E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τσίπρας: Η περιπέτεια της Ελλάδας θα λάβει τέλος τον Αύγουστο του 2018

«Για πρώτη φορά πιστεύω ότι δεν αποτελεί πλέον όνειρο»

Δημοσίευση 24/11/2017 | 09:51

Τσίπρας: Η περιπέτεια της Ελλάδας θα λάβει τέλος τον Αύγουστο του 2018

Για την περιπέτεια της Ελλάδας που οδεύει προς το τέλος της μίλησε σε συνέντευξή του στη Le Figaro ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι η «περιπέτεια» της Ελλάδας θα λάβει τέλος τον Αύγουστο 2018 λέγοντας χαρακτηριστικά: «Για πρώτη φορά πιστεύω ότι δεν αποτελεί πλέον όνειρο».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η Ελλάδα πλήρωσε ένα πολύ βαρύ τίμημα στην ευρωπαϊκή κρίση και ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα, υποβλήθηκε σε μεγάλες θυσίες τα τελευταία επτά χρόνια. «Έγιναν πολλά λάθη, τόσο από την ελληνική, όσο και από την ευρωπαϊκή πλευρά. Και αυτό το πληρώσαμε πολύ ακριβά» είπε.

«Όταν εκλέχθηκα για πρώτη φορά τον Ιανουάριο 2015 με τη βούληση του λαού, επρόκειτο για μία καθαρή εντολή αλλαγής κατεύθυνσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Θυμάστε πόσο δύσκολες ήταν οι διαπραγματεύσεις το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ορισμένοι θεωρούσαν ότι οι Έλληνες έπρεπε να τιμωρηθούν» είπε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Και πρόσθεσε: «Όμως, κατορθώσαμε να αποφύγουμε το χειρότερο και να παραμείνουμε στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης. Αποφύγαμε συλλογικά τις διαιρέσεις στην Ευρώπη και παραμερίσαμε εκείνους που προετοίμαζαν αυτού του είδους το σενάριο. Δύο χρόνια μετά, η ανάπτυξη επιστρέφει, στο 2% το 2017, και για το 2018 οι προβλέψεις την ανεβάζουν στο 2,5%. Περιορίσαμε τις κοινωνικές αδικίες. Και εργαζόμαστε σκληρά με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και όλες τις ενεργές ελληνικές δυνάμεις ώστε αυτή η περιπέτεια να λάβει τέλος τον Αύγουστο 2018. Για πρώτη φορά, πιστεύω ότι δεν αποτελεί πλέον όνειρο».

Αναφερόμενος στην Ευρώπη δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνει περισσότερο ελκυστική για τους νέους, να προτείνει προγράμματα. «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να γίνουν περισσότερο δημοκρατικοί. Δεν μπορούμε πλέον να λαμβάνουμε όλες τις αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ένα φόρουμ συζητήσεων τεχνοκρατών ή πολιτικών ηγετών, όπου στο τέλος αυτός που έχει την περισσότερη ισχύ, την μεγαλύτερη πειθώ επιβάλλει την απόφασή του, δηλαδή, ας μην κρυβόμαστε, η Γερμανία. Έχουμε επίσης το κοινό όραμα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει με τον σωβινισμό και τον εθνικισμό. Πρέπει να προστατεύσουμε, αλλά ταυτόχρονα και να μοιραστούμε, τις κυριαρχίες μας» εξήγησε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο πιο αξιολάτρευτος γάμος: Νηπιαγωγός στη Κομοτηνή παντρεύτηκε με παρανυφάκια τους 20 μαθητές της

Ελλάδα 18.03.2026
«Είναι κομμάτι της καθημερινότητας και της ζωής μου, δεν γινόταν να λείπουν από αυτή τη σημαντική μας στιγμή. Τα χαμόγελα, η χαρά και ο ενθουσιασμός των παιδιών έκαναν ακόμα πιο ξεχωριστό όλο το κλίμα του γεγονότος», τόνισε η νύφη

Νέο εύρημα στο ναυάγιο του πλοίου του Έλγιν στα Κύθηρα: Βρέθηκε θραύσμα πιθανόν από τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα

Πολιτισμός 18.03.2026
Ήταν από τα ιδιόκτητα πλοία του Λόρδου Έλγιν το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων και για τη μεταφορά των Γλυπτών του Παρθενώνα

Αγαλμα του Ιησού Χριστού 26 μέτρων τοποθετήθηκε στα σύνορα Λιβάνου‑Συρίας ως μήνυμα ειρήνης

Κόσμος 18.03.2026
Το έργο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από κάτοικο της περιοχής

Ανέγερση 2.350 κοινωνικών κατοικιών από το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο ‑ Οι δικαιούχοι

Ελλάδα 18.03.2026
Την υλοποίηση παρεμβάσεων που απαντούν σε δύο από τις σημαντικότερες προκλήσεις, τη στεγαστική κρίση και το ενεργειακό κόστος, προβλέπει το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο

Σκoτώθηκε ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν

Κόσμος 18.03.2026
Την είδηση μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ

Τέμπη: Ολοκληρώθηκε η ανάκριση για το «μπάζωμα» ‑Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα 18.03.2026
Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η κύρια δίκη για τα Τέμπη ολοκληρώθηκε η ανάκριση για την αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος

Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές στην Αττική ‑ Μέχρι πότε θα διαρκέσουν τα φαινόμενα

Καιρός 18.03.2026
Βροχές, σποραδικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι έως 8 μποφόρ, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Τουρκία: Θρίλερ με νεκρή 27χρονη influencer ‑ Στο «μικροσκόπιο» ηθοποιός που την είδε τελευταίος

Κόσμος 18.03.2026
Ο μυστηριώδης θάνατος της 27χρονης κοπέλας προκαλεί πολλά ερωτηματικά καθώς προέκυψε μόλις λίγες ώρες μετά την επιστροφή της από ταξίδι.

Ψήφισαν… όλοι τον Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκλογική νίκη με 99,93%

Κόσμος 18.03.2026
«Πάρτι» στα social για το 0,07% στη Βόρεια Κορέα που δεν τον ψήφισε

Βηρυτός: Η στιγμή που ισραηλινός βομβαρδισμός κατεδαφίζει κτήριο 22 ορόφων, δείτε βίντεο

Κόσμος 18.03.2026
Το κτήριο είχε γίνει στόχος και στις 12 Μαρτίου καθώς θεωρείται ότι η Χεζμπολάχ το χρησιμοποιούσε για να αποθηκεύει χρήματα

Το Ιράν επιβεβαίωσε τη δολοφονία του Αλί Λαριτζανί

Κόσμος 18.03.2026
Νεκρός και ο γιος του

Προειδοποίηση Αραγτσί: Ο πόλεμος «θα πλήξει όλο τον κόσμο»

Κόσμος 18.03.2026
«Το κύμα των παγκόσμιων επιπτώσεων μόλις ξεκίνησε»