E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς θα ήταν ο κόσμος αν είχαν κερδίσει οι Ναζί

Το σενάριο που ευτυχώς δεν είδαμε ποτέ

Δημοσίευση 1/11/2018 | 00:28

Πώς θα ήταν ο κόσμος αν είχαν κερδίσει οι Ναζί

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε με νίκη των Συμμάχων όποτε δεν μάθαμε -ευτυχώς- ποτέ τι θα γινόταν αν οι Ναζί και ο Άξονας είχαν νικήσει. Ωστόσο ο Χίτλερ είχε ήδη καταστρώσει σχέδια για τον κόσμο αν κατάφερνε να νικήσει τον πόλεμο.

Το όραμα του ήθελε το Ράιχ να απλώνεται σε όλη την Ευρώπη, στα βάθη της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και στην Αφρική – δημιουργώντας έναν κόσμο που θα ονομάζονταν Νέα Τάξη.

Το Βερολίνο σχεδιάζονταν να γίνει η πρωτεύουσα του κόσμου και θα αναδιαμορφωνόταν σε μεγάλο βαθμό ως μια μεγάλη υπερσύγχρονη μητρόπολη.

Και οι σύμμαχοι του Χίτλερ, η Ιαπωνία και η Ιταλία, θα είχαν επίσης μερίδιο στις κατακτήσεις ανά τον κόσμο - καταλαμβάνοντας και προσαρτώντας ολόκληρες χώρες.

Η Βρετανική Daily Star Online αποκάλυψε πως θα μπορούσε να ήταν σήμερα ο κόσμος αν ο Χίτλερ κέρδιζε τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Χίτλερ επιθυμούσε τον πλήρη έλεγχο της Ευρώπης - είτε καταλαμβάνοντας εντελώς είτε τοποθετώντας ελεγχόμενες κυβερνήσεις σε κράτη όπως η Βρετανία και η Γαλλία.

Οι ναζιστές αρχηγοί πολέμου είχαν μεγάλα σχέδια για τη Βρετανία, θέλοντας να καταλάβουν την πατρογονική έδρα Blenheim Palace του Ουίνστον Τσόρτσιλ η οποία θα γινόταν θέρετρο για διακοπές του Χίτλερ.

Ο Χίτλερ ήθελε επίσης να αρπάξει τη στήλη του Νέλσον και να τη μεταφέρει στο Βερολίνο ως το απόλυτο λάφυρο για την ήττα της Βρετανίας.

Η Ρωσία θα είχε σβηστεί από τον χάρτη, με τους Ναζί να διαλύουν εντελώς το κράτος σε κομμάτια σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Ολόκληρες πόλεις θα είχαν ισοπεδωθεί - συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας, του Κιέβου και του Λένινγκραντ.

Σε κάποια έγγραφα αναφέρονται σχέδια σύμφωνα με τα οποία η Μόσχα θα μετατρέπονταν σε μια τεράστια λίμνη, στην απόλυτη προσβολή του ηττημένου Κόκκινου Στρατού.

Η Ευρώπη και τα κατεχόμενα εδάφη θα ήταν γνωστά ως το Μεγάλο Γερμανικό Ράιχ.

Οι δυνάμεις του Χίτλερ θα κατέλαβαν επίσης ολόκληρη την Αφρική - ουσιαστικά χωρίζοντας την ήπειρο με την ιταλική αυτοκρατορία. Οι πρώην αποικίες της Γερμανίας θα είχαν επανέλθει, και το Ράιχ θα είχε πάρει τον έλεγχο πολλών περιοχών από την κεντρική Αφρική.

Θα ήταν ουσιαστικά μια τεράστια αποικία που θα εξυπηρετούσε τη μαζική ανάπτυξη των ρατσιστικών πολιτικών του Χίτλερ. Η περιοχή θα ονομάζονταν Mittelafrika - και ήταν ένα μακροχρόνιο σχέδιο Γερμανίας που καταρτίστηκε πριν από τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο.Οι Ναζί ήθελαν να κατακτήσουν την πλούσια σε πόρους περιοχή και να την χρησιμοποιήσουν για να επεκτείνουν την οικονομική ανάπτυξη της νέας αυτοκρατορίας του Χίτλερ.

Θεωρείται απίθανο ο Χίτλερ να προσπαθούσε να καταλάβει την Αμερική.Είχε οραματιστεί όμως μια επερχόμενη μάχη των ηπείρων μόλις είχε επιτύχει τα όνειρά του να κυριαρχήσει στην Ευρώπη και την Αφρική.

Αν οι Ναζί κατόρθωναν να κερδίσουν τον πόλεμο από την δική τους πλευρά του Ατλαντικού, θα υπήρξε πιθανότατα μια... εναλλακτική εκδοχή του Ψυχρού Πολέμου.

