E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Franz Ferdinand ψάχνουν ρίμες στο Twitter!

Καμιά φορά και οι καλύτεροι στιχουργοί ξεμένουν από έμπνευση.

Δημοσίευση 30/9/2009 | 21:38

Οι Franz Ferdinand ψάχνουν ρίμες στο Twitter!

Οι Franz Ferdinand ψάχνουν ρίμες στο Twitter!

Συνήθως οι στιχουργοί έχουν στο συρτάρι τους διάφορα «κόλπα» για τις περιπτώσεις εκείνες που η έμπνευση στερεύει. Γιατί κακά τα ψέματα κάποια στιγμή οι ρίμες έρχονται δύσκολα. Όμως πριν από μερικές μέρες ο Αlex Kapranos, των Franz Ferdinand, σκέφθηκε μια πρωτότυπη ιδέα για να βγει από το στιχουργικό αδιέξοδο. Κατέφυγε στο Twitter και ζήτησε τη βοήθεια των χιλιάδων followers που έχει, για να ολοκληρώσει τους στίχους στο τραγούδι που ετοίμαζε.

Συγκεκριμένα έγραψε στο www.twitter.com/alkapranos «Μόλις γράψαμε την τέλεια γλυκόπικρη μελωδία. Χρειαζόμαστε μόνο το αντικείμενο των στίχων. Το μόνο που έχω είναι fizzy cola bottles». Δεν χρειαζόταν κάτι περισσότερο για να αρχίσει μια μαραθώνια ανταλλαγή tweets με φίλους του γκρουπ, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λέξη για ομοιοκαταληξία με το «bottles» και το «haribo» (δεν κάνετε λάθος… στους στίχους τρύπωσαν και οι γνωστές καραμέλες).

Όταν κάποια στιγμή προτάθηκε η λέξη «Αριστοτέλης» (Aristotle) για ρίμα του «Bottle», ο Kapros απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ότι έχουν προλάβει οι Monty Python να το χρησιμοποιήσουν και ότι «απαγορεύεται» να επαναληφθεί μια ήδη υπάρχουσα ομοιοκαταληξία σε άλλο τραγούδι. Η συζήτηση όπως είναι λογικό εκτροχιάστηκε σύντομα καταλήγοντας στη Margaret Thatcher, και κάπου εκεί ο Alex αποσυνδέθηκε χωρίς να ανακοινώσει την τελική του απόφαση. Σύντομα όμως, όταν το τραγούδι θα κυκλοφορήσει, κάποιος φίλος του συγκροτήματος εκεί έξω θα δικαιούται να φωνάξει «αυτό ήταν δική μου ιδέα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Aντιδράσεις για τη σαδομαζοχιστική σκηνή με κολάρο σκύλου που δεν υπάρχει στο βιβλίο

Σινεμά Χτες
Στην ταινία πρωταγωνιστούν η Μάργκοτ Ρόμπι και ο Τζέικομπ Ελόρντι

Eurovision 2026: Πρώτο το τραγούδι του Akyla στις στοιχηματικές εταιρείες

Eurovision Προχτές
Το «Ferto» είναι στα φαβορί για πρωτιά

5 φορές που ηθοποιοί απάντησαν πανέξυπνα σε ηλίθιες ερωτήσεις

Σινεμά Προχτές
Όταν η υπομονή εξαντλείται, η «μαγεία» συμβαίνει όχι μπροστά από τις κάμερες των ταινιών, αλλά μπροστά στα μικρόφωνα του red carpet

Eurovision 2026 ‑ Εθνικός Τελικός: Όλες οι εμφανίσεις των 14 καλλιτεχνών για την εκπροσώπηση της Ελλάδας

Xmas Προχτές
14 καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή της Πειραιώς 260 για το εισιτήριο στη Eurovision της Βιέννης – οι εμφανίσεις, τα φαβορί και οι στιγμές που ξεχώρισαν

Eurovision 2026: Τι ώρα είναι ο ελληνικός τελικός – Τα φαβορί και πώς ψηφίζουμε

Μουσική 15.02.2026
Απόψε, Κυριακή (15/2) διεξάγεται ο Μεγάλος Τελικός του Sing for Greece 2026

Μαρίνα Σάττι x Leon of Athens ‑ «Εδώ»

Μουσική 13.02.2026
Όταν ο χρόνος σταματά εκεί που υπάρχει αγάπη

Η νέα ταινία που θα σε κάνει να φοβάσαι το μέλλον

Σινεμά 12.02.2026
Υπερβολή η ζοφερή πραγματικότητα;

Ταινίες της εβδομάδας: Wuthering Heights ‑ Γιατί μας ελκύει ακόμα το πιο τοξικό love story της λογοτεχνίας;

Σινεμά 11.02.2026
Οι ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες