E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς θα κάνετε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης του 2018

Ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Δημοσίευση 28/12/2017 | 09:14

Πώς θα κάνετε αίτηση για το επίδομα θέρμανσης του 2018

Άμεσα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους για το επίδομα θέρμανσης. Το πιθανότερο είναι ότι η πλατφόρμα στο Taxisnet για την υποβολή των αιτήσεων θα ανοίξει εντός του πρώτο δεκαημέρου του Ιανουαρίου.

Το επίδομα θα είναι φέτος «ψαλιδισμένο» κατά 50% σε σύγκριση με πέρσι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των δικαιούχων θα μείνει μεν ίδιος, όπως επίσης ίδια παραμένουν και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Ωστόσο, τα ποσά και τα λίτρα που δικαιούται κάθε νοικοκυριό θα διαφοροποιηθούν ανά ζώνη.

Με τη μείωση κατά 50% του ποσού που θα χορηγείται σε κάθε δικαιούχο, το συνολικό ύψος του κονδυλίου που θα διατεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 για τη χορήγηση του επιδόματος της περιόδου από 15-10-2017 έως 30-4-2018 θα είναι 55 εκατ. ευρώ, ακριβώς το μισό απ’ αυτό το οποίο χορηγήθηκε κατά την προηγούμενη περίοδο διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης (110 εκατ. ευρώ).

Λίγο πριν ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη για τη υποβολή των αιτήσεων, οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

1. Με ποιους κωδικούς εισερχόμαστε στην Εφαρμογή Δικαιούχων του Επιδόματος πετρελαίου Θέρμανσης;

α) Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συνδέονται χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet.

β. Οι χρήστες που δε διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, θα ταυτοποιούνταιεναλλακτικά δίνοντας Α.Φ.Μ. και αριθμό ειδοποίησης κάποιουεκκαθαριστικού / πράξης προσδιορισμού φόρου Δήλωσης Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων των τελευταίων πέντε ετών.

Εάν δε θυμάστε τους κωδικούς πρόσβασης και τυχαίνει το όνομα χρήστη (username) να ταυτίζεται με τον Α.Φ.Μ. σας, τότε δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον εναλλακτικό τρόπο σύνδεσης. Για αυτό θα πρέπει να ανακτήσετε τον κωδικό πρόσβασής σας μέσω των σχετικών διαδικασιών.

2. Ο προμηθευτής πετρελαίου δεν μου έδωσε στοιχεία για να υποβάλω αίτησηχορήγησης επιδόματος. Πώς θα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων;

Ο προμηθευτής πετρελαίου δεν δίνει στοιχεία για την υποβολή της αίτησής σας. Κάθε παραστατικό αγοράς πετρελαίου υποβάλλεται από τον προμηθευτήστην Α.Α.Δ.Ε

Αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι:

- Η σωστή αναγραφή του Α.Φ.Μ. σας ή του Α.Φ.Μ. διαχειριστή-εκπροσώπου αν πρόκειται για πολυκατοικία ή του Α.Φ.Μ. της πολυκατοικίας εφόσον έχει δηλωθεί από το διαχειριστή.

- Η σωστή αναγραφή του αριθμού παροχής της Δ.Ε.Η. ή του κοινόχρηστου αριθμού παροχής, αν πρόκειται για πολυκατοικία.

ΠΡΟΣΟΧΗ! τα στοιχεία του Α.Φ.Μ. και του αριθμού παροχής της Δ.Ε.Η. πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του προμηθευτή και στην αίτησή σας.

3. Είμαστε μια πολυκατοικία, όπου κάθε διαμέρισμα έχει δικό του καυστήρα. Πρέπει να τη δηλώσουμε σαν πολυκατοικία ή ο κάθε ένοικος να κάνει αίτηση ως κάτοικος μονοκατοικίας;

Θα κάνετε χωριστή αίτηση ο καθένας ως κάτοικος μονοκατοικίας, με την προϋπόθεση ότι θα προμηθευτείτε πετρέλαιο με διαφορετικά παραστατικά αγοράς. Τα στοιχεία του Α.Φ.Μ. και του αριθμού παροχής της Δ.Ε.Η. πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του πρατηριούχου και αντίστοιχα στην αίτηση κάθε δικαιούχου.

4. Έχω υποβάλει την αίτησή μου στο Μητρώο Δικαιούχων Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης, το παραστατικό αγοράς όμως αναγράφει τον Α.Φ.Μ. της συζύγου μου. Θα υπάρξει πρόβλημα στην διασταύρωση των στοιχείων;

Η διασταύρωση των στοιχείων δεν θα ολοκληρωθεί. Τα στοιχεία του Α.Φ.Μ. και τουαριθμού παροχής της Δ.Ε.Η. πρέπει να είναι τα ίδια στο παραστατικό του πρατηριούχου και στην αίτησή σας.

5. Η πίστωση του λογαριασμού μου δεν πραγματοποιείται λόγω ανενεργού IBAN πουέχω δηλώσει. Πώς μπορώ να τον διορθώσω;

Θα προβείτε σε τροποποιητική αίτηση στην οποία θα διορθώσετε τον ΙΒΑΝ ή να δηλώσετε το νέο IBAN από την αντίστοιχη επιλογή στην οθόνη «Προβολή Διασταυρωμένων Αγορών Πετρελαίου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καμένα Βούρλα: Βυθίστηκε σκάφος με τρεις επιβάτες ‑ Σώθηκαν από το λιμενικό

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Εξέπεμψαν σήμα κινδύνου με καπνογόνο οι επιβαίνοντες του σκάφους

BBC για χανταϊό: «Υπάρχει Έλληνας στο Hondius» ‑ Εκκενώνεται στην Τενερίφη το πλοίο

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Οι επιβάτες απομακρύνονται σταδιακά από το πλοίο με μικρές λέμβους και μεταφέρονται στην ακτή υπό αυστηρό υγειονομικό έλεγχο

Τζιτζιφιές: Πυροβόλησαν γυναίκα έξω από κατάστημα ‑ Συνελήφθη ο δράστης

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Ο δράστης συνελήφθη λίγη ώρα μετά την επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις

Νέες ταυτότητες: Τι ισχύει αν δεν έχετε βγάλει μέχρι το καλοκαίρι

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Η απόφαση για την αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων συνδέεται άμεσα με την ανάγκη βελτίωσης των μέτρων ασφαλείας

Φόβοι για βεντέτα μετά τη δολοφονία του Νικήτα: «Αν βγει έξω η 56χρονη σε ένα μήνα θα είναι νεκρή»

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Φίλος του άτυχου 21χρονου εξέφρασε τις ανησυχίες του για το άνοιγμα ενός «κύκλου αίματος»

Τραγωδία στο Ντένβερ: Αεροσκάφος χτύπησε άτομο στον διάδρομο ‑ «Ακούστηκε κρότος και μετά ουρλιαχτά»

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Θανατηφόρο περιστατικό στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντένβερ κατά την απογείωση πτήσης της Frontier Airlines, με δεκάδες επιβάτες να βιώνουν στιγμές τρόμου και τις αρχές να διεξάγουν έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος

Αγρια δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Τον πυροβόλησαν και πέταξαν το πτώμα του στον Λουδία

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
H συνάντηση των τριών Ρομά κατέληξε σε άγρια δολοφονία

Τρομερά επεισόδια στο ντέρμπι της Τσεχίας: Εισβολή εκατοντάδων οπαδών με καπνογόνα

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Διακοπή στο Σλάβια Πράγας – Σπάρτα Πράγας με τους οπαδούς των γηπεδούχων να εισβάλουν με καπνογόνα στο γήπεδο για να τα ρίξουν στους φιλοξενούμενους, ενώ επιτέθηκαν και σε ποδοσφαιριστές.

Metallica: Και όμως συνέβη ‑ Πόσα Ρίχτερ σεισμό κατέγραψε το Γεωδυναμικό στο ΟΑΚΑ

E-Daily 3.Left 10.05.2026
Το φαινόμενο αυτό, γνωστό ως «concert quakes», επιβεβαιώθηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Από εδώ ξεκίνησε ο χανταϊός: Αυτό είναι το «σημείο μηδέν» που έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Το Hondius φαίνεται πως αποτελεί το όχημα διασποράς του χανταϊού στον κόσμο

Eurovision 2026: Το BBC συνδέει το “Ferto” του Akyla με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Διθυραμβικά σχόλια συνεχίζει να συγκεντρώνει η ελληνική συμμετοχή