E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Ferrari απειλεί να εγκαταλείψει την Formula 1

Το μεγάλο αφεντικό της Scuderia μοιάζει πολύ σοβαρός στις σχετικές δηλώσεις που έκανε

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/11/2017 | 17:21

Η Ferrari απειλεί να εγκαταλείψει την Formula 1

Οι συζητήσεις σχετικά με το μέλλον της Formula 1 ανοίγουν το δρόμο για έλευση νέων «ομάδων» αλλά βρίσκουν αντίθετους τους κατασκευαστές που εμπλέκονται ήδη στο πρωτάθλημα. Ανάμεσά τους και η Ferrari που απειλεί να αποχωρήσει μετά το 2020.

Οι Mercedes και Renault έχουν εκφράσει προβληματισμούς σχετικά με την προτεινόμενη κατεύθυνση από τη Liberty Media. Όμως ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, πάει ένα βήμα παραπέρα με μια σαφή προειδοποίηση:

«Η Liberty έχει καλές προθέσεις, μία από αυτές αφορά στην μείωση του κόστους, πράγμα που είναι καλό. Υπάρχουν όμως και πράγματα με τα οποία δεν συμφωνούμε. Όπως το γεγονός πως η μοναδικότητα κάθε υβριδικής μηχανής δεν θα μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Δεν θεωρώ πως αυτό είναι βήμα προς τα μπροστά. Το γεγονός πως φαίνεται πως έχουμε αντίθεση θέση σε ότι αφορά στη στρατηγική εξέλιξη σε αυτόν τον τομέα αλλά και πως βλέπουμε ότι το σπορ παίρνει διαφορετική κατεύθυνση από το 2021, θα αναγκάσει και εμάς εδώ στη Ferrari να πάρουμε αποφάσεις. Κατανοώ πως η Liberty ίσως να το είχε υπόψη της παρουσιάζοντας τις ιδέες της αλλά νομίζω πως πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές πως αν δεν βρούμε τις κατάλληλες συνθήκες, τα αποτελέσματα που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την διατήρηση του κύρους της μάρκας μας και το πεδίο που θα μπορεί από πλευράς μάρκετινγκ να ενισχύει τη μοναδικότητα της Ferrari, η Ferrari δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται».

H ιστορική ομάδα δεσμεύεται να συμμετέχει στο σπορ έως και το 2020. Οτιδήποτε πέρα από αυτό είναι στον αέρα. Την προσεχή Τρίτη θα λάβει χώρα συνάντηση του Strategy Group της F1, εκεί όπου η Liberty αναμένεται να δώσει αναλυτικές λεπτομέρειες σχετικά με τα μελλοντικά της πλάνα για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένων budget cup, νέας δομής διακυβέρνησης του σπορ αλλά και πλήρους αναδιοργάνωσης του ώστε να εξισορροπηθεί το επίπεδο των συμμετεχόντων.

«Δεν θέλω να προδικάζω καταστάσεις. Θα πάμε σε αυτή τη συνάντηση με τις καλύτερες των προθέσεων και θα δούμε τι αποτέλεσμα θα βγει», είπε σχετικά ο Marchionne και συμπλήρωσε «Θα μας βοηθούσε από πλευράς ισολογισμών, εσόδων και εξόδων, μία τέτοια εξέλιξη. Στην πραγματικότητα θα πανηγυρίζαμε από οικονομικής πλευράς. Όμως η F1 είναι κομμάτι του DNA μας, δεν θα ήταν εύκολο να διαφοροποιηθούμε από αυτή. Αν όμως γίνει αγνώριστη, δεν θα θέλουμε να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε αυτή. Αν εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα NASCAR, δεν θα το θέλω αυτό. Κι πάρω την απόφαση να φύγουμε, δεν θα νιώσω καθόλου άσχημα γιατί θα δουλέψω πάνω σε εναλλακτική στρατηγική με στόχο να αναπληρώσω το θεσμό με κάτι άλλο. Με κάτι πιο λογικό».

Όσο για τους άλλους κατασκευαστές που συμμετέχουν ήδη στο σπορ, η Honda τηρεί σιγή ιχθύος ενώ οι Renault και Mercedes δεν έχουν φτάσει τόσο μακριά αλλά εκφράζουν ανησυχίες για τις νέες κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της γαλλικής εταιρείας, Cyril Abiteboul, τονίζει πως ίσως στερήσουν το νόημα συμμετοχής ενός κατασκευαστή κινητήρων. Τόσο ο Γάλλος όσο και ο ομόλογος του στη Mercedes, Toto Wolff, τόνισαν επίσης πως ανησυχούν για τα υπέρογκα όπως φαίνονται κόστη εξέλιξης τόσο διαφορετικών μονάδων ισχύος για το 2021. Παραμένουν όμως ανοιχτοί στο διάλογο…

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Θήβα – Νεκρό μωρό 1,5 έτους

Ελλάδα Χτες
Το παιδί μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο

Πεθάνε ο Αντώνης Τουρκογιώργης, ο τραγουδιστής των θρυλικών Socrates

Ελλάδα Χτες
Έδινε μάχη με διάφορα προβλήματα υγείας

Έγινε το θαύμα της Μεγάλης Εβδομάδας: Η σύζυγος του Δημήτρη Κόκοτα ανακοίνωσε τα ευχάριστα

Ελλάδα Χτες
Οι πιο πρόσφατες ειδήσεις σχετικά με την κατάσταση του Δημήτρη Κόκοτα είναι ενθαρρυντικές

Survivor spoiler 5/5: Σοκ‑ Αλλος ζήτησε να φύγει κι άλλος αποχωρεί οριστικά απόψε

Tabloid Χτες
Ο τραυματισμός που «παγώνει» τους παίκτες

Νέος Κόσμος: Εκρηκτική Ανάσταση με μολότοφ και βεγγαλικά

Ελλάδα Χτες
Η νύχτα μέρα έγινε στον Νέο Κόσμο που γιόρτασαν την Ανάσταση με δεκάδες μολότοφ

Σάμος: Πίστευε πως ο πατέρας της θα την δηλητηρίαζε και τον σκότωσε

Ελλάδα Χτες
Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της οικογενειακής τραγωδίας στη Σάμο

O Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά τη τελετή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα αφέθηκε ελεύθερος

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό

Χιλιάδες διαδήλωσαν στο Ισραήλ απαιτώντας συμφωνία με τη Χαμάς για τους ομήρους

Ελλάδα Χτες
Αδελφός ομήρου είπε πως αν υπάρξει επίθεση στη Ράφα, θα πρόκειται για «θανατική ποινή» για τους ομήρους