E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς θα ήταν ο κόσμος αν είχαν κερδίσει οι Ναζί

Το σενάριο που ευτυχώς δεν είδαμε ποτέ

Δημοσίευση 1/11/2018 | 00:28

Πώς θα ήταν ο κόσμος αν είχαν κερδίσει οι Ναζί

Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε με νίκη των Συμμάχων όποτε δεν μάθαμε -ευτυχώς- ποτέ τι θα γινόταν αν οι Ναζί και ο Άξονας είχαν νικήσει. Ωστόσο ο Χίτλερ είχε ήδη καταστρώσει σχέδια για τον κόσμο αν κατάφερνε να νικήσει τον πόλεμο.

Το όραμα του ήθελε το Ράιχ να απλώνεται σε όλη την Ευρώπη, στα βάθη της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και στην Αφρική – δημιουργώντας έναν κόσμο που θα ονομάζονταν Νέα Τάξη.

Το Βερολίνο σχεδιάζονταν να γίνει η πρωτεύουσα του κόσμου και θα αναδιαμορφωνόταν σε μεγάλο βαθμό ως μια μεγάλη υπερσύγχρονη μητρόπολη.

Και οι σύμμαχοι του Χίτλερ, η Ιαπωνία και η Ιταλία, θα είχαν επίσης μερίδιο στις κατακτήσεις ανά τον κόσμο - καταλαμβάνοντας και προσαρτώντας ολόκληρες χώρες.

Η Βρετανική Daily Star Online αποκάλυψε πως θα μπορούσε να ήταν σήμερα ο κόσμος αν ο Χίτλερ κέρδιζε τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Χίτλερ επιθυμούσε τον πλήρη έλεγχο της Ευρώπης - είτε καταλαμβάνοντας εντελώς είτε τοποθετώντας ελεγχόμενες κυβερνήσεις σε κράτη όπως η Βρετανία και η Γαλλία.

Οι ναζιστές αρχηγοί πολέμου είχαν μεγάλα σχέδια για τη Βρετανία, θέλοντας να καταλάβουν την πατρογονική έδρα Blenheim Palace του Ουίνστον Τσόρτσιλ η οποία θα γινόταν θέρετρο για διακοπές του Χίτλερ.

Ο Χίτλερ ήθελε επίσης να αρπάξει τη στήλη του Νέλσον και να τη μεταφέρει στο Βερολίνο ως το απόλυτο λάφυρο για την ήττα της Βρετανίας.

Η Ρωσία θα είχε σβηστεί από τον χάρτη, με τους Ναζί να διαλύουν εντελώς το κράτος σε κομμάτια σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Ολόκληρες πόλεις θα είχαν ισοπεδωθεί - συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας, του Κιέβου και του Λένινγκραντ.

Σε κάποια έγγραφα αναφέρονται σχέδια σύμφωνα με τα οποία η Μόσχα θα μετατρέπονταν σε μια τεράστια λίμνη, στην απόλυτη προσβολή του ηττημένου Κόκκινου Στρατού.

Η Ευρώπη και τα κατεχόμενα εδάφη θα ήταν γνωστά ως το Μεγάλο Γερμανικό Ράιχ.

Οι δυνάμεις του Χίτλερ θα κατέλαβαν επίσης ολόκληρη την Αφρική - ουσιαστικά χωρίζοντας την ήπειρο με την ιταλική αυτοκρατορία. Οι πρώην αποικίες της Γερμανίας θα είχαν επανέλθει, και το Ράιχ θα είχε πάρει τον έλεγχο πολλών περιοχών από την κεντρική Αφρική.

Θα ήταν ουσιαστικά μια τεράστια αποικία που θα εξυπηρετούσε τη μαζική ανάπτυξη των ρατσιστικών πολιτικών του Χίτλερ. Η περιοχή θα ονομάζονταν Mittelafrika - και ήταν ένα μακροχρόνιο σχέδιο Γερμανίας που καταρτίστηκε πριν από τον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο.Οι Ναζί ήθελαν να κατακτήσουν την πλούσια σε πόρους περιοχή και να την χρησιμοποιήσουν για να επεκτείνουν την οικονομική ανάπτυξη της νέας αυτοκρατορίας του Χίτλερ.

Θεωρείται απίθανο ο Χίτλερ να προσπαθούσε να καταλάβει την Αμερική.Είχε οραματιστεί όμως μια επερχόμενη μάχη των ηπείρων μόλις είχε επιτύχει τα όνειρά του να κυριαρχήσει στην Ευρώπη και την Αφρική.

Αν οι Ναζί κατόρθωναν να κερδίσουν τον πόλεμο από την δική τους πλευρά του Ατλαντικού, θα υπήρξε πιθανότατα μια... εναλλακτική εκδοχή του Ψυχρού Πολέμου.

Η ναζιστική ηγεσία αποφάσισε να αφήσει συγκεκριμένα σχέδια για το πώς η Γερμανία μπορούσε να νικήσει και να καταλάβει τις ΗΠΑ, στην επόμενη γενιά των Γερμανών.

Ο Χίτλερ είχε ακόμα σχέδια γνωστά ως Amerikabomber που καταρτίστηκαν για πυρηνικές επιθέσεις στις ΗΠΑ - με τον ηγέτη των Ναζί να έχει εμμονή με την ιδέα της ισοπέδωσης της Νέας Υόρκης.

Χωρίς να χρειάζεται να διεξάγει πόλεμο με τις ΗΠΑ, η αυτοκρατορία της Ιαπωνίας θα είχε επεκτείνει την εμβέλειά της στην Ασία και στη μακρινή ανατολική Σοβιετική Ένωση.

Η Κίνα και οι δύο Κορέες πιθανότατα θα έμπαιναν και στην Ινδία - η οποία εκείνη τη στιγμή αγωνιζόταν για τη Βρετανία.

Η ιταλική αυτοκρατορία του Μπενίτο Μουσολίνι θα επεκτείνονταν σε μέρη της Νότιας Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η Ελλάδα πάντως θα άνηκε στο Μεγάλο Ράιχ κι όχι στην Ιταλία.

Η Ιταλία εντάχθηκε στον πόλεμο και στο πλευρό των Ναζί με την προϋπόθεση ότι θα μπορούσε να καταλάβει τεράστιες εκτάσεις εδάφους - και ο Μουσολίνι είχε φιλοδοξίες να κάνει «δική του» τη διώρυγα του Σουέζ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όταν η Πάολα Ρεβενιώτη συνάντησε τη «Δήμητρα της Λέσβου» στην Σκάλα Συκαμιάς

E-Daily 1.Hero 14.07.2026
Η συγκλονιστική συνάντηση της Πάολας Ρεβενιώτη με τη «Δήμητρα» της Σκάλας Συκαμιάς το 2017 αποτελεί σήμερα ένα σπάνιο ντοκουμέντο για τη διαφορετικότητα και τον αποκλεισμό.

Πωλείται το εγκαταλελειμμένο «παλάτι» του Γιάννη Πουλόπουλου

E-Daily 1.Hero 14.07.2026
Η άνοδος και η πτώση του θρυλικού «Ουράνιου Τόξου»

Εκεί που εμείς κάνουμε διακοπές, κάποιες γυναίκες φοβούνται να πάνε στη δουλειά

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Οι γυναίκες πίσω από το ελληνικό καλοκαίρι: Παρενόχληση, φόβος και σιωπή

Γιατί βγήκαν οι αγιοβασίληδες στο δρόμο, καλοκαιριάτικα, στη Δανία;

E-Daily 1.Hero 14.07.2026
Η πόλη που γέμισε Αγιους Βασίληδες ενώ η Ευρώπη έλιωνε από τη ζέστη

Τέλος το checkout στις 12; Η νέα τάση στα ξενοδοχεία γίνεται viral

E-Daily 1.Hero 14.07.2026
Μια νέα πολιτική που επιτρέπει στους επισκέπτες να μένουν ακριβώς 24 ώρες από τη στιγμή του check-in γίνεται viral και ίσως αλλάξει για πάντα τον τρόπο που ταξιδεύουμε

14 Ιουλίου 1789: Η μέρα που οι Γάλλοι έγραψαν ιστορία... κι ο Βασιλιάς τους δεν κατάλαβε τίποτα!

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Το ημερολόγιο του Λουδοβίκου ΙΣΤ`: «Σήμερα... Rien»

«Ως έφηβη είχα σχέση με έναν 37χρονο» ‑ Η αληθινή εξομολόγηση μιας σκοτεινής ιστορίας χειραγώγησης

E-Daily 3.Left Χτες
«Επειδή η διαφορά ηλικίας και εξουσίας με έκανε να νιώθω ότι δεν μπορούσα να πω «όχι»»

Γιατί χάνετε το σήμα όταν ταξιδεύετε με πλοίο ‑ Τι συμβαίνει στη θάλασσα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απόσταση από την ακτή, η καμπυλότητα της Γης και οι καιρικές συνθήκες είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν το ίντερνετ στα πλοία πρόβλημα για τους επιβάτες.

Ποιοι προορισμοί πνίγονται από τουρίστες ‑ και ποιες ελληνικές πόλεις βρίσκονται στη λίστα

E-Daily 3.Left Χτες
Δύο ελληνικές πόλεις κατατάσσονται στους δέκα πιο υπερφορτωμένους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τι συνέβη στην Καλιφόρνια: Η αύξηση μισθού που γύρισε μπούμερανγκ

E-Daily 3.Left Χτες
Ο στόχος των 30 δολαρίων την ώρα

Ποια ελληνική πόλη έχει τον πιο μολυσμένο αέρα ‑ δείτε την κατάταξη

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ελλάδα κατατάσσεται στην 67η θέση παγκοσμίως σε ρύπανση, με μέση συγκέντρωση PM2.5 σχεδόν τριπλάσια από το όριο ασφαλείας του ΠΟΥ.

Ποιο «κράτος» κρυβόταν για 700 χρόνια ανάμεσα σε Ισπανία και Πορτογαλία ‑ και πώς εξαφανίστηκε

E-Daily 3.Left Προχτές
Το Couto Mixto, ένα μικρό αυτόνομο πολιτικό μόρφωμα στα ισπανο-πορτογαλικά σύνορα, έζησε επτά αιώνες με καθεστώς ανεξαρτησίας πριν διαγραφεί οριστικά από τον χάρτη το 1864