E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς θα ήταν ο κόσμος αν είχαν κερδίσει οι Ναζί

Το σενάριο που ευτυχώς δεν είδαμε ποτέ

Δημοσίευση 1/11/2018 | 00:28

Πώς θα ήταν ο κόσμος αν είχαν κερδίσει οι Ναζί

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε με νίκη των Συμμάχων όποτε δεν μάθαμε -ευτυχώς- ποτέ τι θα γινόταν αν οι Ναζί και ο Άξονας είχαν νικήσει. Ωστόσο ο Χίτλερ είχε ήδη καταστρώσει σχέδια για τον κόσμο αν κατάφερνε να νικήσει τον πόλεμο.

Το όραμα του ήθελε το Ράιχ να απλώνεται σε όλη την Ευρώπη, στα βάθη της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και στην Αφρική – δημιουργώντας έναν κόσμο που θα ονομάζονταν Νέα Τάξη.

Το Βερολίνο σχεδιάζονταν να γίνει η πρωτεύουσα του κόσμου και θα αναδιαμορφωνόταν σε μεγάλο βαθμό ως μια μεγάλη υπερσύγχρονη μητρόπολη.

Και οι σύμμαχοι του Χίτλερ, η Ιαπωνία και η Ιταλία, θα είχαν επίσης μερίδιο στις κατακτήσεις ανά τον κόσμο - καταλαμβάνοντας και προσαρτώντας ολόκληρες χώρες.

Η Βρετανική Daily Star Online αποκάλυψε πως θα μπορούσε να ήταν σήμερα ο κόσμος αν ο Χίτλερ κέρδιζε τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Χίτλερ επιθυμούσε τον πλήρη έλεγχο της Ευρώπης - είτε καταλαμβάνοντας εντελώς είτε τοποθετώντας ελεγχόμενες κυβερνήσεις σε κράτη όπως η Βρετανία και η Γαλλία.

Οι ναζιστές αρχηγοί πολέμου είχαν μεγάλα σχέδια για τη Βρετανία, θέλοντας να καταλάβουν την πατρογονική έδρα Blenheim Palace του Ουίνστον Τσόρτσιλ η οποία θα γινόταν θέρετρο για διακοπές του Χίτλερ.

Ο Χίτλερ ήθελε επίσης να αρπάξει τη στήλη του Νέλσον και να τη μεταφέρει στο Βερολίνο ως το απόλυτο λάφυρο για την ήττα της Βρετανίας.

Η Ρωσία θα είχε σβηστεί από τον χάρτη, με τους Ναζί να διαλύουν εντελώς το κράτος σε κομμάτια σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Ολόκληρες πόλεις θα είχαν ισοπεδωθεί - συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας, του Κιέβου και του Λένινγκραντ.

Σε κάποια έγγραφα αναφέρονται σχέδια σύμφωνα με τα οποία η Μόσχα θα μετατρέπονταν σε μια τεράστια λίμνη, στην απόλυτη προσβολή του ηττημένου Κόκκινου Στρατού.

Η Ευρώπη και τα κατεχόμενα εδάφη θα ήταν γνωστά ως το Μεγάλο Γερμανικό Ράιχ.

Οι δυνάμεις του Χίτλερ θα κατέλαβαν επίσης ολόκληρη την Αφρική - ουσιαστικά χωρίζοντας την ήπειρο με την ιταλική αυτοκρατορία. Οι πρώην αποικίες της Γερμανίας θα είχαν επανέλθει, και το Ράιχ θα είχε πάρει τον έλεγχο πολλών περιοχών από την κεντρική Αφρική.

Θα ήταν ουσιαστικά μια τεράστια αποικία που θα εξυπηρετούσε τη μαζική ανάπτυξη των ρατσιστικών πολιτικών του Χίτλερ. Η περιοχή θα ονομάζονταν Mittelafrika - και ήταν ένα μακροχρόνιο σχέδιο Γερμανίας που καταρτίστηκε πριν από τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο.Οι Ναζί ήθελαν να κατακτήσουν την πλούσια σε πόρους περιοχή και να την χρησιμοποιήσουν για να επεκτείνουν την οικονομική ανάπτυξη της νέας αυτοκρατορίας του Χίτλερ.

Θεωρείται απίθανο ο Χίτλερ να προσπαθούσε να καταλάβει την Αμερική.Είχε οραματιστεί όμως μια επερχόμενη μάχη των ηπείρων μόλις είχε επιτύχει τα όνειρά του να κυριαρχήσει στην Ευρώπη και την Αφρική.

Αν οι Ναζί κατόρθωναν να κερδίσουν τον πόλεμο από την δική τους πλευρά του Ατλαντικού, θα υπήρξε πιθανότατα μια... εναλλακτική εκδοχή του Ψυχρού Πολέμου.

Η ναζιστική ηγεσία αποφάσισε να αφήσει συγκεκριμένα σχέδια για το πώς η Γερμανία μπορούσε να νικήσει και να καταλάβει τις ΗΠΑ, στην επόμενη γενιά των Γερμανών.

Ο Χίτλερ είχε ακόμα σχέδια γνωστά ως Amerikabomber που καταρτίστηκαν για πυρηνικές επιθέσεις στις ΗΠΑ - με τον ηγέτη των Ναζί να έχει εμμονή με την ιδέα της ισοπέδωσης της Νέας Υόρκης.

Χωρίς να χρειάζεται να διεξάγει πόλεμο με τις ΗΠΑ, η αυτοκρατορία της Ιαπωνίας θα είχε επεκτείνει την εμβέλειά της στην Ασία και στη μακρινή ανατολική Σοβιετική Ένωση.

Η Κίνα και οι δύο Κορέες πιθανότατα θα έμπαιναν και στην Ινδία - η οποία εκείνη τη στιγμή αγωνιζόταν για τη Βρετανία.

Η ιταλική αυτοκρατορία του Μπενίτο Μουσολίνι θα επεκτείνονταν σε μέρη της Νότιας Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η Ελλάδα πάντως θα άνηκε στο Μεγάλο Ράιχ κι όχι στην Ιταλία.

Η Ιταλία εντάχθηκε στον πόλεμο και στο πλευρό των Ναζί με την προϋπόθεση ότι θα μπορούσε να καταλάβει τεράστιες εκτάσεις εδάφους - και ο Μουσολίνι είχε φιλοδοξίες να κάνει «δική του» τη διώρυγα του Σουέζ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος εγκατέλειψε υπεραυτοκίνητα αξίας εκατομμυρίων κοντά σε αεροδρόμιο ‑ το μυστήριο του LAX

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Δεκάδες σπάνια hypercars αξίας έως 95 εκατ. ευρώ εντοπίστηκαν παρκαρισμένα πίσω από συρματοπλέγματα κοντά στο αεροδρόμιο του Λος Αντζελες, χωρίς καμία επίσημη εξήγηση.

Η γυναίκα που έσωσε περισσότερα από 10.000 παιδιά από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης – Και η ιστορία σχεδόν την ξέχασε

E-Daily 3.Left 03.07.2026
Η άγνωστη ηρωίδα του Β` Παγκοσμίου Πολέμου που αψήφησε ένα από τα πιο σκληρά καθεστώτα

Η φάρσα με την πίτσα on air, που έκανε τον Βασίλη Λεβέντη τηλεοπικό θρύλο

E-Daily 1.Hero 03.07.2026
Η σκηνή έμεινε στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης

Ποιος ήταν τελικά ο «παίδαρος» στο θρυλικό τραγούδι της Ρίτας Σακελλαρίου;

E-Daily 3.Left Χτες
Παρότι έχουν περάσει χρόνια από την κυκλοφορία του, πολλοί εξακολουθούν να αναρωτιούνται ποιος ήταν

10 μέρη‑«παράδεισος» όπου ζεις σαν βασιλιάς με τα μισά λεφτά – Δες πού μετακομίζουν όλοι!

E-Daily 3.Left Χτες
Πόσο κοστίζει πραγματικά μια ζωή στον παράδεισο; Οι χώρες όπου το πορτοφόλι σου… ανασαίνει!

Ποια αυτοκινητοβιομηχανία «έδιωξε» την AI και γιατί επέστρεψε στους ανθρώπους μηχανικούς

E-Daily 3.Left Προχτές
Η Ford παραδέχτηκε λάθος εκτίμηση μετά από τρία χρόνια εξάρτησης από την τεχνητή νοημοσύνη, με σοβαρά προβλήματα ποιότητας να οδηγούν στην επαναπρόσληψη 350 μηχανικών.

Ποιος είναι ο ψαράς που επιβίωσε 8 μέρες μόνος στον Ειρηνικό και πώς τα κατάφερε

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο 42χρονος Τζούνιορ Απιούτα εντοπίστηκε από αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας έπειτα από οκτώ ημέρες επιβίωσης στα ανοιχτά του Ειρηνικού Ωκεανού.