E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το πρώτο «μουσικό βίντεο» κυκλοφόρησε το 1894

Πριν από 125 χρόνια

Δημοσίευση 16/5/2019 | 00:06

Το πρώτο «μουσικό βίντεο» κυκλοφόρησε το 1894
@wikipedia.org

Η ιστορία των μουσικών βίντεο ξεκίνησε πολύ πιο παλιά από ότι φαντάζεστε. Το πρώτο εικονογραφημένο τραγούδι, που σήμερα θεωρείται ως ο πρόδρομος των μουσικών βίντεο όπως τα ξέρουμε, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1894, δηλαδή πριν από 125 χρόνια.

Οι εκδότες παρτιτούρων Edward Marks και Joe Stern, προσέλαβαν τον ηλεκτρολόγο George Thomas καθώς και αρκετούς ηθοποιούς, ώστε να διαφημίζουν με έναν καλύτερο και πιο πρωτοποριακό τρόπο το νέο τους τραγούδι «The Little Lost Child». Χρησιμοποιώντας έναν προτζέκτορα της εποχής που λεγόταν «Magic Lantern», ο Thomas πρόβαλε μια σειρά από μη κινούμενες εικόνες σε οθόνη, την στιγμή της ζωντανής εκτέλεσης του τραγουδιού.

Μια σειρά εικόνων λοιπόν προβάλλονταν, δημιουργώντας μια λογική αλληλουχία και φτιάχνοντας μια αφήγηση που ταίριαζε με τους στίχους του τραγουδιού. Με αυτόν τον τρόπο, πρόσθετε περισσότερο συναίσθημα στην μελωδία, κάνοντας το τραγούδι άκρως επιτυχημένο.

@wikipedia.org

Μπορεί κατά την διάρκεια της πρώτης προβολής οι φωτογραφίες να μην είχαν το μέγεθος που έπρεπε και σε αρκετές περιπτώσεις, να εμφανίστηκαν ανάποδα, αλλά όταν διορθώθηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες, η αρχική απογοήτευση μετατράπηκε σε φρενίτιδα, αφού το τραγούδι πούλησε περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίγραφα των παρτιτούρων του.

Αυτή η τεχνική αποδείχθηκε τόσο επιτυχημένη, που χρησιμοποιήθηκε για τέσσερις περίπου δεκαετίες. Τα «μουσικά βίντεο» προβάλλονταν πριν από τις προβολές ταινιών και αύξησε ταυτόχρονα τις πωλήσεις τους. Το τραγούδι «The Little Lost Child» ήταν το πρώτο από τις πολλές επιτυχίες που κατάφεραν να κάνουν οι Marks και Stern από τότε, μένοντας ταυτόχρονα στην ιστορία ως το πρώτο εικονογραφημένο τραγούδι και πρόδρομος των μουσικών βίντεο, που αργότερα κατέκτησαν τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί γιορτάζουν σήμερα Κέρκυρα και Πειραιάς

Ιστορικά 12.12.2025
Ο Αγιος Σπυρίδων αναδείχτηκε από τους λαμπρούς υπερασπιστές της Ορθόδοξης πίστης

Η πόλη όπου το εισιτήριο του λεωφορείου το «πληρώνεις» … με 20 καθίσματα!

Νέα Εποχή 12.12.2025
Μια πρωτοποριακή ιδέα που συνδυάζει άσκηση, τεχνολογία και δωρεάν μετακίνηση ...και αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε τις δημόσιες συγκοινωνίες

Το TIME άλλαξε τους κανόνες: Δες ποιον διάλεξε φέτος για «Πρόσωπο της Χρονιάς»

Stories 12.12.2025
Η πιο ανατρεπτική επιλογή του TIME μέχρι σήμερα – όχι, δεν είναι άτομο.

Μπορεί η έρημος Σαχάρα να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα του πλανήτη;

Stories 12.12.2025
Μια αχαρτογράφητη ενεργειακή «φλέβα χρυσού»

Αυστραλία: Πώς αντέδρασαν οι έφηβοι όταν τους έκοψαν τα social media

Stories 12.12.2025
Η Αυστραλία έγινε η πρώτη χώρα παγκοσμίως που προχώρησε σε πλήρη απαγόρευση πρόσβασης στα social media για άτομα κάτω των 16 ετών

Πληρωμή για τις δουλειές του σπιτιού; Η Ινδία το έκανε πράξη και ο κόσμος παρακολουθεί

Stories 12.12.2025
Ένα τεράστιο κοινωνικό πείραμα βρίσκεται σε εξέλιξη

Μέσα στα σπίτια ανθρώπων που λάτρεψαν τα ρούχα τόσο, που τους έπνιξαν

Stories 12.12.2025
Πώς οι Happy Victims έχτισαν ναούς από ρούχα

Η μαθηματικός που «χάκαρε» το Λόττο και κέρδισε 4 φορές – Η απίστευτη ιστορία πίσω από τα 21 εκατ. δολάρια!

Πρόσωπα Χτες
Η γυναίκα που απέδειξε ότι η τύχη… λύνεται με εξισώσεις

Η χώρα που επιτρέπει την πώληση αλκοόλ μόνο στους πλούσιους

Stories Χτες
Ο κοινωνικός μετασχηματισμός έχει ταξικό πρόσημο

Συναγερμός για την Παιδεία: Η Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης – Τα στοιχεία σοκάρουν

Νέα Εποχή Χτες
Τα νέα στοιχεία της Eurostat και το μόνιμο ελληνικό έλλειμμα στην παιδεία

Ο ελληνικός δήμος που δίνει επίδομα 1.000€ για κάθε γέννα – Ομόφωνο «ναι» που γράφει ιστορία

Νέα Εποχή Χτες
Μια πρωτοποριακή κίνηση που δίνει οικονομική ανάσα και μάχεται τη δημογραφική κρίση