E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ανακοίνωση της εταιρείας για τα βρεφικά γάλατα που αποσύρονται

Η ανακοίνωση της Frezyderm μετά την απόφαση του ΕΟΦ

Δημοσίευση 11/12/2017 | 20:27

Η ανακοίνωση της εταιρείας για τα βρεφικά γάλατα που αποσύρονται

Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με το βρεφικό γάλα, παρτίδες του οποίου αποσύρθηκαν από την ελληνική αγορά, υπό το φόβο σαλμονέλας, εξέδωσε η Frezyderm, η οποία εισάγει το γάλα Frezylac στην Ελλάδα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Αγαπητοί γονείς,

γνωρίζουμε ότι κάθε μητέρα και κάθε πατέρας που εμπιστεύονται το βρεφικό γάλα FREZYLAC της εταιρίας μας (το οποίο παράγεται στο εργοστάσιο της παγκοσμίου ηγέτιδας στο χώρο της βρεφικής διατροφής LACTALIS) θα έχει θορυβηθεί, λόγω της από 10-12-2017 ανακοίνωσης της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών της Γαλλίας περί προληπτικής ανάκλησης συγκεκριμένων παρτίδων βρεφικού γάλακτος που παρήχθη στις εγκαταστάσεις της ως άνω εταιρίας και κυκλοφόρησαν (και) στην Ελλάδα. Τα ίδια γάλατα άλλωστε δίνουμε και εμείς οι ίδιοι στα παιδιά μας. Ωστόσο, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η FREZYDERM, έχει από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της θεσμοθετήσει οικειοθελώς -και επιπροσθέτως όλων των προβλεπόμενων από το κοινοτικό και τα ημεδαπά δίκαια υποχρεώσεων που έχει τόσο η ίδια η παραγωγός στα εργοστάσια της (LACTALIS) όσο και η κάθε εισαγωγέας (FREZYDERM)- αυστηρότατες εσωτερικές και εξωτερικές διαδικασίες ποιοτικών ελέγχων όλων ανεξαιρέτως των προϊόντων της, πολλώ δε μάλλον των προϊόντων βρεφικής διατροφής που προορίζονται για την πολυτιμότερη και πιο ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα κάθε κοινωνίας. Κανένα προϊόν της FREZYDERM, είτε παράγεται στις εγκαταστάσεις μας είτε στις εγκαταστάσεις των μεγαλύτερων εταιριών του κόσμου, δεν διατίθεται στους καταναλωτές εάν προηγουμένως δεν έχει ελεγχθεί σύμφωνα με τα δικά μας παράλληλα και πρόσθετα συστήματα ελέγχου. Εάν κάποιο, οποιοδήποτε, προϊόν FREZYDERM δεν περάσει και τους δικούς μας ελέγχους, απλώς επιστρέφεται στο εργοστάσιο παραγωγής ως απαράδεκτο ή καταστρέφεται.

Ειδικά για το Βρεφικό Γάλα Frezylac που διαθέτουμε, όλες ανεξαιρέτως οι παρτίδες μας, ανεξαρτήτως των πιστοποιητικών ποιοτικών ελέγχων και ασφαλείας που ούτως ή άλλως αναγκαστικά οφείλουν να φέρουν κατά την εισαγωγή τους από τα εργοστάσια παραγωγής, ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ κατά την εισαγωγή τους στην Ελλάδα από ανεξάρτητο Πιστοποιημένο Εργαστήριο Υψηλού Τεχνολογικού Επιπέδου και ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ σε ενδελεχή και εξαντλητικό Φυσικοχημικό και Μικροβιολογικό Έλεγχο, ώστε να μην καταλείπεται καμία απολύτως αμφιβολία για την ασφάλεια και την άριστη ποιότητα τους. Μόνο μετά την 100% επιτυχία της κάθε παρτίδας επί του διπλού ελέγχου, επιτρέπουμε να διακινηθεί στην αγορά και να φθάσει στα χέρια σας.

