E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πότε ξανά στην Ελλάδα έκλεισαν σχολεία, θέατρα και κινηματογράφοι

Η κυβέρνηση ζητούσε από το κοινό να αποφεύγει το συνωστισμό, όπως και σήμερα

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 2/4/2020 | 00:10

Πότε ξανά στην Ελλάδα έκλεισαν σχολεία, θέατρα και κινηματογράφοι

Το 1931 η Ελλάδα ταλαιπωρήθηκε από επιδημία γρίπης.

Τα μέτρα, σε γενικές γραμμές παρόμοια με τα σημερινά (ατομική καθαριότητα, απομόνωση -κατά το δυνατόν- του ασθενούς, αποφυγή του συνωστισμού κ.λπ.).

«Ο πρόεδρος της κυβερνήσεως ασθενών παρακαλεί όπως ο ορισθείσα πολιτική συζήτησις αναβληθή διά την προσεχή ημέραν κοινοβουλευτικού ελέγχου», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο προεδρεύων της συνεδρίασης στην Ολομέλεια.

Αποφασίστηκε να κλείσουν όλα τα σχολεία Αθηνών, Πειραιώς και περιχώρων, θέατρα και κινηματογράφοι, παροτρύνοντας το κοινό να αποφεύγει το συνωστισμό και θέτοντας τις υγειονομικές υπηρεσίες σε συνεχή επαγρύπνηση. 

Και ο Ελευθέριος Βενιζέλος και το μισό υπουργικό συμβούλιο ήταν όλοι άρρωστοι αφού κόλλησε ο ένας  από τον άλλον κατά τη διάρκεια των συσκέψεων και των επαφών τους με τον κόσμο.

Γίνονταν διαρκώς απολυμάνσεις σε δημόσιους χώρους, καταστήματα, και καφενεία, ενώ απαγορεύονταν ο συνωστισμός.

Ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα έμπαινε σε lock down. Απαγορεύονταν χοροεσπερίδες, ποδοσφαιρικοί αγώνες και γενικές συνεστιάσεις!

Αυτή η παύση δεν άντεξε περισσότερες από 10 ημέρες. Κυβέρνηση και συντεταγμένη πολιτεία πιέστηκαν να συνεχίσουν τη ζωή όλων γιατί δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Ελληνοαμερικανός που προκάλεσε τον Μουσολίνι σε μονομαχία μέχρι θανάτου – Η άγνωστη ιστορία ενός απίστευτου θάρρους

E-Daily 3.Left Χτες
Το 1931, όταν ο Μπενίτο Μουσολίνι βρισκόταν στο απόγειο της ισχύος του, ένας Έλληνας της Αμερικής έκανε κάτι που έμοιαζε αδιανόητο.

Ο μεγαλύτερος μύθος για τα ψάρια, καταρρίπτεται

E-Daily 3.Left Χτες
Mήπως τελικά όσα ξέραμε ήταν ένα ψέμα;

Δύο Ελληνίδες έκαναν την Ευρώπη να μιλά γι` αυτές – Χρυσό και ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Κ18

E-Daily 3.Left Χτες
Με δύο σπουδαία μετάλλια και εμφανίσεις που άφησαν το στίγμα τους στη διοργάνωση, οι νεαρές Ελληνίδες αθλήτριες απέδειξαν πως η νέα γενιά του ελληνικού στίβου έχει όλα τα εφόδια για να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη.

Έριξαν 2 εκατ. λάστιχα στον ωκεανό για «καλό σκοπό»: 50 χρόνια μετά ζουν μια οικολογική καταστροφή

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο τεχνητός ύφαλος Όσμπορν ανοιχτά του Φορτ Λόντερντεϊλ, που υποτίθεται ότι θα εμπλούτιζε τη θαλάσσια ζωή, κατέστρεψε φυσικούς κοραλλιογενείς υφάλους και η απομάκρυνση των ελαστικών συνεχίζεται ακόμα.

Αλέξης Σταμάτης: Η μάχη με το αλκοόλ που σημάδεψε τη ζωή του και η διάσημη μητέρα του

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο καταξιωμένος λογοτέχνης έφυγε από τη ζωή στα 67 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του 34 βιβλία και μια ζωή γεμάτη αγώνες και τέχνη.

Τι θησαυρούς έκρυβε η άγνωστη βιβλιοθήκη της Marilyn Monroe

E-Daily 3.Left Προχτές
Η προσωπική της βιβλιοθήκη ανέτρεπε την εικόνα που είχε κατασκευάσει για εκείνη η βιομηχανία του θεάματος

Πώς η ρωσική GRU χακάρει κάμερες σπιτιών σε 13 χώρες ‑ ανάμεσά τους και η Ελλάδα

E-Daily 3.Left Προχτές
Κοινότυπα passwords και παλιό λογισμικό ανοίγουν «κερκόπορτες» στους Ρώσους χάκερ, ενώ η συμμορία ransomware Κόντι γνώριζε ακόμα και το χρώμα εσωρούχων διάσημων προσωπικοτήτων.