Παπακωνσταντίνου: Ποτέ δεν ζήτησα αλεξίσφαιρη BMW
Ποιους καρφώνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 18/9/2012 | 00:00

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θέλησε να σταματήσει το θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με την αλεξίσφαιρη BMW αξίας 750.000 ευρώ.
Η BMW χρησιμοποιούνταν από τον ίδιο και έπειτα πέρασε στην κατοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο 3.000 κυβικών, αποδίδει 315 άλογα, ενώ έχει ειδικά συστήματα δορυφορικής τηλεπικοινωνίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Δημοκρατία", ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε: "Ποτέ δεν ζήτησα αλεξίσφαιρο και αλεξίβομβο αυτοκίνητο", ενώ τονίζεται μάλιστα πως η απόφαση να τη χρησιμοποιεί ως υπουργός Οικονομικών τον τελευταίο χρόνο της θητείας του ανήκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Με αυτόν τον τρόπο ο πρώην υπουργός πετά το μπαλάκι στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη, στον Χρήστο Παπουτσή και στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που τη χρησιμοποιεί ακόμα.
Το θέμα αυτό έφτασε έφτασε στη Βουλή μέσω σχετικής ερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει απαντήσει ακόμη.






