E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι θα αλλάξει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Δύο εκατομμύρια καταναλωτές αναμένεται να πληρώνουν ηλεκτρονικά το 2018

Δημοσίευση 23/11/2017 | 19:14

Τι θα αλλάξει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Αλλαγές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης, σε ομιλία του στην οποία χαρακτήρισε ανέφικτο και αχρείαστο το στόχο του μνημονίου για μείωση του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ στο 50% και έκανε λόγο για στρεβλώσεις της αγοράς που πρέπει να αρθούν.

Σύντομα η ΔΕΗ θα εκδίδει μηνιαίους λογαριασμούς για τους καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά, ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης.

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης μιλώντας στο συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017» του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), οι καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά τώρα είναι 850.000, ενώ το 2018 προβλέπεται να είναι 2 εκατομμύρια.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για την πώληση λιγνιτικών μονάδων που είναι σε εξέλιξη, ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι κρίσιμος παράγοντας είναι το εύλογο τίμημα που θα εισπράξει η επιχείρηση το οποίο, όπως είπε, θα επιτρεψει τη στροφή σε άλλες επενδύσεις, στρατηγικής σημασίας και πιο αποδοτικές όπως οι ανανεώσιμες πηγές. «Σε ένα χρόνο η αγορά θα έχει διαφορετική εικόνα από σήμερα. Η ΔΕΗ θα έχει μερίδιο κάτω του 50% στην παραγωγή και σημαντική αλλά όχι δεσπόζουσα θέση. Θα υπάρχουν πολλοί ισχυροί παίκτες και αυτοί που θα πάρουν λιγνιτικές μονάδες καλό είναι να πάρουν και μερίδιο αγοράς. Με την πώληση των μονάδων θα γίνει επένδυση ύψους 800-900 εκατ. ευρώ στη Φλώρινα , στα ορυχεία και την κατασκευή της δεύτερης μονάδας, που δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει από τη ΔΕΗ» ανέφερε ο πρόεδρος της επιχείρησης.

Αντίθετα στο επίπεδο της λιανικής, η εκτίμηση της ΔΕΗ είναι πως ο στόχος για περιορισμό του μεριδίου στο 50% ως το 2020 είναι ανέφικτος αλλά και αχρείαστος. Όπως είπε, μόνο το 3,5% των καταναλωτών έχουν μετακινηθεί από τη ΔΕΗ (σε επίπεδο όγκου το μερίδιο της ΔΕΗ είναι 83,5%) και για να επιτευχθεί ο στόχος πρέπει να φύγουν 4,5 εκατ. ρολόγια. «Δεν έχω δει κανένα επιχειρηματικό πλάνο γι' αυτό», είπε ο κ. Παναγιωτάκης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζήτησε να απεμπλακεί ο σχεδιασμός της αγοράς από τη διαπραγμάτευση καθώς, όπως είπε, ο σχεδιασμός δεν μπορεί να γίνει βάζοντας «τικ» στα κουτάκια που μας έχουν δώσει οι προιστάμενοί μας. Ζήτησε επίσης το κόστος του Κοινωνικού Τιμολογίου να καταβάλλεται από τον προυπολογισμό και όχι από τους προμηθευτές. Άσκησε εξάλλου κριτική στον τροπο λειτουργίας του δικτυου διανομής (η σημερινή κατάσταση, όπως είπε, δεν είναι αποδεκτή και πρέπει να αλλάξει), ενώ ανήγγειλε παρεμβάσεις για τη δημιουργία «έξυπνου νησιού» με αυξημένη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Καλλιάνος: 145 αγγειοχειρούργοι ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Πολιτική 29.04.2024
Με μία σκληρή επιστολή όλες οι επιστημονικές εταιρείες και ενώσεις Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα καταδικάζουν τη στάση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Καλλιάνου

Ρένα Δούρου: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Ελλάδα 29.04.2024
Η πρώτη δήλωση της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση για το Μάτι

Ποινές έως 111 έτη για το Μάτι, αλλά εξαγοράσιμες: Φυγαδεύτηκαν οι κατηγορούμενοι

Ελλάδα 29.04.2024
Απογοήτευση των συγγενών μετά την ανακοίνωση των ποινών - Το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές σε χρηματικές προς 10 ευρώ ημερησίως

Πάσχα: Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων

Ελλάδα 29.04.2024
Αναχωρούν για τα νησιά, αυξημένη η κινητικότητα στο λιμάνι του Πειραιά

Προσποιήθηκε τον υπάλληλο του ΥΠΟΙΚ και απέσπασε από ιδιοκτήτη καφέ 2.000 ευρώ

Ελλάδα 29.04.2024
Ο δράστης συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες Κυριακή στην Τούμπα, στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που παρέλαβε το συμφωνηθέν ποσό από τον παθόντα

Μπόνους παραγωγικότητας για τους δημόσιους υπαλλήλους ‑ Τι προβλέπει

Ελλάδα 29.04.2024
Θα είναι οι προϊστάμενοι εκείνοι που θα ανάβουν στους υπαλλήλους τους το πράσινο φως για το μπόνους παραγωγικότητας

Φωτιά στο Μάτι: Οργή για την απόφαση του δικαστηρίου από τους συγγενείς των θυμάτων

Ελλάδα 29.04.2024
«Έπρεπε από μόνοι τους να μπουν στη φυλακή! Όλοι αθώοι; Δεν υπάρχει δικαιοσύνη»

«Μπλόκο» στην υποβολή χιλιάδων φορολογικών δηλώσεων ‑ Τι πρέπει να κάνετε

Οικονομία 29.04.2024
Χιλιάδες δηλώσεις που είναι προσυμπληρωμένες από την ΑΑΔΕ, μπλοκάρονται από το σύστημα και δεν εκκαθαρίζονται

Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι: Ένοχοι 6 κατηγορούμενοι

Ελλάδα 29.04.2024
Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης