E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Είχαν εκατομμύρια και δεν το ήξερε κανείς, παρά μόνο μετά θάνατον

Δύο περιπτώσεις εκατομμυριούχων που το έκρυβαν καλά

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 12/2/2019 | 00:22

Είχαν εκατομμύρια και δεν το ήξερε κανείς, παρά μόνο μετά θάνατον

Δύο περιπτώσεις εκατομμυριούχων που το έκρυβαν καλά αλλά είχαν πάρα πολλά χρήματα, παρά την απίστευτα λιτή τους ζωή!

Sylvia Bloom 

Kάθε φορά που η Jane Lockshin πήγαινε για μεσημεριανό γεύμα με την ηλικιωμένη θεία της Sylvia, την κερνούσε! Εξάλλου, η Sylvia Bloom ήταν μια απλή γραμματέας, μια χήρα πάνω από μια δεκαετία, που ζούσε σε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο Brooklyn και έπαιρνε το μετρό κάθε πρωί για να πάει στη δουλειά της, σε δικηγορικό γραφείο του Μανχάταν. Εργάστηκε εκεί - με πλήρη απασχόληση - έως ότου ήταν 96 ετών. 

Έτσι, όταν η Bloom πέθανε το 2016, ήταν κάτι σαν σοκ για την ανηψιά της όταν ανακάλυψε ότι η φτωχή της θεία της είχε αφήσει ένα ακίνητο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων! Και το καλύτερο - Είχε επιλέξει να δώσει 8,2 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Έξι εκατομμύρια δολάρια προχώρησαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα στην οδό Henry Settlement, μια οργάνωση κοινωνικών υπηρεσιών στη Νέα Υόρκη. 

Leonard Gigowski

Ως παιδί στο Μιλγουόκι, ο Leonard Gigowski έπαιρνε το λεωφορείο των 6:30 κάθε πρωί για να φτάσει στο σχολείο του Αγίου Φραγκίσκου, το καθολικό γυμνάσιο που αργότερα έγινε το St Thomas More High School.

Μετά από μια στάση στο Πολεμικό Ναυτικό, ο Gigowski άνοιξε ένα κρεοπωλείο και ένα μπακάλικο. Δεν παντρεύτηκε ποτέ και ποτέ δεν ξέχασε το σχολείο του.

Πήγαινε τακτικά και μερικές φορές έτρωγε το μεσημεριανό του γεύμα με τους μαθητές στην καφετέρια. Στα 90α γενέθλιά του, το 2015, οι υπάλληλοι του σχολείου, καθηγητές και προσωπικό, του έκαναν και πάρτυ!

Ο Leonard Gigowski δεν τους ξέχασε ποτέ. Όταν πέθανε άφησε στο σχολείο 13 εκατομμύρια δολάρια!  "Σχεδόν έπεσα από την καρέκλα μου!", δήλωσε ο πρόεδρος του σχολείου, στο περιοδικό Milwaukee Journal Sentinel.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιο πλάσμα του βυθού αντέχει πάνω από πέντε χρόνια χωρίς τροφή ‑ και ποιο είναι το μυστικό του;

E-Daily 1.Hero 05.07.2026
Νέα μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Cell αποκαλύπτει τα βιολογικά μυστικά των γιγάντιων ισοπόδων του βυθού, που επιβιώνουν για χρόνια χωρίς να φάνε.

Ένα post ήταν αρκετό: Η μετοχή που απογειώθηκε μέσα σε λίγες ώρες

E-Daily 3.Left 05.07.2026
Από ένα viral post σε ιστορικό ράλι: Η απίθανη ιστορία της Wendy`s

Ο θάνατος του νυχτερινού ουρανού: Πώς 1,7 εκατομμύρια δορυφόροι απειλούν να σβήσουν τα αστέρια για πάντα

E-Daily 1.Hero 05.07.2026
Μια τυφλή ανθρωπότητα απέναντι στις απειλές του σύμπαντος

Ζευγάρι γλιτώνει το ενοίκιο χάρη σε μια ευφυέστατη ιδέα του μπαμπά

E-Daily 3.Left Χτες
Πώς ένας εργολάβος πατέρας έσωσε την κόρη του από ακριβό νοίκι με μία κίνηση

Μετά από χρόνια στη φυλακή, απογοήτευση και αδιέξοδα άνοιξε μπαρ στον Αρκτικό Κύκλο

E-Daily 3.Left Χτες
Υπάρχουν άνθρωποι που, για να ξαναβρούν τον εαυτό τους, χρειάζονται απλώς μια αλλαγή δουλειάς...

Οικογένεια και παραβατικότητα: Τι ρόλο παίζουν τελικά οι γονείς;

E-Daily 3.Left Χτες
Απαντά η Μαντώ Κωνσταντουλάκη, EMDR Europe Πιστοποιημένη Θεραπευτής για Ενήλικες, Εφήβους και Παιδιά.

Ποιος εγκατέλειψε υπεραυτοκίνητα αξίας εκατομμυρίων κοντά σε αεροδρόμιο ‑ το μυστήριο του LAX

E-Daily 3.Left Προχτές
Δεκάδες σπάνια hypercars αξίας έως 95 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν παρκαρισμένα πίσω από συρματοπλέγματα κοντά στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, χωρίς καμία επίσημη εξήγηση.