Σαλμονέλα: Προσωρινή προληπτική ανάκληση προϊόντων για αποφυγή της παραμικρής πιθανότητας

Καμία από τις παρτίδες βρεφικού γάλακτος που έχουμε εισάγει και διακινήσει το 2017, ούτε φυσικά οι συγκεκριμένες παρτίδες που οποίες καλείται να ανακαλέσει η παραγωγός εταιρείας Lactalis για προληπτικούς λόγους, δεν είχε εμφανίσει το παραμικρό πρόβλημα ούτε είχε κινήσει έστω και την παραμικρή υποψία υπάρξεως του βακτηρίου της σαλμονέλας. Ωστόσο, η FREZYDERM έχοντας απόλυτη σιγουριά για την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων μας, από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης των γαλλικών αρχών και σε συνεργασία με το εργοστάσιο παραγωγής, τα συνεργαζόμενα εξωτερικά εργαστήρια ελέγχου αλλά και τις ημεδαπές ελεγκτικές αρχές, παρακολουθεί και εξετάζει το ζήτημα, χωρίς να φείδεται ανθρωπίνου δυναμικού υψηλού κύρους, εξοπλισμού και πόρων, για να μην καταλείπεται καμία απολύτως αμφιβολία για την άριστη ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων που διαθέτει υπό τα σήματα της. Ήδη η εταιρία μας έχει ενεργοποιήσει όλους τους προβλεπόμενους μηχανισμούς και είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τον ΕΟΦ για την άμεση λήψη όλων των τυχόν αναγκαίων μέτρων. Σύντομα θα επανέλθουμε με επίσημη ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση φυσικά, έχουμε σε πρώτη διάθεση, και προς κατάθεση τους στον ΕΟΦ, πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση των ανεξάρτητών εργαστηρίων με τα αποτελέσματα ελέγχων ποιότητας και ασφάλειας όλων των συγκεκριμένων παρτίδων βρεφικού γάλακτος, τα οποία επιβεβαιώνουν την ασφάλεια του προϊόντος και την έλλειψη οποιουδήποτε προβλήματος. Ωστόσο, οι αρμόδιες γαλλικές αρχές, επιδεικνύοντας την μέγιστη αυστηρότητα και ευαισθησία επί του θέματος, αποφάσισαν την γενική και άνευ εξαιρέσεως προληπτική ανάκληση των συγκεκριμένων παρτίδων σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι, η FREZYDERM σεβόμενη την εύλογη ανησυχία του καταναλωτικού κοινού, συντονιζόμενη απολύτως με αυτήν τη διεθνή προσπάθεια που ξεκίνησαν οι γαλλικές εποπτικές αρχές και προς διευκόλυνση των ελέγχων των αρμοδίων αλλοδαπών και ημεδαπών αρχών, και ιδίως προς διευκόλυνση των εργασιών του ΕΟΦ και των υπηρεσιών του που αποφάσισε ομοίως την προσωρινή προληπτική ανάκληση των συγκεκριμένων παρτίδων βρεφικού γάλακτος, συνεργάζεται απολύτως και ανακαλεί από τα δίκτυα της προληπτικά τις παρτίδες αυτές και όλα τα προϊόντα τους, παρά το γεγονός ότι δεν έχει διαπιστωθεί κανένα απολύτως πρόβλημα ακόμα και κατά τη διενέργεια και των επιπρόσθετων ελέγχων που η FREZYDERM διενήργησε με την εισαγωγή τους. Η ανάκληση, σύμφωνα και με τις σχετικές ανακοινώσεις του ΕΟΦ, είναι προληπτική και προσωρινή, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικοί έλεγχοι και να λάβει ο ΕΟΦ τις οριστικές αποφάσεις του. Η FREZYDERM, ευθύς μόλις έλαβε γνώση του θέματος, ενημερώνει διαρκώς τα δίκτυα διανομής της (φαρμακεία και φαρμακαποθήκες), για όλες τις αναγκαίες ενέργειες εκ μέρους τους.

Τέλος, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι οι Βιολογικές Βρεφικές Κρέμες Frezylac εισάγονται από άλλη παραγωγό εταιρεία στη Γερμανία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρία Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Μερτς και Στάρμερ για χρήση ναρκωτικών

Κόσμος 11.05.2025
«Την τύχη της Ευρώπης αποφασίζουν εξαρτημένοι»

Πρόστιμο 400 ευρώ αν δεν έχετε αυτό το χαρτί στο αυτοκίνητο

Ελλάδα 11.05.2025
Ποιο είναι αυτό το χαρτί - πού θα το βρείτε

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Δεν ισχύουν όσα είπε ο Κασσελάκης για συνεργασία»

Πολιτική 11.05.2025
«Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας

Τραγωδία στην Ηλεία: Nεκρός 4χρονος που έπεσε στη χαράδρα στη Νέδα

Ελλάδα 11.05.2025
Κατέληξε ο 4χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά όταν κατά τη διαρκεια πεζοπορίας έπεσε μαζί με τον πατέρα του σε χαράδρα στη Νέδα, στα σύνορα Ηλείας και Μεσσηνίας

Νέα Σμύρνη: Το άγνωστο οικογενειακό δράμα πίσω από τη δολοφονία του 45χρονου από τον πατέρα του

Ελλάδα 11.05.2025
Ο πατέρας του άνδρα μαχαίρωσε τον άτυχο 45χρονο στο λαιμό

Πάπας Λέων: Η πρώτη προσευχή του στο Βατικανό – «Τέλος ο πόλεμος, ποτέ ξανά»

Κόσμος 11.05.2025
«Κουβαλώ στην καρδιά μου τα βάσανα του αγαπημένου ουκρανικού λαού» σημείωσε

Αγρίνιο: Ποινικές διώξεις για τους 40 θανάτους στη ΜΕΘ του νοσοκομείου την περίοδο της πανδημίας

Ελλάδα 11.05.2025
Κακουργηματικές διώξεις κατά μελών της διοίκησης και της νοσηλευτικής υπηρεσίας

Ρόδος: Ανδρας θάφτηκε ζωντανός κάτω από χώματα

Ελλάδα 11.05.2025
Στο σημείο έχουν σπεύσει 12 πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούν με κάθε μέσο για να προσεγγίσουν το σημείο και να απεγκλωβίσουν τον άνδρα

«Fake news τα περί απαγόρευσης λειτουργίας ψησταριών σε πανηγύρια» – Δεν έχει αλλάξει καμία ρύθμιση λέει η ΝΔ

Ελλάδα 11.05.2025
«Αυτό που προβλέπεται εδώ και πολλά χρόνια είναι ότι η προσφορά φαγητού θα πρέπει να γίνεται από πωλητές που φέρουν την κατάλληλη άδεια»

Ζελένσκι: Πρώτα εκεχειρία, μετά συνομιλίες με τη Ρωσία

Κόσμος 11.05.2025
Ο Πούτιν πρότεινε άμεσες διαπραγματεύσεις την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη ενώ Ευρωπαίοι και Τραμπ μιλούσαν για εκεχειρία από τη Δευτέρα

Οικογενειακή τραγωδία στη Νέα Σμύρνη: Πατέρας μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον γιο του

Ελλάδα 11.05.2025
Οι αστυνομικοί βρήκαν νεκρό μέσα σε λίμνη αίματος τον 45χρονο

Επίδειξη ισχύος από την Τουρκία: Επιτυχημένο δοκιμαστικό πλήγμα του κατευθυνόμενου πυραύλου ATMACA, τουρκικής κατασκευής

Κόσμος 11.05.2025
«Αλλη μια πρωτιά στη Γαλάζια Πατρίδα» αναφέρεται στην ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Αμυνας