Κως: Καψόνια άλλων εποχών σε στρατόπεδο του νησιού
Έντονες οι διαμαρτυρίες των φαντάρων
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 7/9/2012 | 00:00

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες φαντάρων και γονέων για την άσχημη συμπεριφορά του στελεχικού δυναμικού στο στρατόπεδο 80 ΕΑΡΜΕΘ της Κω.
Στην ιστοσελίδα του δικτύου ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος αναφέρονται πολλές περιπτώσεις βάναυσων τακτικών και καψονιών ακόμη και μπροστά στο Διοικητήριο. Ακραία λεκτική βία και προσβολές δέχονται οι φαντάροι, ενώ οι διοικητές και οι αξιωματικοί αδιαφορούν. Όπως αναφέρεται, εκτός αυτών η κατάσταση χειροτερεύει από την εντατικοποίηση των φαντάρων, μιας και οι υπηρεσίες και οι σκοπιές είναι πολύωρες.
"Οι ευθύνες του διοικητή και των αξιωματικών είναι τεράστιες. Ενώ θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, να σταθούν με ενδιαφέρον απέναντι στους υφισταμένους τους και να σεβαστούν τα δικαιώματα των φαντάρων, αυτοί χειροτερεύουν τα πράγματα σε κάθε ευκαιρία, με κάθε τρόπο. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι πρόσφατα οι συνάδελφοι βρίσκονταν στο ΚΨΜ για να χαλαρώσουν κάποιες στιγμές και να παρακολουθήσουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Ξαφνικά έγινε ντου από βαθμοφόρους, οι οποίοι με φωνές και απειλές έδιωξαν τους φαντάρους από το ΚΨΜ και τους έστειλαν στους λόχους".






