μετά τα αποτελέσματα εκπλήσσουν

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Το πείραμα του Ωκεανογραφικού Ιδρύματος Woods Hole στον Κόλπο του Μέιν έδειξε αύξηση της αλκαλικότητας του νερού, ανοίγοντας νέες προοπτικές στη μάχη κατά της οξίνισης των ωκεανών.

Η Γαλλία έκλεισε sex club στο Παρίσι ανοίγοντας μια συζήτηση για τα όρια της σeξουαλικής ελευθερίας

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε το κλείσιμο της Factory, ενός κλαμπ gang bang στο 15ο διαμέρισμα, ανοίγοντας μια ευρύτερη συζήτηση για τα όρια της σeξουαλικής ελευθερίας στη Γαλλία.

Γυάρος: Από τόπος εξορίας σε καταφύγιο άγριας ζωής

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Μια φωτογραφία ήταν αρκετή

Πώς αυτά τα γαιδουράκια έγιναν το νέο όπλο κατά των δασικών πυρκαγιών

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Η αρχαία μέθοδος που επιστρέφει για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές

Σε αυτά τα θερμά λουτρά μπαίνεις γuμνός ‑ αλλά έχουν κανόνες

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Η επίσκεψη συνοδεύεται από συγκεκριμένους κανόνες

Ο Ελληνοαμερικανός που προκάλεσε τον Μουσολίνι σε μονομαχία μέχρι θανάτου – Η άγνωστη ιστορία ενός απίστευτου θάρρους

E-Daily 3.Left Προχτές
Το 1931, όταν ο Μπενίτο Μουσολίνι βρισκόταν στο απόγειο της ισχύος του, ένας Έλληνας της Αμερικής έκανε κάτι που έμοιαζε αδιανόητο.

Ο μεγαλύτερος μύθος για τα ψάρια, καταρρίπτεται

E-Daily 3.Left Προχτές
Mήπως τελικά όσα ξέραμε ήταν ένα ψέμα;