E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η προφητική πρόβλεψη της Eλληνίδας αστρολόγου για τον θάνατο του John Lennon

Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα το 1969

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 27/11/2018 | 17:49

Η προφητική πρόβλεψη της Eλληνίδας αστρολόγου για τον θάνατο του John Lennon
@morrisonhotelgallery.com

Ο John Lennon θεωρείται ακόμα και σήμερα, 38 χρόνια μετά τον θάνατό του, μια από τις σημαντικότερες μορφές στην ιστορία της μουσικής. Και ήταν. Μαζί με τους «The Beatles» άλλαξαν την ιστορία της μουσικής την δεκαετία του ’60 και έδωσαν νέο νόημα στην έννοια του Rock Star.

Γεννήθηκε στο Λίβεπουλ το 1940 και δολοφονήθηκε από τον Mark Chapman έξω από το σπίτι του στο Μανχάταν, τον Δεκέμβριο του 1980. Η προφητεία που του έδωσε μια αστρολόγος στην Ελλάδα 11 χρόνια νωρίτερα, δεν στάθηκε ικανή να αποτρέψει το τραγικό του τέλος.

Τον Σεπτέμβριο του 1969, ο Lennon ανακοίνωσε στα υπόλοιπα «σκαθάρια» ότι εγκαταλείπει το συγκρότημα και πως θα ακολουθήσει solo καριέρα. Δυο μήνες αργότερα, βρέθηκε για διακοπές στην Ελλάδα μαζί με την Yoko Ono. Ενώ βρισκόταν στην Αθήνα, επισκέφθηκε την αστρολόγο, η οποία έκανε την ανατριχιαστική πρόβλεψη ότι ο Lennon «θα πυροβοληθεί και θα πεθάνει σε ένα νησί».

http://www.meetthebeatlesforreal.com/2014/07/blog-post.html

@meetthebeatlesforreal.com

Ο Lennon και η Ono τρόμαξαν αρχικά και ματαίωσαν το προγραμματισμένο τους ταξίδι στα ελληνικά νησιά, με το σκάφος του Σκωτσέζου τραγουδιστή Donovan. Όπως ανέφερε τον Δεκέμβριο του 2016 η ιστοσελίδα express.co.uk, ο Νίκος Μαστοράκης ανακάλυψε στο σπίτι του ένα βίντεο τρίων λεπτών με το ζευγάρι να περπατά στους δρόμους της Αθήνας. O Έλληνας σκηνοθέτης είπε πως «Ο John και η Yoko πίστεψαν πως οι πυροβολισμοί θα γίνουν σε ένα ελληνικό νησί».

Ωστόσο αργότερα μάλλον αγνόησαν ή δεν μετέφρασαν σωστά την πρόβλεψή της αστρολόγου. Το 1971, ο Lennon και η Yoko μετακόμισαν από το Λονδίνο στην Νέα Υόρκη. To 1973, η πρώτη ειρωνεία έκανε την εμφάνισή της. Το ζευγάρι μετακόμισε στο κτίριο «The Dakota» του Μανχάταν, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Επτά χρόνια αργότερα, ο Chapman τον πυροβόλησε και τον σκότωσε έξω από αυτό το σπίτι. Και η προφητεία της αστρολόγου βγήκε αληθινή: Το Μανχάταν είναι κι αυτό νησί...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιο πολιτικό μήνυμα έστειλαν οι παίκτες της Αργεντινής μετά την πρόκριση στον τελικό και τι ρισκάρουν τώρα

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Μετά τη νίκη επί της Αγγλίας με 2-1 στον ημιτελικό, οι Αργεντινοί ποδοσφαιριστές ύψωσαν πανό για τα Νησιά Μαλβίνες και η FIFA αναμένεται να ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία.

Η ξεχασμένη Ελληνίδα που κατέκτησε πρώτη το Χόλιγουντ – Υπέγραψε με τη Universal όταν κανείς δεν πίστευε ότι θα τα καταφέρει

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Πριν από τη Μελίνα, την Παξινού και την Τζένι Καρέζη, μια νεαρή γυναίκα ελληνικής καταγωγής κατάφερε να γράψει ιστορία στο Χόλιγουντ, υπογράφοντας αποκλειστικό συμβόλαιο με τη Universal Pictures.

Βασιλικό αδιέξοδο στην Ιαπωνία: Γιατί ξέμεινε από πρίγκιπες;

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο θρόνος αδειάζει, όμως η Ιαπωνία επιμένει

Τα παιδιά του lockdown: Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη για την ανάπτυξή τους στα τέσσερα χρόνια

E-Daily 3.Left Χτες
Νέα επιστημονική έρευνα από το Πανεπιστήμιο Σίτι Σεντ Τζορτζ του Λονδίνου αναδεικνύει τις κρυφές επιπτώσεις της πανδημίας στα παιδιά που γεννήθηκαν κατά το πρώτο lockdown.

Ποιος είναι ο θρυλικός πιλότος που έσωσε 155 ανθρώπους και τι αποκάλυψε τώρα για την υγεία του

E-Daily 3.Left Χτες
Ο καπετάνιος Τσέσλεϊ «Σάλι» Σάλενμπεργκερ, ο ήρωας της αναγκαστικής προσγείωσης στον ποταμό Χάντσον το 2009, ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με τη νόσο του Αλτσχάιμερ σε αρχικό στάδιο.

«Ή αυτή ή εγώ»: Η αποκάλυψη της Μάρως Κοντού για το βέτο που της έκλεισε την πόρτα της Φίνος Φιλμ

E-Daily 3.Left Χτες
Χρόνια μετά, η σπουδαία ηθοποιός έμαθε γιατί δεν συνέχισε ποτέ τη συνεργασία της με τη Φίνος Φιλμ, ενώ συγκίνησε μιλώντας για τον τρόπο που φανταζόταν το τέλος της ζωής της.

Το βουνό που φοβάται ο Τραμπ: Το πυρηνικό φρούριο του Ιράν 600 μέτρα κάτω από τη γη

E-Daily 3.Left Χτες
Το μυστήριο γύρω από τη χρήση της εγκατάστασης

Οι Ταλιμπάν στις Βρυξέλλες: Γιατί τους δέχθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση

E-Daily 3.Left Χτες
Το «αγκάθι» των απελάσεων και το διπλωματικό deal