E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Όταν η Βόρεια Κορέα έκανε τους Ιταλούς να πετάξουν ντομάτες

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 6/12/2019 | 00:38

Όταν η Βόρεια Κορέα έκανε τους Ιταλούς να πετάξουν ντομάτες
@thesefootballtimes.co

Το 1966, το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, επέστρεψε στον τόπο γέννησης του. Η διοργάνωση έλαβε χώρα στην Αγγλία και επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις. Μια από αυτές έχει μείνει στην ιστορία ως μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η Βόρεια Κορέα, ύστερα από μια σειρά γεγονότων, ήρθε αντιμέτωπη με την Αυστραλία για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Επικράτησε εντός και εκτός των «καγκουρό» και πήρε την πρόκριση για την τελική φάση, την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της ιστορίας της.

Ο πόλεμος της Κορέας είχε τελειώσει κάτι περισσότερο από μια δεκαετία νωρίτερα. Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας δεν είχε φίλους στην δύση και οι Βρετανοί αρχικά αρνήθηκαν να χορηγήσουν βίζες στους παίκτες της. ύστερα από την πίεση της FIFA, οι Βορειοκορεάτες θα ταξίδευαν τελικά στην Μεγάλη Βρετανία.

http://www.asianews.it/news-en/Park-Doo-ik-chosen-as-Olympic-torchbearer:-he-eliminated-Italy-from-the-World-Cup-in-1966-11859.html

@asianews.it

Στον όμιλό τους βρέθηκαν η Σοβιετική Ένωση, η δυο φορές έως τότε παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία και η Χιλή. Οι Ιταλοί στις τελευταίες διοργανώσεις δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά. Μια καλή πορεία θα μπορούσε να επαναφέρει την περηφάνεια στις τάξεις των Ατζούρι.

Η Βόρεια Κορέα έχασε με 3-0 από την Σοβιετική Ένωση στο πρώτο της παιχνίδι. Στο δεύτερο, ισοφάρισε τη Χιλή στο 88ο λεπτό και κατάφερε έτσι να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης για το τελευταίο παιχνίδι με την Ιταλία. Οι Ιταλοί είχαν με τη σειρά τους κερδίσει με 2-0 τη Χιλή και είχαν ηττηθεί με 1-0 από την Σοβιετική ένωση. Μια ισοπαλία τους αρκούσε.

Όμως με ένα γκολ του Pak Doo-ik στο 42ο λεπτό του αγώνα, η Βόρεια Κορέα έκανε την έκπληξη και προκρίθηκε στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι Ιταλοί αισθάνθηκαν τέτοια ντροπή, που όταν η αποστολή της Εθνικής τους ομάδας επέστρεψε στο αεροδρόμιο της Γένοβας, την υποδέχθηκαν πετώντας στους παίκτες σάπιες ντομάτες.

Από την άλλη, η Βόρεια Κορέα συνέχισε την πορεία της και παραλίγο να ξανακάνει την έκπληξη. Στον προημιτελικό με την Πορτογαλία προηγήθηκε 3-0 στο 25ο λεπτό. Όμως τότε ο Αισώπειο αποφάσισε να πάρει το όπλο του πετυχαίνοντας 4 γκολ από το 27’ μέχρι το 59΄, με την Πορτογαλία να κερδίζει τελικά με 5-3. Σε αντίθεση με τους Ιταλούς που έβλεπαν δεκάδες ντομάτες να έρχονται καταπάνω τους, οι Βορειοκορεάτες αντιμετωπίστηκαν ως ήρωες όταν επέστρεψαν στην πατρίδα τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο άνθρωπος που δεν είδε ποτέ γυναίκα, αυτοκίνητο ή κινηματογράφο ‑ Η απίστευτη αληθινή ιστορία

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η απίστευτη ιστορία που μοιάζει βγαλμένη από μυθιστόρημα

Ανεβάζεις βίντεο στο Facebook; Ίσως χάνεις μια ευκαιρία να βγάζεις χρήματα

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Δεν χρειάζεται να είσαι διάσημος influencer για να κερδίζεις από τα βίντεό σου. Αν δημιουργείς πρωτότυπο περιεχόμενο, το Facebook μπορεί να γίνει μια επιπλέον πηγή εισοδήματος.

Το πανέμορφο κτίριο της Ύδρας που λίγοι ξέρουν και όλοι θα ήθελαν να δουν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Από σπίτι ήρωα του 1821 σε στέκι καλλιτεχνών - Η απίθανη μεταμόρφωση ενός αρχοντικού

Έχεις ρίζες από τον Πόντο ή τη Μικρά Ασία; Αυτό το αρχείο μπορεί να κρύβει το οικογενειακό σου παρελθόν

E-Daily 3.Left Χτες
Η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών διέσωσε και δημοσίευσε τον ονομαστικό κατάλογο που συνέταξε το υπουργείο Γεωργίας, με στοιχεία για χιλιάδες οικογένειες προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα.

Έμφυλη βία: Ένα νέο, ελληνικό, σχολικό βιβλίο δίνει λάθος συμβουλές στα κορίτσια

E-Daily 3.Left Χτες
Εν έτει 2026, ένα νέο σχολικό εγχειρίδιο για την έμφυλη βία κατηγορείται ότι διδάσκει στα κορίτσια πώς να προστατεύονται, αντί να διδάσκει στα αγόρια να μην κακοποιούν.

Αυτός είναι ο φυσικός θηρευτής του λαγοκέφαλου στις ελληνικές θάλασσες

E-Daily 3.Left Χτες
Ο απόλυτος κυρίαρχος απέναντι στον τοξικό εισβολέα

Πώς θα ήταν μια πόλη στη Σελήνη σε 100 χρόνια από τώρα; Η Luna Prime και ο εφιάλτης της

E-Daily 3.Left Χτες
Το δέλεαρ της βαρύτητας και η τεχνολογία επιβίωσης

Η Λουπίτα Νιόνγκο τα έβαλε με τον Όμηρο, αλλά μήπως βιάστηκε λίγο;

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Λουπίτα Νιόνγκο ρώτησε γιατί ο Όμηρος δεν έδωσε χώρο στις γυναίκες - αλλά η απάντηση δεν είναι τόσο απλή

Το πάρτι της Πάρις Χίλτον και ο «Ρομπέν των Δασών» που έκλεψε μια τούρτα 3.200 δολαρίων

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο απρόσκλητος μουσικός και η τούρτα των χιλιάδων δολαρίων