E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Μόσχα έδωσε ντοκουμέντα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου τζιχαντιστών‑Τουρκίας

η ένταση παραμένει

Δημοσίευση 25/12/2015 | 18:49

Η Μόσχα έδωσε ντοκουμέντα για το λαθρεμπόριο πετρελαίου τζιχαντιστών‑Τουρκίας

Μπορεί η ένταση των προηγουμένων ημερών στη σχέση Τουρκίας-Ρωσίας να φαινόταν ότι είχε αποκλιμακωθεί, αλλά μάλλον τα πράγματα δεν είχαν έτσι ακριβώς. Η Μόσχα σήμερα μίλησε με ντοκουμέντα για τις καταγγελίες περί λαθρεμπορίου πετρελαίου τζιχαντιστών-Τουρκίας.

Ο αντιστράτηγος του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας μιλώντας σήμερα, ανήμερα Χριστουγέννων, σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει, μέσω δορυφόρων, 12.000 βυτία και φορτηγά στα τουρκο-ιρακινά σύνορα.

«Οι αεροφωτογραφίες δείχνουν ότι στην περιοχή Ζάκχο (μια πόλη στο ιρακινό Κουρδιστάν) υπάρχουν 11.775 βυτία και φορτηγά, τα οποία βρίσκονται και από τις δυο πλευρές των τουρκο-ιρακινών συνόρων», είπε χαρακτηριστικά ο Σεργκέι Ρουντσκόι και πρόσθεσε: «Πρέπει να σημειωθεί ότι το πετρέλαιο τόσο από το Ιράκ όσο και από τη Συρία έρχεται δια μέσου του οδοφράγματος του Ζάκχο».

Ο αξιωματούχος του ρωσικού γενικού επιτελείου ανέφερε ακόμη ότι τα επαγγελματικά φορτηγά που είναι φορτωμένα με πετρέλαιο εξακολουθούν και τώρα να διασχίζουν τα τουρκο-συριακά σύνορα, μέσω διαφορετικών όμως, από των αρχικών, διαδρομών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο αριθμός των βυτίων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά πετρελαίου από τη Συρία μέσω των βόρειων και δυτικών διαδρομών, μειώνεται συνεχώς.«Με βάση τα δορυφορικά δεδομένα, ο αριθμός των βυτίων που μετακινούνται μέσω της βόρειας διαδρομής προς το διυλιστήριο στην τουρκική πόλη Μπάτμαν έχει μειωθεί σημαντικά» είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αξιωματούχος προσθέτοντας ότι και ο αριθμός των φορτηγών που ακολουθούν τη δυτική διαδρομή, ανάμεσα στις τουρκικές πόλεις Ρεϊνχάλι (κοντά στα συριακά σύνορα) και στην Αλεξανδρέττα, έχουν μειωθεί σε 265 οχήματα.

Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία στη Συρία έχει καταστρέψει περίπου 2.000 βυτία τα οποία χρησιμοποιούνταν από τους ισλαμιστές για τη μεταφορά πετρελαίου και μάλιστα μόνο την τελευταία εβδομάδα τα ρωσικά βομβαρδιστικά κατέστρεψαν 17 κομβόι βυτίων, αλλά και εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες για την εξόρυξη και επεξεργασία πετρελαίου.

Οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία, αναφέρει το RT, έχουν αναγκάσει τους τρομοκράτες να ψάξουν για νέες διαδρομές για τη μεταφορά του αργού πετρελαίου. Σήμερα τα βυτία κινούνται από την επαρχεία Ντέιρ αλ Ζορ της Συρίας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ισλαμικού κράτος, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ με κατεύθυνση το Ζάκχο και τη Μοσούλη.

«Παρά την μεγάλη παράκαμψη που χρειάζεται να κάνουν πλέον, το σημείο τερματισμού της διαδρομής του λαθρεμπορίου παραμένει η Τουρκία», κατέληξε ο Ρουντσκόι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για έβδομη φορά στους κρίκους και ιστορικό χρυσό μετάλλιο

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει αντίπαλο στους κρίκους και το απέδειξε για ακόμα μία φορά!

Ισραήλ: Μια τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τη Χαμάς πριν την επιχείρηση στη Ράφα, σύμφωνα με αξιωματούχους

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι συνομίλησαν με τους Αιγύπτιους ομολόγους τους

«Δεν πωλείται»: Γιατί η Κίνα θα κρατήσει για τον εαυτό της την τεχνολογία του TikTok

Tech + Science Χτες
Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί το TikTok για να προτείνει περιεχόμενο στους χρήστες φαίνεται πως πλεονεκτεί του ανταγωνισμού

Πάτρα: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη του Πανεπιστημίου στο γραφείο του

Ελλάδα Χτες
Ο κ. Μπούρας υποστηρίζει ότι οι φοιτητές περιφρουρούν και το αυτοκίνητό του για να μην μπορέσει να φύγει από το Πανεπιστήμιο

Πέθανε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Κωστής Ζώης

Ελλάδα Χτες
Οι ταινίες του είχαν βραβευτεί στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης αλλά και στο εξωτερικό

Η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Εργκίν Αταμάν

Αθλητικά Νέα Χτες
Η συμπεριφορά ανθρώπων της Μακάμπι προς τον Εργκίν Αταμάν στο ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR, έγινε αιτία να αντιδράσει η Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωσή της.

Το άλυτο μυστήριο στις ΗΠΑ με τύπο που είχε καλέσει σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Σκότωσα 12 πόρνες»

Κόσμος Χτες
Όσοι άκουγαν την εκπομπή εκείνο το βράδυ του 1997, δεν πίστευαν ότι ένας άνδρας ομολογούσε δημόσια ότι σκότωσε 12 γυναίκες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ελλάδα και Ισπανία δεν στέλνουν πυραύλους

Ελλάδα Χτες
Ο Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ισπανία αρνούνται να ενισχύσουν την εμπόλεμη χώρα με πυραυλικά συστήματα

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Κόσμος Χτες
Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο