E-Daily

Παγκόσμια Ημέρα του καφέ με… εκπλήξεις για τους λάτρεις του καφέ!

Δημοσίευση 20/9/2022 | 14:55

Παγκόσμια Ημέρα του καφέ με… εκπλήξεις για τους λάτρεις του καφέ!

Παγκόσμια ημέρα του καφέ η σημερινή και σίγουρα έχεις ήδη απολαύσει το πρώτο καφεδάκι της ημέρας! Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση με μέτρο μπορεί να έχει ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό, την ψυχική σου διάθεση και τη νοητική σου λειτουργία. Μην το παρακάνεις όμως, όσο κι αν σου αρέσει, γιατί εκτός από τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, θα σου προκαλέσει και πολλά νεύρα... Απόλαυσέ τον με ηρεμία, χαλαρή διάθεση και μέτρο!

Οι μηχανές espresso μας κάνουν να νιώσουμε έστω και για λίγο σαν ιταλοί baristas, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να φτιάξουμε espresso στο χώρο μας. Όμως, πριν αποφασίσουμε ποιο μοντέλο θα αγοράσουμε, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά κάθε διαφορετικού τύπου μηχανής espresso, ώστε να επιλέξουμε τον κατάλληλο για τις ανάγκες μας.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

Η κάθε μηχανή espresso έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά. Καλό θα είναι να διαλέξουμε με βάση τις πραγματικές απαιτήσεις μας χωρίς να παραγνωρίσουμε τα εν γένει θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά του κάθε είδους.Σας παρουσιάζουμε μια λίστα με τους τύπους μηχανών espresso με τα πιο δημοφιλή προϊόντα για να διαλέξετε!

Οι μηχανές espresso έχουν χωριστεί σε 6 ευρείες κατηγορίες αναλόγως τον τύπο τους. Οι βασικές διαφορές μεταξύ των μηχανών espresso εντοπίζονται στη δυνατότητα να εκτελούν αυτόματα ή χειροκίνητα λειτουργίες (όπως η δημιουργία πίεσης, η εκχύλιση του καφέ κ.α.) ,  αλλά και στο είδος του καφέ που δέχονται (αλεσμένο, κόκκους καφέ, κάψουλες).

Καφετιέρες Εστιών (μακινέτα ή μπρίκι espresso)

Είναι οι παραδοσιακές συσκευές παρασκευής espresso και πολύ δημοφιλείς ακόμη και σήμερα στην Ιταλία. Οπτικά μας παραπέμπουν στο γνωστό «μπρίκι» και για να λειτουργήσουν απαιτείται μόνο μία εστία.

Βρείτε την ΕΔΩ μόνο 14,90€

Θετικά

 • Η ευκολία χρήσης
 • Το χαμηλό κόστος αγοράς
 • Ο εύκολος και γρήγορος καθαρισμός
 • Η δυνατότητα λειτουργίας χωρίς ρεύμα 

Αρνητικά

 • Αποδίδουν χαμηλή πίεση  για αυτό και ο καφές που παράγουν δεν μπορεί να θεωρηθεί κανονικός espresso (συνήθως είναι γνωστός με το όνομα μόκα)
 • Η ποσότητα του καφέ που πρέπει να βάλουμε στην ειδική θήκη είναι καθορισμένη και εξαρτάται από το μέγεθος της καφετιέρας 

Χειροκίνητες μηχανές espresso (Εμβόλου / Μοχλού)

Χρησιμοποιούν ένα έμβολο το οποίο ωθείται χειροκίνητα μέσω ενός μοχλού/λαβής για τη δημιουργία της απαραίτητης πίεσης. Μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε πλήρη έλεγχο ολόκληρης της διαδικασίας. Μπορούμε δηλαδή να καθορίσουμε την πίεση, την έναρξη και την παύση της εκχύλισης, καθώς και την ποσότητα του αλεσμένου καφέ που θα βάλουμε.

Βρείτε την ΕΔΩ μόνο 89,90€

Θετικά

 • Η δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης του συνόλου των παραμέτρων που καθορίζουν το αποτέλεσμα της εκχύλισης, ώστε ο καφές να είναι απόλυτα σύμφωνος με τις προτιμήσεις μας

Aρνητικά

 • Η δυσκολία χρήσης τους, αφού απαιτούν αρκετή εμπειρία και δεξιότητα
 • Το κόστος αγοράς τους, που κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα
 • Η διαδικασία, η οποία γίνεται χειροκίνητα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα λάθους
 • O μεγάλος όγκος που καταλαμβάνουν

Ημιαυτόματες μηχανές espresso

Χρησιμοποιούν μία ηλεκτρική αντλία νερού για τη δημιουργία πίεσης. Η έναρξη και η παύση της εκχύλισης γίνεται χειροκίνητα.

Βρείτε την ΕΔΩ μόνο 107,90€

Θετικά

 • Η καθορισμένη πίεση μας βοηθάει να έχουμε ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα σε σχέση με τις χειροκίνητες μηχανές espresso
 • Η εύκολη δημιουργία αφρογάλακτος, μέσω ειδικού εξαρτήματος που οι περισσότερες διαθέτουν
 • Η δυνατότητα να δέχονται αλεσμένο καφέ 

Αρνητικά

 • Το γεγονός ότι χρειάζεται αρκετή εξάσκηση (καθορισμός ποσότητας καφέ, πάτημα του στο αντίστοιχο εξάρτημα της καφετιέρας και υπολογισμός χρόνου εκχύλισης) για πετύχουμε ένα γευστικό espresso
 • Ο καφές πρέπει να είναι σωστά κομμένος

Μηχανές με σύστημα κάψουλας

Όπως είναι προφανές από την ονομασία τους τροφοδοτούνται με κατάλληλες κάψουλες καφέ. Η παρασκευή του espresso πραγματοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού. 

Βρείτε την εδώ μόνο με 99,00 €

 Θετικά

 • Η ευκολία χρήσης τους
 • Η δυνατότητα παρασκευής και άλλων ροφημάτων τροφοδοτώντας τη μηχανή με την κατάλληλη κάψουλα
 • Ο μικρός όγκος που καταλαμβάνουν
 • Η απουσία αναγκαιότητας καθαρισμού της

Αρνητικά

 • Ο καφές αν και φυλάσσεται αεροστεγώς μέσα στις κάψουλες, δεν μπορεί να κοπεί ακριβώς πριν την παραγωγή του καφέ στη καφετιέρα
 • Το υψηλότερο κόστος παρασκευής ανά φλιτζάνι ροφήματος
 • Η ύπαρξη περιορισμού στις ποικιλίες καφέ που μπορούμε να δοκιμάσουμε, αφού η πλειονότητα των μηχανών λειτουργούν μόνο με συγκεκριμένες κάψουλες. Στο σημείο αυτό θα πρέπει σημειωθεί ότι οι εταιρείες συνεχώς επεκτείνουν τη ποικιλία σε κάψουλες.

Πολυκαφετιέρες

Παρέχουν τη δυνατότητα παρασκευής πολλών ειδών καφέ (Cappuccino, Espresso , Φίλτρου) μέσω μίας μόνο συσκευής.

Βρείτε την ΕΔΩ μόνο 139,00€

Θετικά

 • Ο συνδυασμός δύο συσκευών σε μία μπορεί να εξοικονομήσει χώρο στην κουζίνα
 • Το κόστος της πολυκαφετιέρας μπορεί να είναι μικρότερο από το συνολικό κόστος αγοράς δύο ξεχωριστών συσκευών

Αρνητικά

 • Ο μεγάλος όγκος της συσκευής
 • Ενδέχεται να μην παράγουν το τέλειο αποτέλεσμα σε όλα τα είδη καφέ που υποστηρίζουν σε σχέση με τις μηχανές που ειδικεύονται σε ένα είδος

Αυτόματες μηχανές espresso

Έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τις ημιαυτόματες με τη διαφορά ότι οι χρόνοι εκχύλισης μπορούν και να καθοριστούν αν το θελήσουμε. Λειτουργούν συνήθως με 2 προγράμματα, ένα για μονή και ένα για διπλή δόση espresso, πέρα από τη χειροκίνητη έναρξη-παύση της εκχύλισης.

Βρείτε την ΕΔΩ

Θετικά

 • Η ευκολία χρήσης τους αφού το μόνο που απαιτείται είναι η εισαγωγή του καφέ και η επιλογή προγράμματος
 • Η δυνατότητα αυτόματης παρασκευής και άλλων ροφημάτων με βάση τον espresso (π.χ cappuccino)
 • Η λειτουργία του αυτόματου καθαρισμού που διαθέτουν κάποια μοντέλα

Αρνητικά

 • Το υψηλό κόστος αγοράς
 • Η μεγαλύτερη ευπάθεια σε βλάβες λόγω της πολύπλοκης κατασκευής τους
 • Η απουσία οποιασδήποτε δυνατότητας παρέμβασης κατά τη διαδικασία παρασκευής του espresso


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eκπτώσεις έως ‑ 50% σε παιδικά παιχνίδια!