Η ναζιστική ηγεσία αποφάσισε να αφήσει συγκεκριμένα σχέδια για το πώς η Γερμανία μπορούσε να νικήσει και να καταλάβει τις ΗΠΑ, στην επόμενη γενιά των Γερμανών.

Ο Χίτλερ είχε ακόμα σχέδια γνωστά ως Amerikabomber που καταρτίστηκαν για πυρηνικές επιθέσεις στις ΗΠΑ - με τον ηγέτη των Ναζί να έχει εμμονή με την ιδέα της ισοπέδωσης της Νέας Υόρκης.

Χωρίς να χρειάζεται να διεξάγει πόλεμο με τις ΗΠΑ, η αυτοκρατορία της Ιαπωνίας θα είχε επεκτείνει την εμβέλειά της στην Ασία και στη μακρινή ανατολική Σοβιετική Ένωση.

Η Κίνα και οι δύο Κορέες πιθανότατα θα έμπαιναν και στην Ινδία - η οποία εκείνη τη στιγμή αγωνιζόταν για τη Βρετανία.

Η ιταλική αυτοκρατορία του Μπενίτο Μουσολίνι θα επεκτείνονταν σε μέρη της Νότιας Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η Ελλάδα πάντως θα άνηκε στο Μεγάλο Ράιχ κι όχι στην Ιταλία.

Η Ιταλία εντάχθηκε στον πόλεμο και στο πλευρό των Ναζί με την προϋπόθεση ότι θα μπορούσε να καταλάβει τεράστιες εκτάσεις εδάφους - και ο Μουσολίνι είχε φιλοδοξίες να κάνει «δική του» τη διώρυγα του Σουέζ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χωριό‑φάντασμα της Ελλάδας που εγκαταλείφθηκε, αλλά κάτι εκεί δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί

E-Daily 1.Hero 12.06.2026
Στις ανατολικές ακτές του Αμβρακικού Κόλπου, ένας οικισμός-φάντασμα κρατά ζωντανή τη μνήμη του με έναν απρόσμενο τρόπο

Δεν θέλουμε πια ξαπλώστρα; Γιατί οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα νησιά και ανακαλύπτουν ξανά τα βουνά

E-Daily 3.Left 12.06.2026
Από τα beach bars στα ποτάμια και από τα ακτοπλοϊκά-σοκ στα πέτρινα χωριά: η μεγάλη στροφή των καλοκαιρινών διακοπών έχει ήδη ξεκινήσει

Η μάχη για τον δημόσιο χώρο και το μεγάλο πρόβλημα με τις ομπρέλες στη Χαλκιδική

E-Daily 3.Left 12.06.2026
Στο μικροσκόπιο η αυθαίρετη «κράτηση» θέσεων

Νέα έρευνα: Έχουμε τους πιο κακοπληρωμενους εκπαιδευτικους στην ευρωπη

E-Daily 3.Left Χτες
Πτυχιούχοι με τεράστια ευθύνη, αλλά από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη – Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς

Οι πιο γοητευτικοί άντρες για το 2026: Η λίστα που προκάλεσε αντιδράσεις και η θέση‑έκπληξη της Ελλάδας

E-Daily 3.Left Χτες
Μια νέα διεθνής κατάταξη για το 2026 επιχειρεί να ορίσει πού ζουν οι πιο όμορφοι άντρες του πλανήτη - και τα ευρήματά της έχουν ήδη πυροδοτήσει έντονο διάλογο.

Η γυναίκα που οραματίστηκε έναν κόσμο χωρίς ανδρική κυριαρχία – Έναν αιώνα πριν ο φεμινισμός γίνει μόδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η Μπεγκούμ Ροκέγια τόλμησε να φανταστεί μια κοινωνία όπου οι γυναίκες κυβερνούν και μορφώνονται, σε εποχή που οι περισσότερες δεν είχαν καν δικαίωμα φωνής.

Μουντιάλ 2026: Οι μόλις 8 χώρες που έχουν κατακτήσει τα 22 προηγούμενα τρόπαια

E-Daily 3.Left Χτες
Η μεγαλύτερη έκπληξη, λοιπόν, του 23ου Μουντιάλ θα είναι να το κατακτήσει μια ομάδα που δεν το έχει καταφέρει στο παρελθόν

Η «εξέγερση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία ‑ Γιατί κατέβηκαν στους δρόμους;

E-Daily 3.Left Χτες
Τα φλαμίνγκο ως σύμβολο της αντίστασης

Το πιο ακριβό σπίτι της Βρετανίας μένει άδειο – Εκτός από έναν άστεγο που ζει στη βεράντα του

E-Daily 3.Left Χτες
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ακριβά ακίνητα του Ηνωμένου Βασιλείου

Αυτά τα τρόφιμα κόβονται οριστικά: Η νέα εποχή των σχολικών κυλικείων

E-Daily 3.Left Χτες
Τι δεν θα βρίσκουμε πλέον στα κυλικεία