E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Είχαν εκατομμύρια και δεν το ήξερε κανείς, παρά μόνο μετά θάνατον

Δύο περιπτώσεις εκατομμυριούχων που το έκρυβαν καλά

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 12/2/2019 | 00:22

Είχαν εκατομμύρια και δεν το ήξερε κανείς, παρά μόνο μετά θάνατον

Δύο περιπτώσεις εκατομμυριούχων που το έκρυβαν καλά αλλά είχαν πάρα πολλά χρήματα, παρά την απίστευτα λιτή τους ζωή!

Sylvia Bloom 

Kάθε φορά που η Jane Lockshin πήγαινε για μεσημεριανό γεύμα με την ηλικιωμένη θεία της Sylvia, την κερνούσε! Εξάλλου, η Sylvia Bloom ήταν μια απλή γραμματέας, μια χήρα πάνω από μια δεκαετία, που ζούσε σε ένα διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στο Brooklyn και έπαιρνε το μετρό κάθε πρωί για να πάει στη δουλειά της, σε δικηγορικό γραφείο του Μανχάταν. Εργάστηκε εκεί - με πλήρη απασχόληση - έως ότου ήταν 96 ετών. 

Έτσι, όταν η Bloom πέθανε το 2016, ήταν κάτι σαν σοκ για την ανηψιά της όταν ανακάλυψε ότι η φτωχή της θεία της είχε αφήσει ένα ακίνητο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων! Και το καλύτερο - Είχε επιλέξει να δώσει 8,2 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Έξι εκατομμύρια δολάρια προχώρησαν σε εκπαιδευτικά προγράμματα στην οδό Henry Settlement, μια οργάνωση κοινωνικών υπηρεσιών στη Νέα Υόρκη. 

Leonard Gigowski

Ως παιδί στο Μιλγουόκι, ο Leonard Gigowski έπαιρνε το λεωφορείο των 6:30 κάθε πρωί για να φτάσει στο σχολείο του Αγίου Φραγκίσκου, το καθολικό γυμνάσιο που αργότερα έγινε το St Thomas More High School.

Μετά από μια στάση στο Πολεμικό Ναυτικό, ο Gigowski άνοιξε ένα κρεοπωλείο και ένα μπακάλικο. Δεν παντρεύτηκε ποτέ και ποτέ δεν ξέχασε το σχολείο του.

Πήγαινε τακτικά και μερικές φορές έτρωγε το μεσημεριανό του γεύμα με τους μαθητές στην καφετέρια. Στα 90α γενέθλιά του, το 2015, οι υπάλληλοι του σχολείου, καθηγητές και προσωπικό, του έκαναν και πάρτυ!

Ο Leonard Gigowski δεν τους ξέχασε ποτέ. Όταν πέθανε άφησε στο σχολείο 13 εκατομμύρια δολάρια!  "Σχεδόν έπεσα από την καρέκλα μου!", δήλωσε ο πρόεδρος του σχολείου, στο περιοδικό Milwaukee Journal Sentinel.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πιο πρωτότυπη ιδέα: Η ευρωπαϊκή πόλη που έβαλε βιβλιοθήκες στα βαγόνια του μετρό

Νέα Εποχή 25.01.2026
Metroteka: Το project που μετατρέπει το μετρό σε παράδεισο για βιβλιοφάγους

Οι «ασφαλείς» δουλειές που κινδυνεύουν πρώτες από την τεχνητή νοημοσύνη

Νέα Εποχή 25.01.2026
Η τεχνητή νοημοσύνη ανεβάζει τον κίνδυνο μιας «jobless recovery» – μιας οικονομικής ανάκαμψης χωρίς ανάλογη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η γυναίκα που πέθανε στην ίδια της την κηδεία

Stories 25.01.2026
Ένα φρικτό περιστατικό

Η χώρα που δεν έχει φυλακές

Stories 25.01.2026
Που εντοπίζονται οι λιγότεροι φυλακισμένοι

Γάμοι χωρισμού: Το κοινωνικό φαινόμενο της Ιαπωνίας που εξαπλώνεται

Stories 25.01.2026
Πόσο βιώσιμη είναι μια τέτοια λύση; Οι Ιάπωνες θα σου πουν

Το νησί που... πρέπει να σπρώχνεται από βάρκες για να ξεκολλήσει από τη στεριά!

Stories 25.01.2026
Σχεδόν κάθε χρόνο, δεκάδες ντόπιοι ιδιοκτήτες σκαφών συνεργάζονται για να το απομακρύνουν από μια γέφυρα

Το βίντεο που μας δίνει ένα μεγάλο μάθημα για τη ζωή

Stories 25.01.2026
Δείτε το και θα καταλάβετε

Τέλος οι πρίζες: Το μέλλον της ενέργειας είναι εδώ ‑ Η χώρα που πρωτοπορεί ξανά

Νέα Εποχή Χτες
Υπερηχητικά κύματα, λέιζερ και ραδιοσυχνότητες αλλάζουν τον κόσμο της ενέργειας

Τα «Δέντρα ‑ Φαντάσματα» του Πακιστάν

Stories Χτες
Η μαζική «μετανάστευση» των αραχνών

Έκλεισε τη θέρμανση για οικονομία και όταν άνοιξε την πόρτα... πάγωσε με αυτό που είδε

Stories Χτες
Έφτιαξε πραγματικό παγωμένο κάστρο μέσα στο διαμέρισμα

Η κρυφή κόρη του Freddie Mercury και η ιστορία της

Πρόσωπα Χτες
Πέθανε στα 48 της πριν περίπου μια εβδομάδα