Σήμερα
Βρείτε ό,τι παιχνίδι ψάχνετε στα καλύτερα ηλεκτρονικά παιδικά καταστήματα παιχνιδιών!Επιλέξτε ανάμεσα σε χιλιάδες κωδικούς παιχνιδιών, των μεγαλύτερων εταιρειών.

Black Friday εκπτώσεις ξεκίνησαν έως ‑ 70% σε πυτζάμες και εσώρουχα

Σήμερα
Δείτε το κατάλογο με τα καλύτερα online καταστήματα για να κάνετε τις αγορές σας από την άνεση του σπιτιού σας.Ανανεώστε το στυλ και την εμφάνισή σας!

Black Friday εκπτώσεις έως ‑ 85% σε είδη σπιτιού!

Σήμερα
Το διαδικτυακό shopping είναι έτσι κι αλλιώς ο ευκολότερος τρόπος αγορών και οι τεράστιες ευκαιρίες θα σε περιμένουν 24 ώρες το 24ωρο online.Ανανεώστε όλους τους χώρους του σπιτιού σας.Θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε είδη σπιτιού, λευκά είδη και όχι μόνο!

Μια λίστα με όλες τις προσφορές έως ‑ 80% σε προϊόντα ομορφιάς & περιποίησης

Σήμερα
H Black Friday αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να δοκιμάσεις νέα προϊόντα ομορφιάς, αλλά και για να αποκτήσεις για ακόμα μια φορά όλα τα αγαπημένα σου προϊόντα εξοπλίζοντας έτσι το νεσεσέρ σου στις καλύτερες τιμές!

Black Friday εκπτώσεις έως ‑ 80% σε αθλητικά είδη και παπούτσια!

Σήμερα
Αν περιμένετε τη σωστή στιγμή για να αποκτήσετε ένα νέο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών ή μια νέα τσάντα γυμναστικής, τότε το Black Friday είναι αυτή η στιγμή. σε πολλές περιπτώσεις οι εκπτώσεις αυτές ξεκινάνε από το 50%.

Εκπτώσεις έως ‑ 50% σε βαλίτσες κ είδη ταξιδιού

Σήμερα
Καταγράψαμε μια λίστα με οικονομικές επιλογές σε είδη ταξιδιού προκειμένου να κάνετε τις αποδράσεις σας με όλα τα απαραίτητα!

Bρήκαμε online προσφορές έως ‑ 90% σε προϊόντα τεχνολογίας και ηλεκτρικές συσκευές

Σήμερα
Το διαδικτυακό shopping είναι έτσι κι αλλιώς ο ευκολότερος τρόπος αγορών και οι τεράστιες ευκαιρίες θα σε περιμένουν 24 ώρες το 24ωρο online.

Black Friday εκπτώσεις έως ‑ 95% από τα μεγαλύτερα eshops ένδυσης!

Σήμερα
Η μεγαλύτερη γιορτή εμπορίου είναι αναμφίβολα αφιερωμένη στους λάτρεις των εκπτώσεων οι οποίοι λαμβάνουν μια φορά το χρόνο την ευκαιρία να επωφεληθούν από τις υψηλότερες εκπτώσεις σε μια τόσο μεγάλη ποικιλία προϊόντων.

Black Friday εκπτώσεις έως ‑ 60% σε επώνυμες γυναικείες τσάντες

Χτες
Δείτε το κατάλογο με τα καλύτερα online καταστήματα για να κάνετε τις αγορές σας από την άνεση του σπιτιού σας.Ανανεώστε το στυλ και την εμφάνισή σας!

Black Friday εκπτώσεις σε παιδική ένδυση ‑ υπόδηση!

Χτες
Μιας και η περίοδος της Black Friday ξεκίνησε σας βρήκαμε μια λίστα με ρούχα και παπούτσια για να ανανεώσετε τη ντουλάπα των παιδιών σας!

Ανακαλύψαμε τις καλύτερες προσφορές σε Public και Media Markt

Χτες
Οι καλύτερες προσφορές σε τηλεοράσεις και smartphones έχουν ήδη ξεκινήσει γι αυτό δείτε μια λίστα με συγκεντρωμένες όλες τις προσφορές.
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.